Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sarivojvodova Aha, já myslela, že těhotenská se objevuje později, ne takto na začátku. Tak hodně odpočívej a buďte oba fit. ![]()
@Samamama Už jsem tu psala, že ji má celá má rodina takže se u mě projevila až teď.
a děkuji moc! ![]()
Omlouvám se nechci zakládat novou diskuzi.
Ahoj, jsem těhotná (7+4) a hodně zvracím- ze začátku to bylo 1-2× denně, což jsem neřešila. Ale od pátku jsem zvracela furt a všechno. Neudržela jsem ani vodu. V sobotu jsem jela do nemocnice na pohotovost s tím, že to už nezvládám. Lékař si mě chtěl nechat na kapačky, což jsem odmítla, protože mám doma čtyřletou dceru a nechtěla jsem jí dávat prarodičům na hlídání (manžel pracuje) lékař mi napsal léky a řekl mi, že kdyby se to do dvou dnů nezlepšilo, mám přijít k hospitalizaci. Po lécích se mi udělalo lépe- nic moc jsem teda nesnědla, ale aspoň něco. Nezvracela jsem. Jenže od včera jsem opět jenom v posteli. Nedokážu se pomalu zvednout, jsem slabá. Zvracela jsem dneska už 3×. Mám jet zpátky do nemocnice nebo ještě počkat? Naposled jsem se vážila někdy v lednu. Dnes jsem stoupla na váhu a mám -10kg.
Doplňuju že najíst se nedokážu, jen jídlo cítím/vidím a je mi zle. Za dnešek jsem měla půlku loupáku, který jsem stejně vyzvracela
@Anonymní píše:
Omlouvám se nechci zakládat novou diskuzi.Ahoj, jsem těhotná (7+4) a hodně zvracím- ze začátku to bylo 1-2× denně, což jsem neřešila. Ale od pátku jsem zvracela furt a všechno. Neudržela jsem ani vodu. V sobotu jsem jela do nemocnice na pohotovost s tím, že to už nezvládám. Lékař si mě chtěl nechat na kapačky, což jsem odmítla, protože mám doma čtyřletou dceru a nechtěla jsem jí dávat prarodičům na hlídání (manžel pracuje) lékař mi napsal léky a řekl mi, že kdyby se to do dvou dnů nezlepšilo, mám přijít k hospitalizaci. Po lécích se mi udělalo lépe- nic moc jsem teda nesnědla, ale aspoň něco. Nezvracela jsem. Jenže od včera jsem opět jenom v posteli. Nedokážu se pomalu zvednout, jsem slabá. Zvracela jsem dneska už 3×. Mám jet zpátky do nemocnice nebo ještě počkat? Naposled jsem se vážila někdy v lednu. Dnes jsem stoupla na váhu a mám -10kg.
Ježíš jeď, mela jsi tam zůstat hned.
@Anonymní píše:
Omlouvám se nechci zakládat novou diskuzi.Ahoj, jsem těhotná (7+4) a hodně zvracím- ze začátku to bylo 1-2× denně, což jsem neřešila. Ale od pátku jsem zvracela furt a všechno. Neudržela jsem ani vodu. V sobotu jsem jela do nemocnice na pohotovost s tím, že to už nezvládám. Lékař si mě chtěl nechat na kapačky, což jsem odmítla, protože mám doma čtyřletou dceru a nechtěla jsem jí dávat prarodičům na hlídání (manžel pracuje) lékař mi napsal léky a řekl mi, že kdyby se to do dvou dnů nezlepšilo, mám přijít k hospitalizaci. Po lécích se mi udělalo lépe- nic moc jsem teda nesnědla, ale aspoň něco. Nezvracela jsem. Jenže od včera jsem opět jenom v posteli. Nedokážu se pomalu zvednout, jsem slabá. Zvracela jsem dneska už 3×. Mám jet zpátky do nemocnice nebo ještě počkat? Naposled jsem se vážila někdy v lednu. Dnes jsem stoupla na váhu a mám -10kg.
ano jeď do nemocnice. Manžel si může vzít OČR (na tebe, pokud na dceru ještě pobíráš rodičák)
@Anonymní píše:
Urcite jeďte, malou dejte prarodičům, jde o zdravi vas obou..vubec bych necekala..
@Anonymní píše:
Doplňuju že najíst se nedokážu, jen jídlo cítím/vidím a je mi zle. Za dnešek jsem měla půlku loupáku, který jsem stejně vyzvracela
Jed do nemocnice okamžitě. Nebud prdlá
ti rozhodi jatra a ještě budeš muset brat leky a doufat, ze se nepos. ere něco jiného. Na kapackach jsem skoncila 2× holka byla u prarodičů, nedalo se nic jinrho dělat (bylo ji 2,5)
Melas tam zustat hned, manzel muze par dni zustat na osetrovacce ![]()
Zbytecne ohrozujes sebe i to male
Mela si tam zustat hned. Ctyrleta uz je snad dost velka, aby vydrzela tri dny s tatinkem nebo babickou ![]()
Ano, přesně, jak tu holky píšou, jeď hned nebo ještě lépe, ať tě někdo odveze. Můžeš být dehydrovaná, musíš doplnit vitamíny, minerály apod. Můžeš ohrozit nejen sebe, ale hlavně malé!!!
Zkus požádat o kapacku ambulantně, cca hodinu a půl to kape a mě pomohla druhá, takže jsem si tam 2× zajela a seděla tam na sesterne a pak mi bylo týden úplně vpoho, pak se to zas vrátilo no ale už ne tak moc a už jsem věděla co zabere
Měla jsi v nemocnici zůstat už předtím. Existuje OČR. Každej chlap pracuje, to není důvod k tomu, abys neřešila svůj zdravotní stav. Jeď tam hned, dostaneš kapačky a za chvíli ti bude líp. Moje mamka to tak taky měla. Mně byl čerstvě rok, když čekala bráchu a přesně ze stejných důvodů byla asi 3 dny v nemocnici na kapackach. Otec taky pracoval, no tak holt ty 3 dny v práci nebyl, nikdo není nepostradatelný.