První cesta letadlem s batoletem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.9.23 16:32

První cesta letadlem s batoletem

Ahoj holky,

Dcerce je 18m a je velmi necestovni tip - jezdíme tedy jen autem a špatný, musí usnout a pak hodina dvě ok, jinak šílený.

A teď jsem v situaci, ze potrebuji odletět do zahraničí i s dcerou (let 2-3h). A já se strašně bojim.

Takže nějaké tipy, rady a zkušenosti?:)

Let bude z Prahy a bez přestupu.

Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21513
13.9.23 16:38

Pokud fakt nutně musíš i s necestovním dítětem, tak bych velmi zvažovala dát něco po čem bude spát. Třeba fenistyl kapky, případně kynedril. Ale je to takové řešení že zoufalství. Asi bych v zájmu zachování zdravého rozumu sebe i cestujících v letadle hledala řešení, jak dítě nechat doma a nikam ho nevozit. A to píšu jako matka dvou dětí, která s nimi létala od jejich necelého roku k moři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.23 16:44

@nozu kapky apod dávat nechci, já nevím jak bude reagovat na letadlo, ona nenávidí to, ze je v sedačce upoutana. V letadle mohu chodit atd. O zábavu se nebojím, to myslím zvladneme. Mám strach z uší (sama s tím nemam žádný problém), z hluku, zda se nebude bát a z případných problému na letišti - ani nevím jak s kočárem, budu kvůli tomu kupovat lehké golfky.

• Citovat
  • Upravit
4331
13.9.23 16:54

Lizatka, lizatka, lizatka (usi jsou potvory, jak ve spravnou chvili nepolknou tak zacnou bolet a plakat), nejakou novou neokoukanou hracku, nam se osvedcila hromada obrazku (vystrihanych z casopisu apod, to deti zabavilo i na hodiny a nevadilo kdyz se nekde zatoulalo par papirku), skladne golfky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.9.23 16:56

2-3 hodky jsou cajk, letela jsem 24+ :mrgreen:
Na usi ji dej pri vzletu a pristani pit. Na letisti se bojis ceho? Vyrazne doporucuji nositko, i na takhle vetsi dite, nebude to zdrhat a budes mit volne ruce…kocar pak muzes odbavit a nemusis se tahat ani s nim. A na takhle kratkem letu je mozne, ze se ani nenachodis, pocitej s tim, ze ji budes muset hodne zabavit v te sedacce - pac tak prvnich minimalne 40 minut bude trvat start a stoupani, nez vam dovoli se odpoutat, a to stejne na pristani. Mezitim roznesou treba jidlo a nikam se moc nedostanes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
13.9.23 16:57
@Anonymní píše:
@nozu kapky apod dávat nechci, já nevím jak bude reagovat na letadlo, ona nenávidí to, ze je v sedačce upoutana. V letadle mohu chodit atd. O zábavu se nebojím, to myslím zvladneme. Mám strach z uší (sama s tím nemam žádný problém), z hluku, zda se nebude bát a z případných problému na letišti - ani nevím jak s kočárem, budu kvůli tomu kupovat lehké golfky.

Stejně dost času bude muset být připoutaná na tobě. Opravdu nejde nechat ji doma?

• Citovat
  • Upravit
1810
13.9.23 16:59

Moje deti auto nesnasi, ale v letadle jsou pohode. Takze necestovni v aute muze znamenat klidne v letadle, neves hlavu :hug: Horsi je ale cekani na letisti, jestli pojedete ve dvou, at rady absolvuje jeden a druhy obchazi kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
13.9.23 17:10

No, nase dite taky nesnasi bejt pripoutany a v letadle ho musis pripoutat na zacatku a pak na konci. Dcera mela silenej hysterak kvuli pasum, kterej trval snad 20 minut. Chodit moc nejde, furt tam jezdej s tim vozejckem s jidlem, pitim. Letadlo
jsme meli plny deti a nechodil nikdo, jen jedna pani se snazila s nositkem. U nas byl let strasnej, taky 18 mesicni dite, vim, ze tenhle rok uz nikam neletim. :mrgreen:

Kazdopadne, kdyz musis, tak musis. Vydrzet se to da, neletite daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.9.23 17:12

Kojit co nejcasteji to jde.
Kocarem dojedes az k letadlu, pak si ho vyzvednes u zavazadel.
To pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
13.9.23 17:18

Kdybych letěla taky by byl asi furt jen na cecku jinak nevím jak bych ho tam udržela, taky nemá rád být připoutaný… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
13.9.23 17:55
@Xeronias píše:
Kdybych letěla taky by byl asi furt jen na cecku jinak nevím jak bych ho tam udržela, taky nemá rád být připoutaný… :D

Ja se snazila vzdycky potaji odpoutat, jakoze nenapadne, protoze ta scena byla silena. A on to chodil kontrolovat furt dokola a upozornoval, ze pripoutat. :mrgreen: Ty pasy jsou zlo no. :cert:

Jinak my brali kocar primo na palubu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
13.9.23 18:06
@DandátkoP píše:
Ja se snazila vzdycky potaji odpoutat, jakoze nenapadne, protoze ta scena byla silena. A on to chodil kontrolovat furt dokola a upozornoval, ze pripoutat. :mrgreen: Ty pasy jsou zlo no. :cert:Jinak my brali kocar primo na palubu. :)

Tak ty pásy tam nejsou bezdůvodně, že. Kde o bezpečnost nejen tebe ale i ostatních cestujících.

• Citovat
  • Upravit
24620
13.9.23 18:15
@DandátkoP píše:
Ja se snazila vzdycky potaji odpoutat, jakoze nenapadne, protoze ta scena byla silena. A on to chodil kontrolovat furt dokola a upozornoval, ze pripoutat. :mrgreen: Ty pasy jsou zlo no. :cert:Jinak my brali kocar primo na palubu. :)

Jj že je tam ti blbci vůbec dávají, co? Gratuluju, tupější příspěvek jsem tady ještě dneska nečetla. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
13.9.23 18:17
@Pitaya1 píše:
Tak ty pásy tam nejsou bezdůvodně, že. Kde o bezpečnost nejen tebe ale i ostatních cestujících.

Letěla jsi někdy letadlem? Ten pas je úplně k hovnu. Kazdej by z něj vyletel. Moje dvouleta dcera se na něm ve vzteku div neobesila.

• Citovat
  • Upravit
10921
13.9.23 18:21
@Tajemnadama píše:
Letěla jsi někdy letadlem? Ten pas je úplně k hovnu. Kazdej by z něj vyletel. Moje dvouleta dcera se na něm ve vzteku div neobesila.

Ze :lol: me by zajimalo, k cemu by tenhle radoby pas pomohl, tak si tyhle tupy komentare nechej. :) navic snad staci, aby ho mel clovek zapnutej az kdyz se neco deje a letadlo se zacne rozjizdet a ne 10 minut predem nebo myslis, ze k necemu slouzi, kdyz letadlo stoji? Ohrozuju tim nekoho, ze nemam pripoutany dite, kdyz letadlo stoji? Uplne si nemyslim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí