Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak pokud se budete stravovat v restaurací, tak kus masa a příloha to jistí, když vyberete nějakou nekorenenou variantu a řekněte, že je to pro dítě, tak za mě úplně v pohodě…
Na večeři bych jí dala normální teplé jídlo, polévku…
Já nikdy na dovolené žádné skleničky a podobné nebrala, vždy jsem buď z rautu nebo z jídelníčku vybrala něco vhodného…
Tak v hotelu určitě budou dělat Polívky, bramborovou kaši, ryzoto, Lososa, těstoviny. Po tom roce už toho může předci spoustu ![]()
15m už muže jist beznou zdravou stravu, ne? V restauraci měkké maso s přílohou, rybu, zeleninu, polévku…
Já jsem tedy taky poctivě vařila doma, ale jak se jelo/letělo na dovolenou, radši jsem sáhla po skleničkách, protože jsem v té době ještě nesolila, začala jsem tak v roce a půl.. v hotelu jsem tak akorát vybrala třeba jogurt, ovesnou kaši, nějaké ovoce, vajíčka nesolená, která dělal předemnou..
A já bych to řešila skleničkama… řešila jsem to tak do dvou let u dcery. Já ji solila až od 18m obědy a to fakt uplně minimálně. A nedala bych ji v restauraci.. myslím že je to na 15m dítě dost slané, kořeněné to jídlo… a za dva týdny aby si spíše pak na tu chut nezvykla… ale netuším jak ji vy staravuje co se týče koření, soli. Jsou od hami takové mističky, ty nechutnají zle, jsou i lehce přisolené: https://www.tetadrogerie.cz/…yta/rajc-12m?…. Nám to vždy ohřáli i v restauraci.
Řešila bych to skleničkama, z restaurace bych využila jogurt, ovoce, zeleninu.. Do dvou let dětí jsem nesolila / nesolím. Restaurační stravu bych nedala, bůhví, jaké používají tuky atd. atd.
Nejspíš jsem hodně slabomyslna. Čeká nás několika denní mini dovča a téma jídlo, mě nenapadlo nějak výrazně řešit. Někde se něco koupí, něco vezme sebou, nají se námi, dostane brčko do vody, udělá se obložený tác… tím jsme nejspíš téma jídlo vyřešili
žádnej strs ![]()
@Atisia píše:
Nejspíš jsem hodně slabomyslna. Čeká nás několika denní mini dovča a téma jídlo, mě nenapadlo nějak výrazně řešit. Někde se něco koupí, něco vezme sebou, nají se námi, dostane brčko do vody, udělá se obložený tác… tím jsme nejspíš téma jídlo vyřešili![]()
žádnej strs
tak já to řešila těmi skleničkama na výlety, dovolené apod… nechtěla jsem aby jedla v restauraci.. nedůvěřuji tomu… polévka s bujonem, slané, kořeněné…bůhví kolikrát použitý olej atd…
@KKK85 píše:
tak já to řešila těmi skleničkama na výlety, dovolené apod… nechtěla jsem aby jedla v restauraci.. nedůvěřuji tomu… polévka s bujonem, slané, kořeněné…bůhví kolikrát použitý olej atd…
Tak skleničky nehrozí ani obědy v pytlíku nedá. Takze si musíme vypomoct jinak. Mističky, pečivo, nejvhodnější jídlo z jídelního lístku. Zavařovat neumím.
@Atisia píše:
Tak skleničky nehrozí ani obědy v pytlíku nedá. Takze si musíme vypomoct jinak. Mističky, pečivo, nejvhodnější jídlo z jídelního lístku. Zavařovat neumím.
Tyto jste zkoušeli?? Jsou chutově fajné…takové ochucené už, větší kousky.
@KKK85 píše:
Tak zakladatelka psala, že ji ditko ze skleniček neji
za mě hlavně, aby mu chutnalo, a kdyz slupne někde s chuti kousek pizzy nebo masa, přece nicemu nevadí. Stejně když tam budou jist rodiče, bude to chtít taky.
@Semtex píše:
Tak zakladatelka psala, že ji ditko ze skleniček nejiza mě hlavně, aby mu chutnalo, a kdyz slupne někde s chuti kousek pizzy nebo masa, přece nicemu nevadí. Stejně když tam budou jist rodiče, bude to chtít taky.
píše že je nikdy neměla a že se ji do toho nechce.. zkusila bych to. Ale já jen řekla svůj názor… já bych v 15m pizzu slanou, ani maso z restaurace dítěti nedala… ale každého věc.
@KKK85 píše:
Tyto jste zkoušeli?? Jsou chutově fajné…takové ochucené už, větší kousky.https://www.tetadrogerie.cz/…yta/rajc-12m
Vím o nich ale nezkoušeli. Akorad jsme o tom teď mluvili.
Ahoj, chystáme se s dcerou 15m na dovolenou autem do Itálie (hory, ne moře, spíše aktivnější dovolená). Chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek, jak řeší stravu na dovolené? Chceme vyrazit na 2 týdny a nebudeme jen v jednom hotelu. MM ani UM již dcera nemá a skleničky nikdy nejedla. Dole obvyklý jídelníček, co máme doma:
snídaně - jogurt nebo kaše + ovoce / toust s lučinou + ovoce / banánové placky + kravské mléko
svačina - jogurt nebo kaše + ovoce / kapsička
oběd - většinou těstoviny/kuskus/bulgur + zelenina + maso
svačina - jogurt nebo kaše + ovoce / kapsička
večeře - různé zeleninové placky / vajíčka + toust
Snídaně a svačiny podle mě problém nebudou, to nějak zvládneme určitě v hotelu nebo někde na cestě. Ale spíš přemýšlím nad obědy a večeřemi, kdy bych ráda zajistila dostatek všech živin (hlavně bílkovin), ale nedokážu si ještě moc představit, že si dcera dá něco, co dělají v restauraci. Do skleniček se mi moc nechce, ale pokud nebude jiná možnost…
Moc děkuju ostatním zkušenějším za radu