Jít jen na obřad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30965
8.9.17 06:31

Zalezi, jak blizka rodina a jak moc je ty chces videt. Ctu, ze jste pozvani az na veceri, tudiz o vas ani nestoji na obed, patrne jste hosti nejake druhe kategorie. Na takovouto svatbu bych se klidne vykaslala, detem to nic neda, trapit je tichem pri obradu je bude akorat otravovat… Vem je na hriste, udelejte si pekny den a kasli na pomlouvani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
8.9.17 06:36
@kintly píše:@Britana neplatili ale tak svatba má být jak si to přeji ženich a nevěsta ne jak si to to přeji pribuzni. Sama jsem byla na více takových svatbách a nikde jsme STIM problémy neměli. A nevím proč bych jim to.mela platit? Na svatbu jsem je pozvala oběd jsem chtěla jen pro rodinu pac jinak už člověk na tu rodinu čas nemá a večeři rjame se sešli s přáteli. Podobné v tom. nevidim problem a ve financích to opravdu není. A pokud se to někomu nelíbí tak chodit nemusí.
Jinak paní píše že už letos na svatbě byla a s dětmi si to neužila takže je jedno jestli půjdou na oběd na výlet nebo jen na obřad vše dopadne stejně.

Obcas neni spatne se ohlizet i na ostatni nebo at se pak nedivi, ze dorazi pul lidi. Na prikladu zakladatelky je videt, jaka je to pitomost. A samozrejme, ze lide chodit nemusi, ale osobne zvu lidi, ktere chci na svatbe mit. Tudiz se jim musim trochu prizpusobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.9.17 06:37
@kintly píše:
Tak my jsme to třeba tak měli a nikdo si nestěžoval po obřadu byl oběd jen pro rodinu kamarádi pak přišli večer už v civilu na prase a pivo nikomu to nevadilo. Svatbu jsme měli na zámku tak si prošli zámek park dali si tam oběd a cca za 3 hodiny dojeli za nami

A co myslis, ze ti hosti reknou? „Nevesto to je pekne na h.ouno“? Nereknou, ptz nechteji kazit radost hostilce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.9.17 06:42

A proč se chceš vracet domů? Vždyť si můžete udělat v okolí nějaký pěkný výlet.

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
8.9.17 06:48
@kintly píše:
Tak my jsme to třeba tak měli a nikdo si nestěžoval po obřadu byl oběd jen pro rodinu kamarádi pak přišli večer už v civilu na prase a pivo nikomu to nevadilo. Svatbu jsme měli na zámku tak si prošli zámek park dali si tam oběd a cca za 3 hodiny dojeli za nami

no možná ti to jen neřekli… mi to taky připadá strašné a nikdy jsem na takové svatbě nebyla a ani bych na ni teda nešla

• Citovat
  • Upravit
40414
8.9.17 07:01

S takhle malýma dětma bych šla jen na obřad a i tak je otázka, jak to tam zvládnou, jestli opravdu jen neposlat manžela…
I ta výprava bude náročná, jídlo pro děti s sebou - vůbec nezávidím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
8.9.17 07:02

Šla bych jen na obřad a z večeře se omluvila. Jinak, my to měli také tak, na obřadu byli nejbližší a dál mohl přijít kdokoliv, oběd také jen s rodinou a od 16 hodin přišel zbytek rodiny. Krajel se dort, tančilo se. Bylo to fajn. Jen u nás to měli všichni kousek, pár minut cesty. Z mé strany hosté jeli přes 250 km. a ti už měli k dispozici ubytko v pronajatém domečku. Navíc, bydlet kousek, stejně bych netahala nikam 9 měsíční miminko, max. ten obřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.9.17 07:04
@Doe_Jane píše:
no možná ti to jen neřekli… mi to taky připadá strašné a nikdy jsem na takové svatbě nebyla a ani bych na ni teda nešla

Přesně tak, na plnou hubu to nikdo neřekne. Ale bylo by občas vhodné se vcítit do těch, kteří jsou ze vzdálenějšího místa nebo mají malé děti. „Pěkný výlet“ nejde vždy realizovat k vůli počasí nebo dalším okolnostem.
Já jsem zažila svatbu, na které byla zima, fučelo a pršelo a to bylo v první polovině září, takže žádné nevhodné datum, kdy by muselo být nutně škaredě. Hodně lidí na toto nebylo připravených, takže si dovezli minimálně rýmu, včetně nevěsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
8.9.17 07:07
@Jana206 píše:
Přesně tak, na plnou hubu to nikdo neřekne. Ale bylo by občas vhodné se vcítit do těch, kteří jsou ze vzdálenějšího místa nebo mají malé děti. „Pěkný výlet“ nejde vždy realizovat k vůli počasí nebo dalším okolnostem.
Já jsem zažila svatbu, na které byla zima, fučelo a pršelo a to bylo v první polovině září, takže žádné nevhodné datum, kdy by muselo být nutně škaredě. Hodně lidí na toto nebylo připravených, takže si dovezli minimálně rýmu, včetně nevěsty.

nechápu proč to někdo dělá tak pitomě… to bych raději šla první s rodinou na oběd, pak na obřad a pak by tam všichni zůstali a nemuselo by jim být tak trapně

• Citovat
  • Upravit
30408
8.9.17 07:11

Osobně si neumím jít s dětmi na „pěkný výlet“ nastrojená na svatbu. To je pitomost. Stejně jako tahle organizace svatby. Ačkoli s takhle malými dětmi bych o nějakém vracení se večer na oslavu ani neuvažovala. Obávat se pomluv je k smíchu - máte lidi nějaký vlastní názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
8.9.17 07:25

Šla bych jen na obřad. Večeři si s takto malými dětmi neumím představit. Naše holky by byly v tomhle věku unavené a protivné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
8.9.17 07:31
@Doe_Jane píše:
nechápu proč to někdo dělá tak pitomě… to bych raději šla první s rodinou na oběd, pak na obřad a pak by tam všichni zůstali a nemuselo by jim být tak trapně

To je dobrý nápad :pankac:.My tedy měli svatbu jen s rodinou, hlavně kvůli financím, přátelé to chápali a vzali naprosto v pořádku. Za týden po svatbě to oslavili s námi na zahradě. Bylo to super, manžel říkal, že jsme měli mít svatbu v patek s rodinou a v sobotu to oslavit s kamarády :D. Určitě bych žádné pauzy mezi hosty nedělala, kor když nejsou všichni místní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
8.9.17 07:35

No kromě nevěsty a ženicha, kteří asi nic neví, jsme se akorát celá rodina kvůli tomu zhádali. Já vypadám, že se vymlouvám na děti. Já ty lidi moc neznám. Je to rodina manžela a chce tam jít, ne sám ale… Ale nikdo jiný se tam o děti starat nebude. Před dvěmi měsíci jsme byli na celodenní svatbě. Starší běhala s ostatními dětmi, já jdem věčně nosila nebo vozila malou, přebalovala, kojila a krmila. Všichni nás plácali po ramenou jak skvěle jsme to zvládli, ale nikdo už nevidí, že jsme si nezatančili a já jsem od dortu nic nejedla… už mě to nebaví… o výletě nemůže být řeč. Má pršet a po nákupním centru v oblecích cjodit 3 hodiny s dětmi nebudem… jak bezdomovci fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
8.9.17 07:41

Nevracela bych se protože je to až večeře, večer… To už bych s dětmi prostě neabsolvovala. Byly jsme na dvou svatbách když měl malý 2,5 a 3 měsíce a dobrý, ale vždy se vraceli na jeho koupacku v sedm a spaní a v 9 měsících by to nebylo jinak…

A camrat se na výletě vystrojení na svatbu by se mi fakt nechtělo, je to kousek, to by mi za to nestalo, ale prostě večer je špatný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40414
8.9.17 07:43

@Renaku
Mě by to taky nebavilo, max. obřad a domů.
V nejhorším případě se můžeš vymluvit, že jsou děti nemocné a zůstat s nimi doma :)
S takhle malinkými dětmi to je strašně náročné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný