Jít do práce od ročního dítěte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Léčebnu musíš rušit? Tohle bych asi nechtěla.. nemůžou ti dát ve škole ještě volno po dobu léčebny? Jinak pracovní doba je hezká..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky jsem učitelka, ale v jiné situaci a asi nešla. Počkala bych ještě rok na další školní rok nebo od pololetí jako záskok za nemoc, důchodce, mateřskou.
Ono se to nezdá, ale když pak budeš mít nemocné děti, tak za tebe budou muset stejně hledat náhradu a budeš tam míň než víc. Kamarádka teď jde na půl úvazku, dojíždění, ale malý bude mít 2roky a bude v jeslích a stejně toho bude mít asi plný kecky, ptž bývá dost nemocný.
- Citovat
- Upravit
Resila jsem neco podobneho loni na podzim, volali do skoly, zda bych mohla za 14dni nastoupit, ale u me slo o zkraceny uvazek - taky ucitelka. Po roce nelituji. Ve skole si odpocinu, prijdu na jine myslenky a naly je v dobrych rukou pani na hlidani. Pani mam soucasme pojistene i nemoce, nemusim byt doma. Samozrejme ze jej nenecham v horeckach, ale takove ty virozky, kdy dite nevezmou do kolektivu resit nemusim. Bylo to pro me velke dilema, hodne jsem zvazovala vsechny varianty. Ale po rodicaku bych se jinak nemela kam vratit, to rozhodlo. Po teto zkusenosti bych se rozhodla stejne. Ne na cele dny 40h klas. prac doby, ale ucitelske povolani mi v tomto smeru vyhovuje. Ve skole oducim, zbytek udelam po vecerech, nebo kdyz prcek spinka
- Citovat
- Upravit
S takovou vekovou kombinaci doma bych nesla. pokud to neni o tom, ze te to vylozene laka a sla bys do prace rada, abys vypadla z domu
(i kdyz jako ucitelka, to je mozna z blata do louze
)
nas prcek zacal chodit do skolky v unoru a zatim tam byl v souctu par tydnu, plus od nej chyta vsechno ta mladsi a obcas i ja a manzel, takze pokud mas moznost sfouknout prvni rok ve skolce pri materske, tak bych to brala jako vyhru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já osobně bych si uživala doma drobečka, tak maléj potřebuje ještě maminku.
Známa šla do práce jak měl rok a pak si stěžovala jak je dítko rozmazlené jak je unavená atd. Já si v duchu říkala mělas sedět doma a věnovat se dítěti a nehrnout se do práce.
Ale to asi záleží na vás jak se cítite a zda to pujde zvládat. ![]()
Je jiné když je situace a člověk potřebuje finance.
- Citovat
- Upravit
@PetaP termín léčebny máme v listopadu a prosinci a to mi ředitelka na 100% volno nedá. To bych se jí nevyplatila. Hlavně bych asi měla prvňáky, tak to vůbec nepřipadá v úvahu, že bych mohla hodně pryč.
Je dost pravděpodobný, že u paní na hlídání by skončily obě děti, protože starší je lapač a pravidelně po pobytu v kolektivu mívá laryngitidu. No a malej je kapitola sama pro sebe.
Jinak jdu na 100% za rok (2016), to bude hlídat babička. Úvazek bych měla plný, ale u nás je zatím možnost si to dodělat doma, nebo přijít večer. Doufám, že by to vydrželo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Potřebuju poradit a svěřit se. Právě jsem dostala nabídku, abych se vrátila do práce na své předchozí místo o rok dřív, což je letos v září. Ale mám 2 malé děti, mladšímu bude rok, staršímu je 3,5 a od září jde prvně do školky, což znamená, že bude hodně nemocný, on je na to celkem chytlavý a malý to bude lapat taky, poslední 2 zimy starší celé prokašlal a s miminem jsme si užili pobyt v nemocnici. Nemáme tu jesle a ani soukromé školky, babičky jsou pracující, musela bych sehnat paní na hlídání a zrušit léčebnu, kam máme s mladším jet. Nevím, jak by to bylo s rodičákem, když bych se vlastně vrátila na původní místo, takže peníze by byly tak stejně a možná méně jako když jsem teď doma - mám dvouletou variantu, hlídání počítám kolem 8-10000 za měsíc + ještě starší školka.
Jsem učitelka na ZŠ, takže pracovní doba velice pěkná, často bych mohla být kolem 13:00 doma, přípravy bych si dělala, až by večer děti spaly a odpoledne bych je mohla nechat s tátou/babičkou a třeba ještě na 1-2 hodiny bych zaběhla do školy a dodělala si tam, co by bylo potřeba. Veškerou agendu máme přes počítač, tak to můžu dělat doma po večerech. Šli byste do toho, nebo byste byli ještě doma, abyste vychytali nemoci a byli doma s malým prckem? Na jednu stranu bych šla moc, na druhou stranu mi to přijde komplikované, malý mi přijde moc malý, ale to je třeba jen mateřská degenerace. Takže baby raďte.
Omlouvám se za anonym, ale chodí sem kolegyně, tak nechci, aby se to rozneslo. Ředitelka to zatím řešila jen se mnou mezi 4 očima.
Nešla bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já nastoupila do práce na poloviční úvazek, když bylo dcerce 16 měsíců, jsem zastánce nástupu do práce, ale za tvých okolností bych nešla. Já šla na dva a půl dne v týdnu a hlídal přítel, takže to bylo v pohodě, od dvou let malé jsem šla už na plnej a ona začala chodit do školky (do té doby už vše zvládala - najíst se, mluvila ve větách, obstarat se, z větší části obléct, dávno bez plen, vychovaná, takže se nedá říct, že bychom se jí nevěnovali, i přesto, že jsme oba pracovali), ale ty budeš fakt první rok hodně doma a to způsobí komplikace na všech stranách. Pokdu víš, že za rok tě vemou, jdi až za ten rok. Starší už bude mít nejhorší rok ve školce za sebou, a mladší bude starší.
- Citovat
- Upravit
Tak na otázku jít nebo nejít si musíš odpovědět sama, jen ty nejlíp víš, jak to cítíš. Já sama bych nešla, ale třeba sto dalších by šlo. Vždycky bude nejvíc záležet na tobě. Pracovat můžeš zbytek života, ale jak dlouho budeš mít maličké děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nešla bych, pokud nemáte nějakou složitou finanční situaci. Práce ti neuteče, kdyžto věk dětí ano. Paní na hlídání jim maminku nenahradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB tohle není o financích. Jde o školství, platy nejsou špatné, ale… Ještě bych si pohoršila, protože bych nejspíš přišla o rodičák a s paní na hlídání bychom měli o něco méně než když jsem doma.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, šla bych na půl úvazku. Já chodím pryč z domu cca půlúvazek od doby, co má malá půl roku (mám to jako praxi ke studiu), ale v době, kdy nejsem doma je s ní manžel (hlídání není tedy potřeba a je to o dost jednodušší..když se stane, že musím být pryč celý den - třeba ve škole, tak občas zaskočí babička, ale vesměs to zvládáme sami) - jen škoda, že praxi nemám placenou
Nicméně i tak je to super relax a připadám si na mateřské aspoň trochu „normální“ ![]()
- Citovat
- Upravit
Potřebuju poradit a svěřit se. Právě jsem dostala nabídku, abych se vrátila do práce na své předchozí místo o rok dřív, což je letos v září. Ale mám 2 malé děti, mladšímu bude rok, staršímu je 3,5 a od září jde prvně do školky, což znamená, že bude hodně nemocný, on je na to celkem chytlavý a malý to bude lapat taky, poslední 2 zimy starší celé prokašlal a s miminem jsme si užili pobyt v nemocnici. Nemáme tu jesle a ani soukromé školky, babičky jsou pracující, musela bych sehnat paní na hlídání a zrušit léčebnu, kam máme s mladším jet. Nevím, jak by to bylo s rodičákem, když bych se vlastně vrátila na původní místo, takže peníze by byly tak stejně a možná méně jako když jsem teď doma - mám dvouletou variantu, hlídání počítám kolem 8-10000 za měsíc + ještě starší školka.
Jsem učitelka na ZŠ, takže pracovní doba velice pěkná, často bych mohla být kolem 13:00 doma, přípravy bych si dělala, až by večer děti spaly a odpoledne bych je mohla nechat s tátou/babičkou a třeba ještě na 1-2 hodiny bych zaběhla do školy a dodělala si tam, co by bylo potřeba. Veškerou agendu máme přes počítač, tak to můžu dělat doma po večerech. Šli byste do toho, nebo byste byli ještě doma, abyste vychytali nemoci a byli doma s malým prckem? Na jednu stranu bych šla moc, na druhou stranu mi to přijde komplikované, malý mi přijde moc malý, ale to je třeba jen mateřská degenerace. Takže baby raďte.
Omlouvám se za anonym, ale chodí sem kolegyně, tak nechci, aby se to rozneslo. Ředitelka to zatím řešila jen se mnou mezi 4 očima.