Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nahmatala jsem si na krku, pod bradou boulicku. Je pohybliva jakoby jezdí když na ni hmatám. Myslíte že je to OK? Lékaře samozřejmě navštívim DĚKUJI
Buď tuková bulka, nebo zvětšená uzlinka… Hlídala bych to a pokud by se to nezvětšovalo a nebyly jiné komplikace, tak bych to neřešila a zeptala se až při některé návštěvě dr.
To je tuková bulka. Už jsem měla taky takové u klíční kosti a v podpaždí, nechala jsem si je vyříznout na chirurgii. Ta u té klíční kosti se zvětšovala a bolela při pohybech a ta druhá mi vadila skrz podprsenku. Doktorka hned jak jsem přišla, tak pohmatem řekla oč se jedná a domluvily jsme se na vyříznutí. Teď mám třetí na zápěstí, ale je malinká a nějak se prozatím nezvětšuje, tak to zatím neřeším.
@Mišanka7 já mám takhle pod čelistí zvětšenou uzlinu a už jí mám přes 10 let. Dr. mě pro jistotu poslal na ultrazvuk krku, ale vše ok. A za ty roky už jsem si na ní zvykla ![]()
A taky ti může sama zmizet ![]()
@markyj…no mě napadlo že uzlinka, ale furt mě nešlo do hlavy že se to hýbr, normálně s tím jakoby můžu jezdit tak jsem nevěděla. Ultrazvuk by asi odhalil nějaký vážnější problém co ![]()
@Mišanka7 já s ní taky můžu taky jakoby pohybovat
fakt myslím, že to není nic akutního, ale k lékaři bych si došla, třeba až budeš mít cestu kolem.
Myslím, že ti bulku vyšetří na omak a taky tě pošle na ultrazvuk, pro jistotu.
Vím, že mi právě doktorka na UTZ říkala, že je to dobře, že je bulka pohyblivá, prý právě ty nepohyblivé můžou bolet a dělat neplechu.
Já ji mám za uchem, malinkou. Je cítit jakoby v ní byla tekutina. Podle mého je to tuková. Nebolí, nic nedělá, tak zatím neřeším. Pokud se bude zvětšovat, tak nechám vyříznout.
@Mišanka7 Jojo, ultrazvuk by ukázal, kdyby bylo něco v nepořádku ![]()