Nemocenská - těhotenství - nevhodné zaměstnání

124
9.6.15 14:43

Nemocenska - tehotenstvi - nevhodne zamestnani

Ahoj, prosim o radu. Pracuji v kurackem baru jako servirka, 12hod smeny, obcas nocni. Jsem v 5 tt. Rada bych pracovala, ale prace v dost zakourenem prostredi nebude asi ono :) Vzhledem k tomu, ze na jinou praci me zamestnavatel neprevede ( neni kam ), tak jedine reseni bude asi nemocenska. Muj gynekolog mi ji odmita napsat, pry neni duvod. ( rekl mi at si najdu jinou praci ).Muzu jeste zkusit svoji obvodni lekarku, ale nevim nevim. Co delat, abych nezustala bez penez? Jake jsou jine moznosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
9.6.15 14:45

@Werrrcaaa1 pokud Tě nemůže zaměstnavatel přeřadit, máš nárok být doma za 100% platu. Takže asi tak. Je to překážka na straně zaměstnavatele, tudíž jeho problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.15 14:46

Pokud pro tebe zaměstnavatel nemá práci, jedná se o překážku na jeho straně. V tom případě tě má nechat doma a platit ti plný plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
9.6.15 14:48

Nejsem si jista, zda by mi neco platil…myslim, ze by to obesel jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.6.15 14:54
@Werrrcaaa1 píše:
Nejsem si jista, zda by mi neco platil…myslim, ze by to obesel jinak.

pokud jsi zaměstnaná na smlouvu, nemá jak. Jako těhotnou Tě nemůže vyhodit, musí Ti najít jiné místo, pokud nemá, jiná verze není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.15 14:55

Tady máš seznam prací nevhodných pro těhotné. http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2003-288 Případně bys musela mít posudek, že svoji práci nesmíš dělat. Pokud se mu to nebude líbit, pohroz mu inspektorátem práce. Třeba to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.15 14:58

@martina.se Ono jiná verze není, ale někteří zaměstnavatelé si ze ZP berou jen to, co se hodí jim, víš. Třeba ten můj mi svévolně pokrátil dovolenou, paragrafy na něj neplatí, přípis od právníka na něj neplatí, tak teď čekám, jestli zabere předžalobní výzva, nebo zda se dostaneme až k žalobě samotné. A udání na OIP je jen takovou třešinkou na dortu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
9.6.15 15:08

S posudkem problem nebude, to mi doktor napise. Ale myslim, ze na to zamestnavatel mit nebude aby platil cloveka navic..je to opravdu hodne mala firma. A nijak do extremu bych to taky hnat nechtela, rada bych se rozesla v dobrem. Kazdopadne diky za odpovedi a uvidim jak se to bude vyvijet dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.6.15 15:33
@Werrrcaaa1 píše:
S posudkem problem nebude, to mi doktor napise. Ale myslim, ze na to zamestnavatel mit nebude aby platil cloveka navic..je to opravdu hodne mala firma. A nijak do extremu bych to taky hnat nechtela, rada bych se rozesla v dobrem. Kazdopadne diky za odpovedi a uvidim jak se to bude vyvijet dal.

Ještě tě můžu převést na práci za minimální mzdu (uklízečka třeba) a zbytek doplatí sociálka.

Doktorovi se nedivím, už se to té „neschopenky“ vyžívalo moc, víc se to hlídá, jako i další „kouzlení“ s těhotenstvím (zaměstnání u rodiny kvůli mateřské, hledání zaměstnání v těhotenství, když druhý den odejde na nechopenku atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
9.6.15 15:48

Co to máš za pitomého gynekologa? Zakouřené prostředí, 12 hodin na nohách a noční jsou podle něho v pořádku? Ty jsi máma a podle svého uvážení chráníš zdraví svého dítěte. Co když se dítěti něco stane, nebo potratíš? Zkus jít za obvodní doktorkou a vysvětlit jí situaci, jako ženská by to měla pochopit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12872
9.6.15 16:05
@chipsa píše:
Co to máš za pitomého gynekologa? Zakouřené prostředí, 12 hodin na nohách a noční jsou podle něho v pořádku? Ty jsi máma a podle svého uvážení chráníš zdraví svého dítěte. Co když se dítěti něco stane, nebo potratíš? Zkus jít za obvodní doktorkou a vysvětlit jí situaci, jako ženská by to měla pochopit..

Jasně, když doktor postupuje správě, tak je to pitomec. Doktor nemá co řešit pracovnípracovní prostředí. To musí řešit zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
9.6.15 16:05

Dlhodobu neschopenku z dovodu gravidity moze dat len gynekolog, obvodna doktorka len kratkodobu, s tym ze posunie neschopenku jemu, mala som to tak, kvoli nevolnostiam som navstivila obvodnu a vynadala mi ze ona mi nemoze davat pn z gynekologického dovodu, ze maju na to kontroly, jedine keby ti to usila na inu diagnozu alebo zmenit gynekológa, ktory bude ochotnejsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26300
9.6.15 16:10
@chipsa píše:

doktor není pitomý, doktor dělá svou práci a nechce svou praxi ohrozit tím, že bude vymýšlet diagnozu tam, kde není. Zakladatelčin problém není lékařského charakteru, ale pracovního - tedy zakladatelka se bude muset dohodnout se zaměstnavatelem. Na zakouřené prostředí se nemocenská nedává.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
9.6.15 16:12

Mě gynekoložka řekla že těhotná nesmí dělat noční. Dále těhotná by neměla namáhat a napínat dělohu celodenním stáním, ještě k tomu v zahuleném prostředí. Změn gynekologa, tahat vyvíjející se plod do zahuleného prostředí je nezodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.6.15 16:13
@chipsa píše:

A jakou diagnózu napíše do té neschopenky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat