Mléčný cukr
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mléčný cukr
Ahoj, dostala jsem reklamní letáky na mléčný cukr /laktoza/. Píšou, že je to „prakticky jediný cukr mateřského mléka a trávicí systém dítěte je fyziologicky nastaven na jeho trávení.“
Máte s tím někdo zkušenosti. Nebo co si o tom myslíte?
Díky za vaše info a názory.
Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
já bych nepřislazovala ničím. A na laktozu je dost dětí i alergických…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ho mám doma …protože dcera nechtěla nic jíst, tak na rady starší generace jsem zkoušela i přislazovat - laktrózou od BaBIO. Ale bez úspěchu a příjde mi, že bych toho musela dát tunu, aby to bylo sladké jako po obyč. cukru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laktózu netoleruje jen velmi málo dětí, jsou to ty, co nemohou být kojeni (laktóza je hlavní cukr v MM), pozná se to brzy. Potom laktóza vadí po delších průjmech.
Určitě to není špatné sladidlo, až na tu chybu, že nesladí.
Hami dřív vyrábělo granulované čaje na bázi laktózy a propagovalo je s tím, že nevytvářejí návyk na sladkou chuť. Dnes už ty čaje tuším nevyrábí a pod značkou Hami prodává čaje na bázi glukózy a cukru dovezené z Německa (myslím, že je to přelepená německá Milupa).
Nepatřím mezi odpůrce slazen, sladím fruktózou nebo hnědým cukrem. Syn nic neslazeného prostě nevypije, tak mu aspoň nesladím jídlo, i večerní kaši má neslazenou
Hodně se doporučuje Glukpur, mně na něm ale vadí vysoký glykemický index a taky slazí mnohem míň než ta fruktóza.
Záleží na každém a také na dítěti - je-li štíhlé a není-li v rodině obezita, tak trošku cukru neuškodí - vždyť i mléko je sladké, ovoce taky…
- Citovat
- Upravit