Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
jestli to nepůjde vyndat po dobrém, tak bych asi skočila k tomu zubaři, co zub trhal, je to sice trochu trapné, ale on ti to po vyndání i zdesinfikuje a zkoukne, jestli se něco nepokazilo
Šmarja, na co stříkačku? Já byla na vytržení a říkali mi, že se ta díra má zaplnit krví, která se nevyplachuje a právě to plní tu obrannou funkci, vyplavuje sajrajty. Ale nevim, jak to funguje při stehách, ty já jsem neměla. Tak asi vyšťournout kartáčkem, nebo zajít k tomu zubaři.
To je právě to, oni mi to dělali na pohotovosti… A já zubaře nemám… Já stehy nikdy neměla, tohle bylo poprvé takže to nevím co se děje potom…
A máš tam díru a v ní krev? To by se ti mohlo do zítra vyplavit samo. Jinak šťourat, vyplachovat a zítra kontaktovat tolik zubařů, až jeden bude mít místo a vezme tě. Aby se ti to znovu nemohlo stát.
@Anonymní píše:
Ahoooj, mám problém v pátek mi vyndali stehy po extraci 7,8.. A dneska jsem koukala že tam mám jídlo.. Nejde to ven… Injekční stříkačku nemám, jak si pomoc![]()
![]()
a je to určitě jídlo? není to taková šedá blanka?, pokud ano, tak to tam má být a nemá se právě do toho šťourat, pod tou blankou se právě ta díra hojí - raději nic nevyšťourávej, bolí tě to, nebo ne? Jestli ne, nechej to v klidu, jestli bolí, zítra hledat zubaře, nebo znovu pohotovost
Ano stehy mi vyndali na pohotovosti @stinga, ne neboli to nic. Jenom nevím co to je @Čičorečka není v tom krev.. @stinga nevím zda to je šedivé.. Přijde mi to jako bílé.. Uvidím sice zejtra, ale tady sehnat zubaře, to je ouvej, 18 zubaku mne odmítlo
![]()
@Anonymní píše:
Ale krev mi z toho neteče no prostě nic..
jo ta blanka může být i bílá, nebo taková jakoby stříbrná, to bude ta „hojivá“ blanka, nic s tím nedělej, spíš naopak dávej pozor, ať ti to nějaké jídlo neporaní, nečistit ani kartáčkem to místo zatím vůbec, prostě na to furt dávej pozor, jen velice opatrně a jemně vyplachuj třeba ústní vodou, ale fakt opatrně, ať to hojení neporušíš, když tě to nebolí, tak to tak má
být
a s tím zubařem, zkus si zavolat na tvou zdravotní pojišťovnu, že nemůžeš najít zubaře, měli by ti někoho doporučit, kdo bere nové pacienty
@Anonymní píše:
No tak já. Jsem Teda to zkusila výplach a šlo to ven.
tak super, snad to teda byl fakt jen zbytek jídla
Ahoooj, mám problém v pátek mi vyndali stehy po extraci 7,8.. A dneska jsem koukala že tam mám jídlo.. Nejde to ven… Injekční stříkačku nemám, jak si pomoc