Jídlo u notebooku skoro 2 leté batole

20.2.23 07:36

Jídlo u notebooku skoro 2 leté batole

Ahoj maminky, dcera 22 měsíců mi špatně začala jíst, dřív hrozný jedlik, teď začíná hodně mluvit, opakovat, do toho období vzdoru, boj s přebalováním, nočník teď nechce cca 2-3 měsíce. Nejvíc mě trápí, že se nenaji bez PC / mobilu, notebooku. Písničky, vláčky, takové ty zpívánky pro děti… V noci se budí a hami a ráno taky nevydrží max do 6. Chodí spát už déle pokud spí přes den alespoň 1,5 h. Je hodně akční, dříve chodila spát kolem 18 a brzy vstávala, teď se snažíme na 99% chodit v 19 h. Ale bez elektroniky nechce jíst ani svá oblíbená jídla. Nevím už co vařit, aby jedla. Včera její oblíbená ryba a kaše a snědla 3-5 lžiček. Nebyl notas… Nemáte nějaké rady? :,( Přítel říkal, že to všichni vydržíme a až bude mít více rozumu, tak to omezíme… Snažím se aby měla výživnou stravu, polévky / vývary téměř každý den, ovoce, zeleninu moc nedává, jen vařenou mrkev, nebo v polévce, či zel polévky. Mléčné výrobky jak kdy, moc nechce a já nechci dávat ty plné cukru, protože pak je k nezastavení… Avokádo má často s banánem, maso krůtí / hovězí, to ale nechce kousat, takže musím úplně mix, aby jedla jiná než krůtí a rybu… Dřív jsme měli jen na večeři za odměnu a před den jedla, zpívala jsem a říkala říkanky, teď nechce a když nepustíme tak je řev, vztek a nejí. Takže nechceme, aby se budila v noci, aby jedla… Kojila jsem do 11,5 měsíce pak se odstavila a um nikdy nechtěla a teď už vůbec, když zná chutě jídel… Má to někdo podobné / měl? Děkuju moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16304
20.2.23 07:53
@Marti_Krausova píše:
Ahoj maminky, dcera 22 měsíců mi špatně začala jíst, dřív hrozný jedlik, teď začíná hodně mluvit, opakovat, do toho období vzdoru, boj s přebalováním, nočník teď nechce cca 2-3 měsíce. Nejvíc mě trápí, že se nenaji bez PC / mobilu, notebooku. Písničky, vláčky, takové ty zpívánky pro děti… V noci se budí a hami a ráno taky nevydrží max do 6. Chodí spát už déle pokud spí přes den alespoň 1,5 h. Je hodně akční, dříve chodila spát kolem 18 a brzy vstávala, teď se snažíme na 99% chodit v 19 h. Ale bez elektroniky nechce jíst ani svá oblíbená jídla. Nevím už co vařit, aby jedla. Včera její oblíbená ryba a kaše a snědla 3-5 lžiček. Nebyl notas… Nemáte nějaké rady? :,( Přítel říkal, že to všichni vydržíme a až bude mít více rozumu, tak to omezíme… Snažím se aby měla výživnou stravu, polévky / vývary téměř každý den, ovoce, zeleninu moc nedává, jen vařenou mrkev, nebo v polévce, či zel polévky. Mléčné výrobky jak kdy, moc nechce a já nechci dávat ty plné cukru, protože pak je k nezastavení… Avokádo má často s banánem, maso krůtí / hovězí, to ale nechce kousat, takže musím úplně mix, aby jedla jiná než krůtí a rybu… Dřív jsme měli jen na večeři za odměnu a před den jedla, zpívala jsem a říkala říkanky, teď nechce a když nepustíme tak je řev, vztek a nejí. Takže nechceme, aby se budila v noci, aby jedla… Kojila jsem do 11,5 měsíce pak se odstavila a um nikdy nechtěla a teď už vůbec, když zná chutě jídel… Má to někdo podobné / měl? Děkuju moc :srdce:

Hezky vychované děti. Když je naučíš na notebook a mobil, tak nějak nechápu, proč se teď divíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37280
20.2.23 08:02

Nedat. Ať si řve a nejí. Hlady neumře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14949
20.2.23 08:06

A proč ji vůbec něco k tomu jídlu poustis a tahas to na stul? 8o respektive proč jsi s tím začala?

Jako taky mám telku rada, ale brat ke stolu elektroniku fakt ne. Výjimečně si vezmu s batoletem obidek na gauč, když mám rozkoukany nějaký film a chci ho dokouknout (já :mrgreen: ), on si toho moc nevšímá. Ale jinak teda k jídlu tablety mobily nepatří, základní věc. A nemáme ani tak velký stul, aby se to tam vůbec veslo, jsme radi, ze se tam poskladame všichni i s tím jídlem :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7761
20.2.23 08:06

Tak někdo ji to musel ukázat… moje dítko netušílo co to je pohádky v mobilu, na tabletu ve dvou letech… A to taky začala jíst hůře před druhým rokem… ale smůla prostě.. tabletem jsme to fakt neřešili. Prostě oběd..nechceš za hodinu znovu oběd.. Hlady neumře. Vytrvat, být důsledná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37298
20.2.23 08:08

Nedávat elektroniku. Ona hlady neumře, až hlad bude mít, tak to sní. Moc to jídlo prožíváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
20.2.23 08:08

Ja mam 4leta dvojcata a ani nevíš, jak mě točí, jak oni stále ji. Jak čumí furt kolem, jak je to furt na sneka (samozřejmě ve školce žádný problém, jen doma). A vim, že kdybych jim jen jednou dala mobil nebo zapnutou tv u jidla, už bychom se toho NIKDY nezbavili!!! Jestli si myslíš, že za rok si to da vysvětlit, že u mobilu se neji, tak mas smulu, neda, bude ječet stejne. Byt tebou bych nedala a furt opakovala, že se ji bez mobilu a dalších a nevar ji furt 4 chody denne, aby se najedla. Ona je ve veku, kdy zkouší, co všechno vydrzis a hledá ty hranice. Takže pravidelně 5×denne, zdravé až normální jidlo (sladky lipanek s mene cukru ji opravdu nezabije) a když nebude chtít nebude. Ty noci pitomy, ale naši se budí doted, celou noc úplně sami v pokojiku neprospi, takže možná se nebudi jidlem, ale ze se chce prostě jen tak pomazlit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
20.2.23 08:09

Moje holky to neznají a jedí i bez toho. Prostě bych řekla že jsme to zavedli špatně a už to dělat nebudeme, a nepustila, hlady neumře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
20.2.23 08:11

Proste s tim prestan, par dnu vydrz(hlady neumre) a mas po starostech…
Anebo budte jak zombici a koukejte do mobilu :nevim: je to dite, ty urcujes pravidla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
20.2.23 08:22

Teď je to období, kdy dítě zkouší co povolíš. A řeknu ti, že s tebou točí slušně, takže nastav hranice a drž. Výchova dítěte není procházka růžovou zahradou s duhou a jednorožci, někdy je to prostě dřina. Jinak aby dvouleté dítě spalo hodinu a půl po obědě a večer šlo spát v 18h mi přijde jako sci-fi 8o a pod pojmem chodí spát později si taky nepředstavuji 19 h :lol: už to není mimino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
20.2.23 08:25

Ne nikdy bych dítěti k jídlu notebook nedala. Asi bych ho být tebou před dítětem vzala a řekla, že je rozbitý a musí do opravny a už bych ho před ní nevytáhla. S obědem bych to udělala tak, že pokud nechce, nabídla bych znovu třeba za hodinu, když stále ne, tak pak holt až svačina/večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4404
20.2.23 08:31

Moje dite nejedlo od mimina, ale pro tablet k jidlu bych nikdy nesahla. Je to dobry sluha, ale spatny pan. U nas uz se pousti tv i ve skolce a ve skole o prestavkach, do tech deti se to hrne vrchem spodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
20.2.23 08:38

A proc proboha musi byt takto male dite u notebooku a pohadek, proc si ho na to ucila?? Tak ted musis vytrvat, chvili to potrva, ale odvykne si, jen to chce pevne nervy, hlady neumre, jen proste budou sceny a zezacatku bude jidlo odmitat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.2.23 08:42

Já půjdu lehce proti proudu, i když taky myslím, že s vámi pěkně cvičí. Ale obě mé děti měly období, kdy pohádka byla to jediné, co je udrželo v klidu u jídla, jinak by se prostě nenajedly, koukaly, kde co lítá, chtěly jít běhat a pak byly protivné, ukňourané a vedlo by to do zbytečného konfliktu kdo s koho. Obě děti to samovolně přešlo po pár měsících. Teď jsou oba na prvním stupni a ani je nenapadne si k jídlu brát jakoukoli elektroniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
20.2.23 08:42
@Marti_Krausova píše:
Ahoj maminky, dcera 22 měsíců mi špatně začala jíst, dřív hrozný jedlik, teď začíná hodně mluvit, opakovat, do toho období vzdoru, boj s přebalováním, nočník teď nechce cca 2-3 měsíce. Nejvíc mě trápí, že se nenaji bez PC / mobilu, notebooku. Písničky, vláčky, takové ty zpívánky pro děti… V noci se budí a hami a ráno taky nevydrží max do 6. Chodí spát už déle pokud spí přes den alespoň 1,5 h. Je hodně akční, dříve chodila spát kolem 18 a brzy vstávala, teď se snažíme na 99% chodit v 19 h. Ale bez elektroniky nechce jíst ani svá oblíbená jídla. Nevím už co vařit, aby jedla. Včera její oblíbená ryba a kaše a snědla 3-5 lžiček. Nebyl notas… Nemáte nějaké rady? :,( Přítel říkal, že to všichni vydržíme a až bude mít více rozumu, tak to omezíme… Snažím se aby měla výživnou stravu, polévky / vývary téměř každý den, ovoce, zeleninu moc nedává, jen vařenou mrkev, nebo v polévce, či zel polévky. Mléčné výrobky jak kdy, moc nechce a já nechci dávat ty plné cukru, protože pak je k nezastavení… Avokádo má často s banánem, maso krůtí / hovězí, to ale nechce kousat, takže musím úplně mix, aby jedla jiná než krůtí a rybu… Dřív jsme měli jen na večeři za odměnu a před den jedla, zpívala jsem a říkala říkanky, teď nechce a když nepustíme tak je řev, vztek a nejí. Takže nechceme, aby se budila v noci, aby jedla… Kojila jsem do 11,5 měsíce pak se odstavila a um nikdy nechtěla a teď už vůbec, když zná chutě jídel… Má to někdo podobné / měl? Děkuju moc :srdce:

Ne, my naše děti na to nenaučili 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí