Nemocenská - těhotenství - nevhodné zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@chipsa píše:
Mě gynekoložka řekla že těhotná nesmí dělat noční. Dále těhotná by neměla namáhat a napínat dělohu celodenním stáním, ještě k tomu v zahuleném prostředí. Změn gynekologa, tahat vyvíjející se plod do zahuleného prostředí je nezodpovědnost.
v pořádku - ale tohle vše NENÍ důvod pro nemocenskou. To je důvod pro jednání se zaměstnavatelem o vhodném pracovním prostředí a náplni práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Mě gynekoložka řekla že těhotná nesmí dělat noční. Dále těhotná by neměla namáhat a napínat dělohu celodenním stáním, ještě k tomu v zahuleném prostředí. Změn gynekologa, tahat vyvíjející se plod do zahuleného prostředí je nezodpovědnost.
To je všechno pravda, ale to si musí těhotná vyřídit sama. Doktor má jiné úkoly (léčit).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
A jakou diagnózu napíše do té neschopenky?
Vše je o rozumném pohledu na situaci. Bohužel v tomto případě se asi čeká, až zakladatelka začne krvácet, nebo se plodu něco stane a pak teprve může jít na neschopenku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Vše je o rozumném pohledu na situaci. Bohužel v tomto případě se asi čeká, až zakladatelka začne krvácet, nebo se plodu něco stane a pak teprve může jít na neschopenku
Potíž je, že ten „rozumný pohled“ na situaci je v podstatě pojišťovací podvod. To, že se to dřív tolerovalo, je věc jiná. Ovšem těhule toho začaly zneužívat, takže se to začalo víc řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Potíž je, že ten „rozumný pohled“ na situaci je v podstatě pojišťovací podvod. To, že se to dřív tolerovalo, je věc jiná. Ovšem těhule toho začaly zneužívat, takže se to začalo víc řešit.
Chránit zdraví svého dítěte není podvod. Bohužel moc dobře vím jaké to je mít zaměstnavatele, se kterým žádná rozumná domluva není. Také jsem něco podobného řešila,
na blbého zaměstnavatele žádné zákony, paragrafy, ani vyhrožování neplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tezke no, rada bych pracovala, ale vim, ze tahle prace je opravdu spatna pro mimco.. Nevim teda jaky to ma velky vliv, ale jsem jeste po operaci del. cipku a k tomu ta honicka a stres v praci… nak to musim vymyslet :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se nedohodnem, tak jedine reseni vidim ve zmene gynekologa.. U nekolika kamarádek, co meli podobnou praci jako ja, problem s neschopenkou nebyl. I kdyz teda asi nepreziju byt zavrena doma a dodrzovat vychazky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Chránit zdraví svého dítěte není podvod. Bohužel moc dobře vím jaké to je mít zaměstnavatele, se kterým žádná rozumná domluva není. Také jsem něco podobného řešila,
jenže dokud budou doktoři ochotni podvádět a těhule si nebudou stát za svými právy, tak se nic nezmění. Takže jen ať je víc gynekologů, kteří se toho účastnit nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejvic me na tom stve, ze po dobu 10ti odpracovanych let a nikdy pred jsem nepobirala zadny prispevky( at jde o nemocenskou, prispevek na bydlení atd), nikdy jsem nebyla na pracaku, nikdy jsem nemela delsi volno nez 7 dni v kuse… a ted kdyz chci prvne blbou nemocenskou, tak je problem. Chapu, ze doktor „podvadet“ nemuze…ale fakt me to stve, jak to vse funguje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Werrrcaaa1 píše:
Nejvic me na tom stve, ze po dobu 10ti odpracovanych let a nikdy pred jsem nepobirala zadny prispevky( at jde o nemocenskou, prispevek na bydlení atd), nikdy jsem nebyla na pracaku, nikdy jsem nemela delsi volno nez 7 dni v kuse… a ted kdyz chci prvne blbou nemocenskou, tak je problem. Chapu, ze doktor „podvadet“ nemuze…ale fakt me to stve, jak to vse funguje
Za deset let jsi neměla neschopenku? Tos nikdy nebyla nemocná?
Já mám problém nahnat lidi na neschopenku, když chrčí a prskají bacily kde můžou, protože „si to nemůžou dovolit“, ale jakmile je ženská těhotná, rázem jde k doktorovi pro papír, že je nemocná, i když není. A na devět měsíců. Ale to jen tak na okraj.
Navrhni šéfovi, ať ti udělá nějakou pracovní pozici za minimální mzdu a do tvé normální mzdy by to to měla vyrovnat sociálka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Za to ovšem není odpovědný doktor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Werrrcaaa1 píše:
Pokud se nedohodnem, tak jedine reseni vidim ve zmene gynekologa.. U nekolika kamarádek, co meli podobnou praci jako ja, problem s neschopenkou nebyl. I kdyz teda asi nepreziju byt zavrena doma a dodrzovat vychazky
Ono měnit gynekologa v těhotenství není jednoduchý, neradi berou, právě proto, že se bojí, že pacientka bude nějak problémová (nevycházela s tím původním doktorem, chce neschopenku atd.)
Právěže, jak vidíš, těhotenská neschopenka se v ČR extrémně rozmohla, i ty píšeš, že to mělo několik kamarádek. A doktoři se začínají trochu bát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
Za to ovšem není odpovědný doktor.
To máš marný, já byla zrovna minulý týden svědkem toho, jak moji gynekoložku opouštěla mezi dveřmi mladá ženská se slovy „Budete mít to dítě na svědomí.“ Já se zeptala jestli nemám přijít později, jestli potřebuje něco řešit, a doktorka jen zoufale „Ne, pojďte dál, já jsem jen odmítla dát slečně neschopenku kvůli tomu, že do práce musí jezdit autobusem a mohla by zvracet, když je vidět zatím jen sotva gestační váček a včera jsem se s ní ráno potkala na inline stezce u Vltavy.“ A následně jsme se bavily o tom, kolik už měla problémů s tím, že si ženské s nevhodnou prací uzavřely pojistku na rizikové těhotenství a ona jim sice vyšla vstříc s neschopenkou, ale nemůže dostatečně prokázat vážné diagnózy a ženské nedostanou proplacenou pojistku a naštvaně odchází k jinému lékaři. Stejně tak od ní odešlo několik pacientek, kterým odmítla v neschopnosti psát jiné místo pobytu na každý víkend jinde (i ona s tím má hodně papírování a vysvětlovala, že to má být výjimka). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
To máš marný, já byla zrovna minulý týden svědkem toho, jak moji gynekoložku opouštěla mezi dveřmi mladá ženská se slovy „Budete mít to dítě na svědomí.“ Já se zeptala jestli nemám přijít později, jestli potřebuje něco řešit, a doktorka jen zoufale „Ne, pojďte dál, já jsem jen odmítla dát slečně neschopenku kvůli tomu, že do práce musí jezdit autobusem a mohla by zvracet, když je vidět zatím jen sotva gestační váček a včera jsem se s ní ráno potkala na inline stezce u Vltavy.“ A následně jsme se bavily o tom, kolik už měla problémů s tím, že si ženské s nevhodnou prací uzavřely pojistku na rizikové těhotenství a ona jim sice vyšla vstříc s neschopenkou, ale nemůže dostatečně prokázat vážné diagnózy a ženské nedostanou proplacenou pojistku a naštvaně odchází k jinému lékaři. Stejně tak od ní odešlo několik pacientek, kterým odmítla v neschopnosti psát jiné místo pobytu na každý víkend jinde (i ona s tím má hodně papírování a vysvětlovala, že to má být výjimka).
A to je ještě střelkyně, že těm s pojištěním na rizikové těhotenství píše neschopenky. Komerční pojišťovny mají svoje vyšetřovatele a nenechají se tak snadno obrat jako zdravotní. Bála bych se, že skončím před soudem za pojistný podvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit