Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám to taky tak, bohužel. Jsi v péči psychiatra? Já zatím ne, doufám, že mi pak zaberou ad a budu mít od tohohle hnusu pokoj.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli je normální že se PP projeví ikdyž na ni nemyslím? Příklad jdu někam s rodinou, povídáme si (nemyslím na to) a buch a přijde to na mě… Ze by podvedomi?
Určitě, mně se to stává i doma (panická úzkost): vždycky si říkám, že to přejde, že musím počkat a přejde to, ale i tak bych nejraději utíkala a utíkala… Tohle je prostě nepřiměřená reakce těla na nějaký podnět, něco to vyvolá, něco, čeho si třeba vědomě ani nevšimneš, ale tělo reaguje, podvědomí se bouří.
Dva roky se léčím a stejně to někdy přijde, pak se to třeba ještě 2-3× zopakuje a pak mám zase třeba měsíc pokoj. Jen doufám že nebudu na AD do smrti
.
AN A.
Tobě ad nezabrala? Myslela sem že s léky to postupně odezní
@Anonymní píše:
Mám to taky tak, bohužel. Jsi v péči psychiatra? Já zatím ne, doufám, že mi pak zaberou ad a budu mít od tohohle hnusu pokoj.
Zatím ne snazim se bojovat sama ale asi tam stejne budu muset
tak ti reknu treba dneska jedu k nasim - celkem pohoda, pak ale vyrazime do mesta a celou cestu si povidame jenze najednou ani nevim jak to na me padne
A uz kdyz jim chci neco rict mam pocit jako bych ani nemluvila ja, nekdy mi prijde ze snad i kricim (pritom ne) no hruuuza ![]()
@Anonymní píše:
Zatím ne snazim se bojovat sama ale asi tam stejne budu musettak ti reknu treba dneska jedu k nasim - celkem pohoda, pak ale vyrazime do mesta a celou cestu si povidame jenze najednou ani nevim jak to na me padne
A uz kdyz jim chci neco rict mam pocit jako bych ani nemluvila ja, nekdy mi prijde ze snad i kricim (pritom ne) no hruuuza
Pak uz jenom myslim na to za jak dlouho asi odpadnu ![]()
To si dobrá, že si ještě nebyla u doktora. Já se objednala hned, záchvaty mám naprosto šílený, teď teda beru neurol a po něm nemám ty velké záchvaty a i tak to špatně snáším. Těším se, že mi doktor pomůže.
@Anonymní píše:jak dlouho ti trva zachvat? Nekde jsem cetla ze cca 10minut ale u me vetsinou hodinu i dyl kdyz se tomu poddam. A neksy mi fakt prijde jako bych nemohla ani promluvit, pak zas ze mluvim divne… Nekdy zavrate, takovy houpani, nekdy piska v usich. Huci v hlave. Mlati srdce…
To si dobrá, že si ještě nebyla u doktora. Já se objednala hned, záchvaty mám naprosto šílený, teď teda beru neurol a po něm nemám ty velké záchvaty a i tak to špatně snáším. Těším se, že mi doktor pomůže.
Poslední mi trval 6 hodin. Taky sem četla že by to mělo trvat jen chvilku, no uvidím co na to řekne doktor. Mě je zle od žaludku, na omdlení, hučí mi v uších, buší mi srdce, vysoký tep a neovladatelný třes celého těla. No prostě takový prima projevy. Po záchvatu mi bývá ještě několik dní hodně špatně, pak dva tři dny klid a přijde to znovu. Nejsem schopná normálně fungovat proto jsem se hned objednala na psychiatrii a praktik mi předepsal ten neurol
Tak jsme na tom hodne podobne… Me vzdycky ulevi kdyz usnu.. Ale ty stavy pred usnutim no hruza… A jedny z nejhorsich stavu mivam v obchode tam to na me pada silene.. Ne ze bych toto nekomu prala ale hrozne se mi ulevilo kdyz jsem zijstila ze v tom nejsem sama a ze to je hodne blbe receno JENOM panicka porucha a ne infarkt nebo kdo vi co jeste..
Jo zaspat to, je nejlepší. Určitě se objednej k doktorovi, ať se ti uleví. neboj, nejsi v tom sama, já jsem šťastnej člověk, nic mi neschází a stejně mě to potkalo.
Psychické aj fyzické prejavy pri panickej poruche a úzkostiach môžu prichádzať spolu s aktuálnym stresom, ale aj nečakane, z ničoho nič (aj v čase pohody alebo po prejdení stres. situácie). Môžu byť občas, ale aj často, ale aj takmer vkuse /napr. nevoľnosť/. A môžu byť od miernej intenzity až po veľmi silnú. Takže totálna rôznorodosť, u každého fakt inak. Dokonca môže byť napr., že máš nejaké prejavy a tie prejdú a prídu iné ![]()
Ja som mala 1. panický záchvat cca pred 10 rokmi a trval mi až kým mi na pohotovosti nepichli diazepam (tipujem 2 hodky
)
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli je normální že se PP projeví ikdyž na ni nemyslím? Příklad jdu někam s rodinou, povídáme si (nemyslím na to) a buch a přijde to na mě… Ze by podvedomi?
Vzhledem k tomu, že k záchvatům dochází u postižených i ve spánku, počítám, že jestli člověk na pp myslí nebo ne je úplně jedno.
Ahojky. Chtěla jsem se zeptat, jaké jste měly projevy Panické ataky nebo poruchy a taky, ke komu jste s tím šly.. Já měla hrozné bušení srdce, nedokázala jsem vstát z postele, myslela jsem, že umírám. Přemýšlela jsem i nad zachrankou. Bylo mi na omdlení, měla jsem návaly do hlavy a prudkou potřebu na velkou. Doktor mi odebral krev a zjistil jen sníženou funkci štítné žlázy a zánět mocaku. Při ATB mi bylo pak hůř a volala rychlou. Tam mi naměřili tlak 160/130. V nemocnici pak 130/90. Tam mi vynadali, že rychlá je pro akutní případy. Že jsem se bála o život nikoho nezajímalo. Tam mi zjistili draslík zas že chybí… Trpěla jsem nechutenstvím. Doktor mi nakonec předepsal Eutirox na tu žlázu než se dostanu na endokrinologii. Tam byla cekacka 3 tydny. Když jsem byla na endokrinologii, tak mi řekla že bych musela mít hyperfunkci štítné žlázy, aby příznaky odpovídaly. Každopádně asi 4 dny po brání léků vše zmizelo. Začla jsem jíst a i zažívání se upravilo. A když jsem teď jela na kontrolu na endokrinologii, tak v tramvaji zas mě pohlcovalo horko, nával do hlavy, bušení srdce (122tepu)a pocit, že musím rychlé vystoupit nebo vybouchnu, zešílím… Zní to hloupe. Já vím… Ale tak to mám:( dnes mi je zas líp, ale někdy to bušení je. A nevím, zda jít zas za ibvodakem ať udělá aspoň EKG(i když v sanitce ho tenkrát dělali) nebo je to psychické… Už nevím:(
mám malé dite a jsem s ním doma sama vždy do večera. Se bojím, že se mi něco stane a ona u toho bude…
@Sally84
To je přesné popsání panické ataky… Znám to moc dobře.
U mě stačilo uvědomit si, že to jsou “jen” nervy a naučit se takové záchvaty rozdýchat. Pokud jsou ale hodně časté, bude dobré navštívit odborníka.
Zkuste v lékárně třezalku tečkovanou- je to nejsilnější přírodní antidepresivum. Nebojte, je to pořád spíš takové “placebo” a nemusíte mít předpis. ![]()