Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
A je smutné, že vůbec někoho napadne oplácet zlé zlým. Dát někomu projímadlo do jídla by byla asi poslední věc, která by mě napadla.
až Ti bude někdo pravidelně požírat svačinu nebo oběd, tak to taky uděláš.. ![]()
@stazinka09 píše:
@martina.se
no hlavně by jí musel někdo prokázat úmysl poškodit požírače tzn. věděla kdo to je a zároveň věděla, že má alergii zrovna na projímadlo, která je mimochodem docela vzácná.Ta dikuze je dobře zařazená, už to je krapet absurdní drama nebo případ pro Hercuila Poirota
Jinak já jsem párkrát v nouzi z lednice v práci sežrala cosi, ale já se k tomu přihlásím a zjednám nápravu. Většinou to je případ nouze nejvyšší a nejedná se o jídlo v krabičce.
Spíš se řeší jídlo bez majitele, takže jednou za čas se vyhlásí letecký den a letí vše prošlé do koše.
tak nějak.. konečně rozumný člověk. U nás to stačilo jednou - 15 ženských a jídlo mizelo každý den. Takže jsme si to podepsaly a jak už jsem napsala výše, tak šuply pár kapek (druhá sváča byla schovaná).. slečna se pořádně pos.. ale už nikdy nic nezmizlo.. když je hold někdo blbec, tak ať piká..
@Anonymní píše:
No, jasně-můžeš si mít ve svém jídle a baráku co chceš. Ale jakmile tím ohrozíš někoho jiného, už je to úmyslný trestný čin. Co kdyby měl ten člověk problémy se střevy? Co když si nechá ten obal s těmi iniciály? Tohle se dá dohledaT, zvláště pak, když se tím někdo dokonce chlubí na veřejných stránkách. Přečtěte si zákony.
Můžeš to udělat tak, že si napíšeš na obal upozornění(Mám v jídle projímadlo)a dáš to do společné lednice. Jestli si ho tam dáš nebo ne, už je samo tvoje věc. Ale ty musíš uporoznit na to, že to tam je!!Že to člověk sežere, i přes to upozornění, už je pak jeho věc a jeho odpovědnost.
A nevím teda, jestli je alergie na projímadlo, ale normálně se projímadla asi neberou, takže pro někoho být nebezpečné můžou.
To je přírodní výběr. Když ho kradení jídla zabije, příště už to neudělá. Věděl, že se to nemá brát, ale nemohl si pomoct. No tak co. Ještě se jich zastávejte.
Pokud je nesvéprávný a nedělá to „schválně“, pak je to něco jiného, ale takový člověk je snad hlídaný a nemá přístup do lednice ostatních lidí, ne?
@martina.se píše:
něco jiného člověka zastřelit, to je nepřiměřená obrana, že.. tedy pokud Tě dotyčný nenapadl s nožem v ruce… ale když dáš pár kapek projímadla do svého jídla a někdo Ti ho vezme, tak je to jeho problém. protože se vždycky dá dokázat, proč ty to jídlo tak připravené potřebuješ a díky podpisu (velkému a čitelnému) bude zřejmé, že nešlo o mýlku.. člověk si nesmí nechat dělat na hlavu
Proč nemohu zastřelit někoho, kdo mi nepovoleně běhá po pozemku, krade třeba drahou věc, případně se ještě snaží otrávit psa? PROČ NE? Chápu, že v zákonech je to třeba jinak, ale pokud ho nepotrestám (kdybych ho nezabila, ale třeba mu usekla ruku), tak jak se to odnaučí? Ano, nijak, vězení žádná náprava dnes není. To bývalo dřív, kdy byl člověk sám a bez jídla - pak mohl „meditovat“ a napravit se. Takhle je to jen nová komunita, ze které se za pár měsíců dostane ven nepoučen. ![]()
@Anonymní píše:
No, jasně-můžeš si mít ve svém jídle a baráku co chceš. Ale jakmile tím ohrozíš někoho jiného, už je to úmyslný trestný čin. Co kdyby měl ten člověk problémy se střevy? Co když si nechá ten obal s těmi iniciály? Tohle se dá dohledaT, zvláště pak, když se tím někdo dokonce chlubí na veřejných stránkách. Přečtěte si zákony.
Můžeš to udělat tak, že si napíšeš na obal upozornění(Mám v jídle projímadlo)a dáš to do společné lednice. Jestli si ho tam dáš nebo ne, už je samo tvoje věc. Ale ty musíš uporoznit na to, že to tam je!!Že to člověk sežere, i přes to upozornění, už je pak jeho věc a jeho odpovědnost.
A nevím teda, jestli je alergie na projímadlo, ale normálně se projímadla asi neberou, takže pro někoho být nebezpečné můžou.
ty vole ty máš uvažování jak ty naši chytří politici a pak to tak dopada…že za to pykaji ty co si chrani svůj majetek já si do jídla mohu dát co chci kdy chci a že to někdo sežere no co jeho vina nemá to jest aspoň se poučí a snad už to nikdy neuděla to jako když budu doma a uvidím na svém pozemku člověka, který mi krade můj majetek tak mam asi podle tebe se jen na něj divat v lepším případě mu jít pomoc, protože přeci mu nemohu nic říct a už vůbec ne na něj vytahnout zbran a třeba jen pro upozornění vystřelit do vzduchu…ty vole kaj to čr spěje že si nemužem chranit svůj majetek…
zakladatelko a nebo dejte na stůl kasičku dejte do ni peníze a napiště vzkaz pro toho chudáka co nemá na vlastni svačiny a musí krást ostatním kteří musí být pak o hladu
@Anonymní píše:úmyslný trestný čin je někomu jest svačinu když ví že mu nepatří
@Litta píše:
Proč nemohu zastřelit někoho, kdo mi nepovoleně běhá po pozemku, krade třeba drahou věc, případně se ještě snaží otrávit psa? PROČ NE? Chápu, že v zákonech je to třeba jinak, ale pokud ho nepotrestám (kdybych ho nezabila, ale třeba mu usekla ruku), tak jak se to odnaučí? Ano, nijak, vězení žádná náprava dnes není. To bývalo dřív, kdy byl člověk sám a bez jídla - pak mohl „meditovat“ a napravit se. Takhle je to jen nová komunita, ze které se za pár měsíců dostane ven nepoučen.
protože „jen“ krade a majetek je brán jako podřadná věc vůči životu. Jinak já osobně bych byla proto, střílet v klidu po zlodějích, byl by klid. Jenže to je jen můj názor, české zákony nahrávají zlodějům.. ![]()
@Anonymní píše:
A nevím teda, jestli je alergie na projímadlo, ale normálně se projímadla asi neberou, takže pro někoho být nebezpečné můžou. [/citace ]Tady je jeden vyzirac
Já chápu, že je to nebezpečné a tak nějak i chápu, že by to mohlo někoho senzitivného ohrozit. Lidé mají různé reakce na různé léky, proč ne na projímadlo.
Na druhou stranu, já si mohu do svého jídla dávat co chci a i kdybych si tam dala projímadlo záměrně, je to moje jídlo a kdo ví, třeba mám zácpu a potřebuju ho tam mít - do toho je každýmu kulový.
Navíc, nevím, jak by mi někdo prokazoval, že to projímadlo jsem si tam dala já. Bylo v lednici - přístupné všem.
@Lizbeth píše:
Navíc, nevím, jak by mi někdo prokazoval, že to projímadlo jsem si tam dala já. Bylo v lednici - přístupné všem.
Teď mi došlo, že to klidně může být i obráceně: do mého jídla v lednici někdo přidá projímadlo. To je nejspíš ještě horší varianta než že mi někdo sní oběd. ![]()
@Anonymní píše:
Tak si čtu tuhle diskuzi a nestačím se divit.
Já osobně taky NESOUHLASÍM s tím, aby někdo jedl a kradl cizí jídlo. Ale jak tady píšete o tom projímadle, tak to už moc drsné. Záměrně někoho ohrozit na zdraví-to je fakt silný kafe!
Co kdyby měl ten člověk alergii? To je pak už úmyslný trestný čin.
Vím že tahle diskuze je stará. Ale specielně pro tebe ty chytrá anonymní. Já mám třeba cukrovku, vezmu si do práce svačinu a někdo mi jí sežere. Takže já dostanu cukrovkářský záchvat, protože se namůžu včas najíst. A co ty na to? To není ohrožení, trestný čin??
Sice stará diskuze, ale vzpomněla jsem si na časy na střední. S dalšíma dvěma kamarádkama jsme měly ve skříni lahev štávy, všichni věděli, že to patří nám třem, protože to bylo už od prváku. Ve třeťáku nám ji čtyřikrát za sebou někdo vypil. Tak jsme ji dochutily guttalaxem a příští den nepřišly do školy dvě třídní superhvězdy, den na to přinesly omluvenku „střevní chřipka“. Stačilo se zmínit tak, aby to slyšely, že já trpím na zácpu a do v té šťávě jsem si přimíchala guttalax - a do konce školy už se nám neztratila ani kapka…
A upřímně, české zákony se mi taky nelíbí. Připadá mi, že neskutečně zvýhodňují lumpy. Známá, která má na zahradě kavkazana, říkává, že pokud jí tam někdo vleze, bude jí ohrožovat a ona ho zastřelí, tak měkké části zkrmí Vlčkovi a kosti zaveze do obory divočákům
Přece se prý nenechá zavřít ![]()