Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud fakt nutně musíš i s necestovním dítětem, tak bych velmi zvažovala dát něco po čem bude spát. Třeba fenistyl kapky, případně kynedril. Ale je to takové řešení že zoufalství. Asi bych v zájmu zachování zdravého rozumu sebe i cestujících v letadle hledala řešení, jak dítě nechat doma a nikam ho nevozit. A to píšu jako matka dvou dětí, která s nimi létala od jejich necelého roku k moři…
@nozu kapky apod dávat nechci, já nevím jak bude reagovat na letadlo, ona nenávidí to, ze je v sedačce upoutana. V letadle mohu chodit atd. O zábavu se nebojím, to myslím zvladneme. Mám strach z uší (sama s tím nemam žádný problém), z hluku, zda se nebude bát a z případných problému na letišti - ani nevím jak s kočárem, budu kvůli tomu kupovat lehké golfky.
Lizatka, lizatka, lizatka (usi jsou potvory, jak ve spravnou chvili nepolknou tak zacnou bolet a plakat), nejakou novou neokoukanou hracku, nam se osvedcila hromada obrazku (vystrihanych z casopisu apod, to deti zabavilo i na hodiny a nevadilo kdyz se nekde zatoulalo par papirku), skladne golfky
2-3 hodky jsou cajk, letela jsem 24+ ![]()
Na usi ji dej pri vzletu a pristani pit. Na letisti se bojis ceho? Vyrazne doporucuji nositko, i na takhle vetsi dite, nebude to zdrhat a budes mit volne ruce…kocar pak muzes odbavit a nemusis se tahat ani s nim. A na takhle kratkem letu je mozne, ze se ani nenachodis, pocitej s tim, ze ji budes muset hodne zabavit v te sedacce - pac tak prvnich minimalne 40 minut bude trvat start a stoupani, nez vam dovoli se odpoutat, a to stejne na pristani. Mezitim roznesou treba jidlo a nikam se moc nedostanes ![]()
@Anonymní píše:
@nozu kapky apod dávat nechci, já nevím jak bude reagovat na letadlo, ona nenávidí to, ze je v sedačce upoutana. V letadle mohu chodit atd. O zábavu se nebojím, to myslím zvladneme. Mám strach z uší (sama s tím nemam žádný problém), z hluku, zda se nebude bát a z případných problému na letišti - ani nevím jak s kočárem, budu kvůli tomu kupovat lehké golfky.
Stejně dost času bude muset být připoutaná na tobě. Opravdu nejde nechat ji doma?
Moje deti auto nesnasi, ale v letadle jsou pohode. Takze necestovni v aute muze znamenat klidne v letadle, neves hlavu
Horsi je ale cekani na letisti, jestli pojedete ve dvou, at rady absolvuje jeden a druhy obchazi kolem.
No, nase dite taky nesnasi bejt pripoutany a v letadle ho musis pripoutat na zacatku a pak na konci. Dcera mela silenej hysterak kvuli pasum, kterej trval snad 20 minut. Chodit moc nejde, furt tam jezdej s tim vozejckem s jidlem, pitim. Letadlo
jsme meli plny deti a nechodil nikdo, jen jedna pani se snazila s nositkem. U nas byl let strasnej, taky 18 mesicni dite, vim, ze tenhle rok uz nikam neletim. ![]()
Kazdopadne, kdyz musis, tak musis. Vydrzet se to da, neletite daleko.
Kojit co nejcasteji to jde.
Kocarem dojedes az k letadlu, pak si ho vyzvednes u zavazadel.
To pujde.
Kdybych letěla taky by byl asi furt jen na cecku jinak nevím jak bych ho tam udržela, taky nemá rád být připoutaný… ![]()
@Xeronias píše:
Kdybych letěla taky by byl asi furt jen na cecku jinak nevím jak bych ho tam udržela, taky nemá rád být připoutaný…
Ja se snazila vzdycky potaji odpoutat, jakoze nenapadne, protoze ta scena byla silena. A on to chodil kontrolovat furt dokola a upozornoval, ze pripoutat.
Ty pasy jsou zlo no. ![]()
Jinak my brali kocar primo na palubu. ![]()
@DandátkoP píše:
Ja se snazila vzdycky potaji odpoutat, jakoze nenapadne, protoze ta scena byla silena. A on to chodil kontrolovat furt dokola a upozornoval, ze pripoutat.Ty pasy jsou zlo no.
Jinak my brali kocar primo na palubu.
Tak ty pásy tam nejsou bezdůvodně, že. Kde o bezpečnost nejen tebe ale i ostatních cestujících.
@DandátkoP píše:
Ja se snazila vzdycky potaji odpoutat, jakoze nenapadne, protoze ta scena byla silena. A on to chodil kontrolovat furt dokola a upozornoval, ze pripoutat.Ty pasy jsou zlo no.
Jinak my brali kocar primo na palubu.
Jj že je tam ti blbci vůbec dávají, co? Gratuluju, tupější příspěvek jsem tady ještě dneska nečetla. ![]()
@Pitaya1 píše:
Tak ty pásy tam nejsou bezdůvodně, že. Kde o bezpečnost nejen tebe ale i ostatních cestujících.
Letěla jsi někdy letadlem? Ten pas je úplně k hovnu. Kazdej by z něj vyletel. Moje dvouleta dcera se na něm ve vzteku div neobesila.
@Tajemnadama píše:
Letěla jsi někdy letadlem? Ten pas je úplně k hovnu. Kazdej by z něj vyletel. Moje dvouleta dcera se na něm ve vzteku div neobesila.
Ze
me by zajimalo, k cemu by tenhle radoby pas pomohl, tak si tyhle tupy komentare nechej.
navic snad staci, aby ho mel clovek zapnutej az kdyz se neco deje a letadlo se zacne rozjizdet a ne 10 minut predem nebo myslis, ze k necemu slouzi, kdyz letadlo stoji? Ohrozuju tim nekoho, ze nemam pripoutany dite, kdyz letadlo stoji? Uplne si nemyslim ![]()
Ahoj holky,
Dcerce je 18m a je velmi necestovni tip - jezdíme tedy jen autem a špatný, musí usnout a pak hodina dvě ok, jinak šílený.
A teď jsem v situaci, ze potrebuji odletět do zahraničí i s dcerou (let 2-3h). A já se strašně bojim.
Takže nějaké tipy, rady a zkušenosti?:)
Let bude z Prahy a bez přestupu.
Dekuji