Jít pracovat do Lidlu?

Anonymní
27.5.22 14:28

Jit do lidlu?

Dobry den vsem, cetla jsem spousty recenzi ohledne prace v Lidlu :? A jsem mirne v rozpacich, rada bych se pokusila o tuto praci uchazet z duvodu momentalni velmi nizko placene prace :roll:, sice mam svou praci rada, ale cim je vse drazsi, tim hure vychazim s vyplatou ( jsme s detmi sami ) na internetu jsou recenze takove, ze by clovek radeji utekl od mobilu ci pc, natoz se hlasil, jen mne zajima je tady nekdo kdo tam pracuje a je to vazne az takova hruza, nebo je to zkratka prace jak si predstavuji, proste normalni pracovni den, kdy je clovek placen za praci a ne sezeni na zadku. :think: mozna je ten dotaz hloupy, jen do vylozene buzerace by se mi asi jit nechtelo, tam kde oceni pracovni silu a vykon i treba usmevem tak to uz ano.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2330
27.5.22 14:52

Já dělala kdysi na skladě v Olomouci. Se ptáš asi na práci přímo v prodejně, je tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 14:54

@FraDeu jj ano na prodejne…

• Citovat
  • Upravit
5624
27.5.22 14:59
@Anonymní píše:
@FraDeu jj ano na prodejne…

To bude dost záležet na kolektivu v té prodejně. Jako studentka jsem v supermarketu brigádničila a práce to je v pohodě, jsou tam směny ale práce to není nijak strašná.
Strašnou ji dělají pouze lidé, pokud chytneš nějaké svi*ě v kolektivu, tak to bude hrůza. Pokud tam ale budou pracovat rozumné ženské (a chlapi), tak bych se toho nebála.

Práce je rozložená, buď jsi za kasou, nebo vyrovnáváš zboží, večer úklid prodejny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
27.5.22 15:07

Pracuje tam známá a mají podstav, takže se nezastaví, ale jinak celkem OK. Samozřejmě záleží na tom, jaký je zrovna na konkrétní prodejně kolektiv, plus tedy jak by ti vycházeli vstříc se směnami, protože ona je má tedy dost divoké. Jako ji je to fuk, děti má dospělé, takže ji nic neomezuje, ale úplně si to nedovedu představit s dětmi. Často má už od 5 od rána, případně do 22 do večera a celý volný víkend ji vychází tak 1× za 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 15:07

@Gracetheworld no dekuji, ja z vlastni zkusenosti vim, ze je rozdil brigada a hpp, je jiny pristup, kazdopadne nektere veci ktere jsem cetla v recenzich teda no nevim vesmes to lide popisuji jako praci, kdy v podstate nikdy. Nejsou doma kazdy den prescas smeny 11 ti hodinove, zkusenost s lidlem nemam, ale myslim si ze obcas prescas je v poradku v kazde praci, ale samozrejme ne tak, jak jsou popisovany v recenzich, proto se ptam predem, at pak nebulim, ze nevidim deti, pracovni vikendy mi nevadi, ale aspon 1 volny v mesici by byl fajn, v recenzich pisi 1 za dva mesice tak nevim no, ale finance jsou pro mne velkou motivaci

• Citovat
  • Upravit
267
27.5.22 15:08

Příbuzná tam pracovala cca rok a půl. Byla spokojená s platem a kolektivem, zbytek ale celkem na prd.
U psaní směn se dávala největší přednost brigádníkům. I jim se hodila občas horší směna, ale vycházelo se jim opravdu vstříc, hlavně studentům nebo matkám na částečném úvazku, kdy se jim to hodí. Pak se snažilo dodržovat, aby matky od dětí byly každý druhý víkend doma. Příbuzná v tu dobu ještě děti neměla, takže měla volný tak jeden víkend za měsíc a byla naštvaná. Jinak někeré dny v pohodě, po „akčních“ dnech byla dost unavená. Ranní směna cca 5:00-14:00 a pak odpolední (ty časy nevím přesně). Ale vím, že chodila na pátou ranní a když se v neděli chystala velká akce a zrovna měla odpolední, vracela se domů k půl 12 večer. Byl to tedy lidl, kde se zavíralo ve 21:00 a pak jim ještě trvalo vše nachystat na to pondělí. Je možné, že menší lidly, kde se končí ve 20:00 a nemění se toho tolik, budou stíhat jít třeba v 10 domů, ale to jen tipuju, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
27.5.22 15:11

Jo a ještě dodám, že 8,5 h se skutečně nedodržovalo. Chodila sice 5× týdně, ranní směna byla ještě jakž takž dodržovaná, ale klasická odpolední byla na 9-10,5h - podle toho, zda chystali akci na druhý den.
Když měli podstav a byla dva měsíce krize, odcházela párkrát i po 12 hodinách, vyloženě aby neporušila zákon… No a to jí tenkrát ruply nervy a našla si práci bez směn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 15:31

@j.a.n.i1 ranni na 5 mi nevadi, odpo take ne jen vite at pak nejsou same odpoledni…pokid je to nejak zhruba pul napul v mesici tak si myslim, ze je to v poradku :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.22 15:35

@Smudlinka01 tak to jste mne moc nepotesila, ja se hlasim na 35 h tydne :roll: deti mam ale nepouzivam je jako zbran, jen samozrejme tim, ze jsem sama, tak treba v jinem nejmenovanem retezci jsem take odesla kvuli smen, jelikoz jsem mela treba 18 odpolednich a 4 ranni za cely mesic coz vzhledem k detem bylo neunosne, pul na pul je fer tak at se vsichni vystridaji… Uvidim, tedy v nejhorsim pripade si priberu jeste druhou brigadu, a zustanu kde jsem :roll:

• Citovat
  • Upravit
42502
27.5.22 15:38

To je prodejna od prodejny jiné. Jedná známá lidl v blízkém městě úplně v pohodě, spokojená se vším, chodila tam vyloženě ráda. A bývalá kolegyně z Helly zas v lidlu ve městě opačným směrem úplně znechucená kolektivem, nešťastná že směn… Podle mě záleží na vedení konkrétní prodejny. A to samý platí i pro Penny a Kaufland.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
27.5.22 15:38

Lidl nemá sklady, je to rychleobrátkový obchod. Takže se ráno začíná brzy, vyskaldní se kamiony, to dělají všichni, pak se v průběhu dne prodává a do toho stále najíždějí kamiony a zboží se vykládá a hned dává na prodejny. Dělají to všichni, odvolávají prodavačky z kasy, ty chvíli vyjkládají, skládají do regálů, prostě všechno. Lidl platí nejlépe ze všech obchodů v republice, ale ta práce tam je fakt makačka, ty peníze jsou vydřené. Dle jejich statistik projdou denně prodavačkám rukama 2tuny zboží. Moje známá tam dělá léta manažerku v jedné z prodejen, takže ta práce tam opravdu není lehká. Ale víc peněz ze supermarketů není nikde. A kupodivu lidi se tu práci snaží udržet, na jedno volné místo je spousta zájemců. Začíná se tím, že před nástupem je zkouška z asi 80druhů pečiva, musíš poznat pečivo a umět nazpaměť kódy, pokud ne, ani tě nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 15:54

Pracovala jsem dva roky a pul.

Kolektiv mi prisel ok, ale tady hodne zalezi na prodejne, kam se hlasis. Co se tyce vedeni, nekdo horsi, nekdo lepsi, ale dalo se tak nejak vyjit s kazdym, kdyz vis, co od koho mas cekat.

Co se tyce prace, tak by to nebyla takova hruza, kdyby vyssi vedeni nemelo naprosto nerealnou predstavu, kolik se toho ma za jaky cas stihnout.

U nas se delala i nocni (vybalovani), a kdyz jsem jich pred Vanoci chytla 10 ve 12 dnech, s tim, ze jsem kazdy den shazovala 6-8 palet vyssich nez ja, cast z toho napriklad skoro dvaceti kilova plata konzerv, ktera jsem lovila nad hlavou, uplne jsem si odrovnala zada a nebyla schopna niceho jineho, nez te prace a pak spanku/lezeni jako lazar. Nemohla jsem ani chodit. Ale treba je to na jinych prodejnach nastavene jinak a delba prace funguje lip.

Smeny jsou velmi nahodile, tady ranni, tady odpoledni, malokdy se stane, ze mas dva dny volna v kuse.

Hlavnim plusem je, ze nemas cas se nudit, fakt to utika. Penize nejsou uplne spatne, na to, ze se jedna o nekvalifikovanou praci.

Ja mela hlavne velky pocit loajality a zodpovednosti, takze jsem vydrzela dyl, nez jsem si po prvnich par smenach myslela. :lol: Kdyz si na to zvyknes, tak to vlastne neni takova hruza.

Zalezi na tvych prioritach. S detmi si to ja osobne predstavit neumim.

• Citovat
  • Upravit
156
27.5.22 16:55

Ahoj,
můj muž na filiálce dělá a má to tam vysloveně rád - styl práce, nadřízené, přístup, benefity,.. Jak už tu ostatní zmínili, záleží mnohdy na provozovně samotné - nejbližších spolupracovnících. Ale i to je řešitelné, kdyby Ti kolektiv nesedl, ale práce ano, lze požádat o přeložení na jinou filiálku. Já dokonce zvažuji po rodičovské nastoupit právě do Lidlu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
27.5.22 17:01
@Arboretka píše:
Lidl nemá sklady, je to rychleobrátkový obchod. Takže se ráno začíná brzy, vyskaldní se kamiony, to dělají všichni, pak se v průběhu dne prodává a do toho stále najíždějí kamiony a zboží se vykládá a hned dává na prodejny. Dělají to všichni, odvolávají prodavačky z kasy, ty chvíli vyjkládají, skládají do regálů, prostě všechno. Lidl platí nejlépe ze všech obchodů v republice, ale ta práce tam je fakt makačka, ty peníze jsou vydřené. Dle jejich statistik projdou denně prodavačkám rukama 2tuny zboží. Moje známá tam dělá léta manažerku v jedné z prodejen, takže ta práce tam opravdu není lehká. Ale víc peněz ze supermarketů není nikde. A kupodivu lidi se tu práci snaží udržet, na jedno volné místo je spousta zájemců. Začíná se tím, že před nástupem je zkouška z asi 80druhů pečiva, musíš poznat pečivo a umět nazpaměť kódy, pokud ne, ani tě nevezmou.

Tahle informace je od koho? :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat