Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já nevím, ale mám pocit, že je tady už několikrát psáno o těchto problémech. Pokud nejseš ta samá, promiň, ale nikdo jiný než doktoři ti nepomůžou.
Nestěžovala sis tu nedávno? Psala jsi, že jsi byla na pohotovosti s bolestí konečníku a o žluté stolici jsi jim nic neřekla. Pokud jsi stále po všech těch radách nenavštívila doktora a neřekla mu o dlouhotrvající žluté stolici a nechutenství, tak nevím, co by jsi chtěla slyšet za další rady. Ano, jdi k doktorovi a řekni mu tam úplně vše a ne jen to, že tě bolí konečník.
@Ijaa píše:
Nestěžovala sis tu nedávno? Psala jsi, že jsi byla na pohotovosti s bolestí konečníku a o žluté stolici jsi jim nic neřekla. Pokud jsi stále po všech těch radách nenavštívila doktora a neřekla mu o dlouhotrvající žluté stolici a nechutenství, tak nevím, co by jsi chtěla slyšet za další rady. Ano, jdi k doktorovi a řekni mu tam úplně vše a ne jen to, že tě bolí konečník.
Já tam byla ještě jednou a řekla jsem jim o žluté stolici, objednali mě na vyšetření kolonoskopii i gastro, ale až za měsíc to do té doby asi chcípnu ![]()
@Anonymní píše:žlutá stolice - okamžitě vzorek a k dr.
Ahoj holky, prosím poradte už 10 dní mě trápí bolest a tlak v konečníku a pálení, svědění, jsem nafouklá jak balon, bolest zad do toho, žlutá stolice, nechutenství, nemůžu spát z nervůmám strach že mám něco se slinivkou, ale doktoři mě jen napsali léky na bolest a mastičku, což moc nepomáhá, nevím co mám dělat už:-( mám pocit jak to není v akutní fázi tak nezakročí
Jo na tyhle vyšetření opravdu objednávají s delšími čekačkami. Měsíc je ještě málo. Pokud jsi schopná příjmat stravu a vylučuješ, tak mi věř, že „nechcípneš“. A ty nemáš praktického? Že bys tam v mezidobí zašla na výtěr?
Mě tedy dělali při podobném problému rozbory krve a výtěry. Výsledkem byla gastroenteritida a antibiotika na deset dní. Šla bych tam znovu a tvářila bych se, že bolestí umírám. Možná bych to přibarvila kapkou krve ve stolici. Měsíc čekačka na kolonoskopii je ještě málo. Spíš je mi divné, že tě rovnou posílají na kolonoskopii, když tě ani pořádně nevyšetřili. Trvala bych na odběrech a výtěrech. Samozřejmě to chce držet dietu. Žádný tuk, žádná semínka, nic se slupkou, prostě nic, co se špatně tráví. Vynechala bych i mléko.
@Ijaa píše:
Mě tedy dělali při podobném problému rozbory krve a výtěry. Výsledkem byla gastroenteritida a antibiotika na deset dní. Šla bych tam znovu a tvářila bych se, že bolestí umírám. Možná bych to přibarvila kapkou krve ve stolici. Měsíc čekačka na kolonoskopii je ještě málo. Spíš je mi divné, že tě rovnou posílají na kolonoskopii, když tě ani pořádně nevyšetřili. Trvala bych na odběrech a výtěrech. Samozřejmě to chce držet dietu. Žádný tuk, žádná semínka, nic se slupkou, prostě nic, co se špatně tráví. Vynechala bych i mléko.
Jak vi, ze ji poradne nevysetrili?
Popisovane problemy nevvypadaji ani problem se slinivkou, ani na gastroenteritidu.
@mroe píše:
Jak vi, ze ji poradne nevysetrili?
Popisovane problemy nevvypadaji ani problem se slinivkou, ani na gastroenteritidu.
Pokud si dobře vzpomínám, tak zakladatelka už má déle jak týden žlutou napěněnou stolici. Pokud dosud neměla žádné problémy a teď najednou ji trápí takovýto průjem, tak si myslím, že minimálně ten výtěr by byl na místě.
No to jo, ale proč na ten výtěr nejde? S tím se přeci nechodí do nemocnice, ale k praktickému lékaři?
@Ijaa píše:
Pokud si dobře vzpomínám, tak zakladatelka už má déle jak týden žlutou napěněnou stolici. Pokud dosud neměla žádné problémy a teď najednou ji trápí takovýto průjem, tak si myslím, že minimálně ten výtěr by byl na místě.
To ale v prispevku vyse nepise, nejsem vestec.
Asi zalezi, na koho narazi…
My si na podzim uzili s otcem, trikrat ho vezla rychla, v nemocnici si ho nechali az napotreti, kdyz nemohl skoro dychat. Meli jsme pocit, ze dokud clovek neumira, do nemocnice nepatri… Obvodacka neresila vubec nic, tatka sel do nemocnice a stejne ho poslali domu, volal si sanitku, poslali ho domu (poprve po kapackach o pul ctvrte rano pesky…).
Ahoj holky, prosím poradte už 10 dní mě trápí bolest a tlak v konečníku a pálení, svědění, jsem nafouklá jak balon, bolest zad do toho, žlutá stolice, nechutenství, nemůžu spát z nervů
mám strach že mám něco se slinivkou, ale doktoři mě jen napsali léky na bolest a mastičku, což moc nepomáhá, nevím co mám dělat už:-( mám pocit jak to není v akutní fázi tak nezakročí