Jít do práce od ročního dítěte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Ahoj, šla bych na půl úvazku. Já chodím pryč z domu cca půlúvazek od doby, co má malá půl roku (mám to jako praxi ke studiu), ale v době, kdy nejsem doma je s ní manžel (hlídání není tedy potřeba a je to o dost jednodušší..když se stane, že musím být pryč celý den - třeba ve škole, tak občas zaskočí babička, ale vesměs to zvládáme sami) - jen škoda, že praxi nemám placenou
Nicméně i tak je to super relax a připadám si na mateřské aspoň trochu „normální“ ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@AnastazieB tohle není o financích. Jde o školství, platy nejsou špatné, ale… Ještě bych si pohoršila, protože bych nejspíš přišla o rodičák a s paní na hlídání bychom měli o něco méně než když jsem doma.
tak proč chceš dát ročáka na hlídání, k tomu pravděpodobně nemocného dvouletka? Když nejde o finance tak proč? Kvůli sobě a své seberalizaci? Když v tom nehrajou roli peníze, dej si na misku vah:
Ty a tvoje chtění jít pracovat oproti roční dítě u chůvy, popřípadě nemocné roční a dvouleté dítě u chůvy bez mámy…a pak se musíš rozhodnut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@AnastazieB tohle není o financích. Jde o školství, platy nejsou špatné, ale… Ještě bych si pohoršila, protože bych nejspíš přišla o rodičák a s paní na hlídání bychom měli o něco méně než když jsem doma.
Pokud nedáš dítě do jeslí nebo jiného předškolního zařízení, tak o RP nepřijdeš.
A k tomu samotnému - pokud peníze nepotřebuješ, nešla bych. Pokud ano, tak bych šla. Já jsem sama, začala jsem chodit do práce velice brzy, na brigády jsem chodila cca od půl roku malé, to je fakt, že to také nebyla 40hod pracovní doba, to až později. Zvládli jsme to, ideál to není samozřejmě (ale nějak to dítě člověk uživit musí, že jo…), ale dalo se to. Jen výhoda, že mně hlídala rodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 staršímu je 3,5 roku. Je jako Tvoje mladší.
Proč? Protože jsem doma už víc jak 4 roky a slušně mi hrabe. Připadám si jak po lobotomii a začínám mít tik v oku.
Kdyby mi to ředitelka nenabídla, tak o tom ani neuvažuju…
@verulicek půl úvazek není možný. Teď se nečekaně uvolnilo jedno místo na celý úvazek.
- Citovat
- Upravit
O rodičák nepřijdeš, ale plný úvazek je při tak malém dítěti masakr. Já šla zpět do práce na poloviční, na 3 dny v týdnu, což ty jako učitelka v 1. třídě nemůžeš. Těžké rozhodování
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Což to já chápu, já teď od mladší, co jí mám stále doma, školku jsme sehnali až od září, jezdila půl roku do školy na celé dva dny v týdnu, ale byl s ní doma tatínek, a byla to paráda…nicméně ročák je ročák, to je prtě. A na to aby byl dennodenně s cizím člověkem jen kvůli tvé touze po nehrabání, to mi přijde šíleně sobecké vůči tomu dítěti. neber to prosím zle, není to míněno zle, chtělas názory, předkládám ho. Vím, že jinde je to jinak, samozřejmě to to dítě nezabije, kdybyste hladověli, nedá se svítit, ale jen jako kvůli tobě samotné šoupnout ročáka na celý týden a celý rok chůvě, to já bych prostě svému ročákovi neudělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@terinka4444 staršímu je 3,5 roku. Je jako Tvoje mladší.
Proč? Protože jsem doma už víc jak 4 roky a slušně mi hrabe. Připadám si jak po lobotomii a začínám mít tik v oku.Kdyby mi to ředitelka nenabídla, tak o tom ani neuvažuju…@verulicek půl úvazek není možný. Teď se nečekaně uvolnilo jedno místo na celý úvazek.
Tak pak záleží, jaké budeš mít možnosti toho hlídání..jako když budeš bývat doma brzy (píšeš že prakticky po obědě) tak bych možná uvažovala že jo…ony tě tu mnohé matky rozdupou (a mě taky) ale plně tě chápu, já bych prostě nemohla být „jen“ na mateřské - a ne, opravdu mi to sobecké nepřipadá. V zahraničí je běžné, že žena nastupuje do zaměstnání mnohem dříve (to ti ostatně potvrdí mnoho maminek, co nežijí v čr - náš systém je v tomto dost ojedinělý). Ještě mě napadá, nepodniká třeba chlap? Že by si na např. dvě dopoledne v týdnu mohl práci dělat doma nebo tak?
- Citovat
- Upravit
@terinka4444 já jsem to udělala půlročnímu - 4 dny v měsíci pryč celé - škola, a vždy dva týdny v měsíci 6-12 v nemocnici. Ale je fakt, že s ní bývá tatínek, malá je doma atd. Pro ni žádná velká změna…kdyby ji to nějak omezovalo (a musela by být celou dobu s cizím) tak bych do toho nešla (ale já to nemám zaplaceno, tak proto by bylo to rozhodování snazší)
- Citovat
- Upravit
Já jak jsem psala, tak jsme taky pro chození do práce. Já bych taky nemohla sedět doma, i přesto, že dcerku miluju, navíc to obohatilo nás všechny, když jsme nastoupila do práce. A taky mám práci, kde se člověk učí praxí, takže kdybych seděla doma x let, tak začínám zase od začátku a ještě zblbnu. Ale měla jsme ty okolnosti doma trošku jiné, a to v tom, že hlídal partner, který dělal na směny, měla jsem jedno dítě a do školky šlo až o pár měsíců později. Takže tady bych spíše váhala. Jinak zakladatelku naprosto chápu. S mýma kamarádkama, které jsou doma už déle se fakt nedá bavit a přátelství jsem utla. To, že se nemáme ale o čem bavit (melou permanentně o kojení, porodu, břichu, dětech…ony vlastně nic jiného neřeší a nemám jim to za zlé, ale nebaví mě to, tak s ejim vyhýbám), to jsme ale zjistila až v momentě, kdy jsme nastoupila do práce mezi „jiné“ lidi.
- Citovat
- Upravit
@verulicek pro mě je v tom výrazný rozdíl, pokud je doma s dítětem druhý rodič, než pokud se šoupne dítě chůvě. Pro mě je v tom naprosto propastný rozdíl. Tady se ještě předpokládá, že jsou děti nemocné a budou nemocné, dokonce by se rušil nějaký ozdravný pobyt, takže se předpokládá, že s chůvou budou nemocné děti jen proto, že mamince doma hrabe, dětem bude hrabat s chůvou. Ale chápu, že na to různé mámy různý pohled. Nejde o cupovaní, dotaz zněl, jestli my bychom to udělaly, odpověď zní, já bych to neudělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sad 1 bože díky, že je nás víc
zakladatelko, já bych váhala trochu jen skrz to, kdo by děti hlídal…pokud bys měla třeba někoho alespoň vzdáleně známého - studující neteř a podobně…tak bych do toho šla. S cizím nevím jak bych se rozhodla. Motivaci plůně chápu a schvaluji (taky to nedělám kvůli penězům), ale nejsem ta pravá matka-hospodyňka ![]()
- Citovat
- Upravit
@terinka4444 jak píšu na začátku, přijde mi to na jednu stranu dost komplikované, proto jsem chtěla další pohled, protože už fakt nevím nakolik mám degenerovaný mozek a dokážu se na to dívat s nadhledem. Na druhou stranu ta touha tam je, ale už od položení dotazu mi dochází, že to je nesmysl, protože by to bylo denně, malej je na mě naprosto závislej a nenechá se dlouhodobě hlídat ani od táty/babičky. Už jsem 4 roky doma prakticky 24/7 s dětma, tak to byl takový svěží závan „svobody“
. Ještě si rok počkám.
Kdyby za mnou ředitelka nepřišla, tak o tom ani na chvíli neuvažuju.
Pokud by mohla už hlídat babička, tak bych do toho asi šla.
@sad 1 @verulicek to je přesně ono. Poslední skoro 4 roky jsou doslova o ho. ně. Mám pocit, že nic jiného neřeším, do toho se mi slovník smrskl na bác, jů, ham, hačí a hají. Do loňska to ještě šlo, to jsem dodělávala VŠ, ale teď to je krize
Kdybych aspoň mohla číst, ale mladší tyráně mě nenechá ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:¨já sem byla na budku už po těch prvních šesti měsících
@terinka4444 jak píšu na začátku, přijde mi to na jednu stranu dost komplikované, proto jsem chtěla další pohled, protože už fakt nevím nakolik mám degenerovaný mozek a dokážu se na to dívat s nadhledem. Na druhou stranu ta touha tam je, ale už od položení dotazu mi dochází, že to je nesmysl, protože by to bylo denně, malej je na mě naprosto závislej a nenechá se dlouhodobě hlídat ani od táty/babičky. Už jsem 4 roky doma prakticky 24/7 s dětma, tak to byl takový svěží závan „svobody“. Ještě si rok počkám.
Pokud by mohla už hlídat babička, tak bych do toho asi šla.@sad 1 @verulicek to je přesně ono. Poslední skoro 4 roky jsou doslova o ho. ně. Mám pocit, že nic jiného neřeším, do toho se mi slovník smrskl na bác, jů, ham, hačí a hají. Do loňska to ještě šlo, to jsem dodělávala VŠ, ale teď to je krizeKdybych aspoň mohla číst, ale mladší tyráně mě nenechá
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@terinka4444 jak píšu na začátku, přijde mi to na jednu stranu dost komplikované, proto jsem chtěla další pohled, protože už fakt nevím nakolik mám degenerovaný mozek a dokážu se na to dívat s nadhledem. Na druhou stranu ta touha tam je, ale už od položení dotazu mi dochází, že to je nesmysl, protože by to bylo denně, malej je na mě naprosto závislej a nenechá se dlouhodobě hlídat ani od táty/babičky. Už jsem 4 roky doma prakticky 24/7 s dětma, tak to byl takový svěží závan „svobody“. Ještě si rok počkám.
Pokud by mohla už hlídat babička, tak bych do toho asi šla.@sad 1 @verulicek to je přesně ono. Poslední skoro 4 roky jsou doslova o ho. ně. Mám pocit, že nic jiného neřeším, do toho se mi slovník smrskl na bác, jů, ham, hačí a hají. Do loňska to ještě šlo, to jsem dodělávala VŠ, ale teď to je krizeKdybych aspoň mohla číst, ale mladší tyráně mě nenechá
jo, úplně tě chápu, já teď po třech letech, taky nemám hlídání, na půl roku mohla vypadnout, to bylo blaho od rána do večera jsem si ani nevzpomněla
co se děje doma, ta „svoboda“ je omamná, nicméně ty ještě musíš vydržet
ale jen rok, to dáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit