Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Emilie píše:
Mně třeba vyhovovalo, když jsme dostali pokyn, svatba bude taková a taková, kdo chce, může přijít v daném dress code. Důležité bylo to „může“. Nakonec teda jak jsem si všimla, tak jen novomanželé, protože přesně - jednak léto, tak co nejlehčí oděv, ideálně ze skříně, co kupovat novýho, navíc když to vezmu jednou na sebe…Jinak k té fialové svatbě, dovedu si představit, jak to bude trapné, jak se všichni budou snažit teda splnit, ale stejně - každé to sako bude jiné, jiného odstínu, materiálu, střihu… u žen ještě prosím, různé šaty, sukně,,ale u chlapů… prostě šaškárna…
samozřejmě, ladím-li barvu neladím probůh obleky, ty nechávám černé a ladím jim košile a kravaty ( pokud se třeba nejedná o ivory), u fialové rozhodně jen košile a kravaty a stejně jí to nebude ladit, protože takhle de. bilně se svatba prostě neladí. Fialové je tolik odstínů, a ne všechno to jde k sobě. To bych chtěla fotit tohle, bych se z té postprodukce pak zbláznila.
@terien já byla na svatebním workshopu u jednoho svatebního fotografa, v Čechách už ani nefotí, spíš fotí české svatby, ale v zahraničí. Za jeden svatební den si účtuje 80-100.000 a má natřísklo na rok dopředu. A on říkal, že prostě už má svateb plný zuby, že už to prostě nechce fotit, že už nechce svatby ani vidět. Jsme na něj koukali jak zjara, tak rozjetá kariéra, lidé plánují svatby podle něj, celou svatbu má vždycky jako výlet komplet zaplacený…no hele, čím víc svateb fotím, tím víc ho jako chápu
![]()
Fialové obleky se nosily tak před 25 lety těsně po revoluci.
To si pamatuji, jaká to tenkrát byla móda.
Ale také si to nedovedu představit v reálu všichni nafialovo. Pro fialové sako jedině zajít do sekáče, tam by i tu sukni či šaty v takové barvě měly. Ono je kolikrát těžké sehnat i tričko pro děti, když mají ve škole barevné dny v určité barvě. ![]()
@terinka4444 píše:
samozřejmě, ladím-li barvu neladím probůh obleky, ty nechávám černé a ladím jim košile a kravaty ( pokud se třeba nejedná o ivory), u fialové rozhodně jen košile a kravaty a stejně jí to nebude ladit, protože takhle de. bilně se svatba prostě neladí. Fialové je tolik odstínů, a ne všechno to jde k sobě. To bych chtěla fotit tohle, bych se z té postprodukce pak zbláznila.
Taky jí nechápu. Že chlapi mají mít fialová saka, bílou košili, fialovou kravatu, kalhoty černé. Ženy šaty fialové. Jen za tyhle hadry to vyjde určitě 5000 a to budu ještě shánět jak debil. Vůbec netuším, kdo bude pořizovat takovéhle oblečení pro starší generace.Ty jsou ze samotné svatby hotový a ještě tohle řešit. Do toho zařídit si ubytování, dar 2000,– luxus svatba
Nikam nejdu ani za nic
@vejilka píše:
Taky jí nechápu. Že chlapi mají mít fialová saka, bílou košili, fialovou kravatu, kalhoty černé. Ženy šaty fialové. Jen za tyhle hadry to vyjde určitě 5000 a to budu ještě shánět jak debil. Vůbec netuším, kdo bude pořizovat takovéhle oblečení pro starší generace.Ty jsou ze samotné svatby hotový a ještě tohle řešit. Do toho zařídit si ubytování, dar 2000,– luxus svatbaNikam nejdu ani za nic
A odstín fialové vám neřekla?
Jako na toto bych se vykašlala ![]()
@Wani píše:
A odstín fialové vám neřekla?Jako na toto bych se vykašlala
To zatím neřekla ale určitě bude chtít speciální. My se z toho nějak vykroutíme, ale je mi líto rodičů. Nejsou na tom dobře. Když byli na mojí svatbě, tak strejda měl jen košili a společenské kalhoty.Teta lehké obyčejné šaty. Já po nich nic speciálního nechtěla, vím jak na tom jsou. Měli jsme svatbu malou. Třeba jí něco řeknou, jelikož nevěsta si myslí, že si kvůli ní půjčí peníze a svatbu zaplatí, prej se to tak dělá. Jsou to hodní lidé a je mi jich docela líto
Holky mě se zdá, že z toho děláte zbytečnou kovbojku.
Už jste byly na svatbě kde to třeba tak fakt bylo? Já jsem šla kamarádce na svatbu a ta napsala v pozvánce, že svatba bude v modrém a byla by ráda, jestli jí pomůžeme udělat hezkou atmosféru. Ale je to naše nejlešpí kamaráda a mě by vůbec nenapadlo jí říkat o peníze na modré šaty pokud je nemám
Každá z nás (asi 10 kamarádek ze sportovního odílu) šla a ty modré šaty si sehnala nebo koupila protože chtěla udělat kamarádce radost! Strašně jsem si to všechny užily a nikdy nás nenapadlo si na něco stěžovat.
A byl i stejný průběh, po obřadu jsem vypadly na oběd jinam, zašly jsem si na procházku a zabavily se až do 17:00, kdy jsme se vrátily na místo činu a pokračovala párty i pro kamarády. A nikdo neřekl ani popel. A děti máme, kdyby se někdo čertil nebo ptal.
Zakladatelko, nevím co řešís, buď tam chceš jít a nějak se tomu podřídíš a nebo tam nechceš jít tak tam prostě nechoď. Nevím, co je na tom nepochopitelného. Kromě toho 25 km je prostě nic. To není žádná vzdálenost. Mimo to, pokud trdíš, že ti děti v autě usnou, a o svatbu fakt stojíš, vem si sebou kamarádku, která ti je spící po dobu obřadu v autě ohlídá. Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod… ![]()
@vejilka píše:
To zatím neřekla ale určitě bude chtít speciální. My se z toho nějak vykroutíme, ale je mi líto rodičů. Nejsou na tom dobře. Když byli na mojí svatbě, tak strejda měl jen košili a společenské kalhoty.Teta lehké obyčejné šaty. Já po nich nic speciálního nechtěla, vím jak na tom jsou. Měli jsme svatbu malou. Třeba jí něco řeknou, jelikož nevěsta si myslí, že si kvůli ní půjčí peníze a svatbu zaplatí, prej se to tak dělá. Jsou to hodní lidé a je mi jich docela líto
Tak to je nevěsta opravdu „sobeček“, na takovou svatbu bych nešla ne proto, že mám mít fialovou, ale protože nevěsta asi nemá nejlepší povahu, to bude asi pěkná bridezilla
Já oblečení na moji svatbě neprožívala, moje podmínka byla akorát nemít džíny a sportovní oblečení ![]()
@terinka4444 píše:
@terien já byla na svatebním workshopu u jednoho svatebního fotografa, v Čechách už ani nefotí, spíš fotí české svatby, ale v zahraničí. Za jeden svatební den si účtuje 80-100.000 a má natřísklo na rok dopředu. A on říkal, že prostě už má svateb plný zuby, že už to prostě nechce fotit, že už nechce svatby ani vidět. Jsme na něj koukali jak zjara, tak rozjetá kariéra, lidé plánují svatby podle něj, celou svatbu má vždycky jako výlet komplet zaplacený…no hele, čím víc svateb fotím, tím víc ho jako chápu![]()
Taky se mu nedivím, klasické svatby mě úplně odpuzují, lezou mi krkem ty lidi a celý ten byznys kolem toho. Dělá se z toho div ne drama na 3 dějství, nevěsty neví co roupama vymýšlet, tomboly, ohňostroje, noviny, holubice, pico.viny a za 2 roky je půlka rozvedená
@lucenka píše:
no právě… nebo když jedeme lyžovat/sáňkovat, tak převlékám v autě (jo když je hodně hnusně) nebo rychle vedle auta. Holt záleží, jak je kdo zhýčkaný
Lyžovat a sáňkovat taky chodíš slavnostně oblečená v šatech a lodičkách nebo v rámci nezhýčkanosti takové oblečení vůbec nenosíš a chodíš na svatby a i na sjezdovku v jednom a tomtéž oblečení?
@terinka4444 píše:
jo a navíc fialová se šíleně blbě fotí… takže to bude i lahůdka pro fotografa… když to vezmeme z této stránky… ![]()
@hanka.br. píše:
Lyžovat a sáňkovat taky chodíš slavnostně oblečená v šatech a lodičkách nebo v rámci nezhýčkanosti takové oblečení vůbec nenosíš a chodíš na svatby a i na sjezdovku v jednom a tomtéž oblečení?
máš problém převléct děti v autě?
@marin píše:
Fialové obleky se nosily tak před 25 lety těsně po revoluci.To si pamatuji, jaká to tenkrát byla móda.
Ale také si to nedovedu představit v reálu všichni nafialovo. Pro fialové sako jedině zajít do sekáče, tam by i tu sukni či šaty v takové barvě měly. Ono je kolikrát těžké sehnat i tričko pro děti, když mají ve škole barevné dny v určité barvě.
podnikatelský stejnokroj… vínové sako, modrá košile a u saka vyhrnuté rukávy…
![]()
@Saatine píše:
Si musím zapsat, že vybírání do střevíčku dám na lísteček „zakázané“ stejně jako únos nevěsty
jo, únos nevěsty, TVL, to je taky věc. Jo a pozor na rádoby převaůení od svatebčanů před radnicí, to je taky bomba, tuhle je svázali nohy i ruce poutama a dali jim pilku, takže pilovali, pak si mohl novomanžel koupit klíčky, každý po tisícovce, novomanželé byli vyděšni a u dalších peněz znechuceni, dali jim laťku, že jako přenést nevěstu, dali jí tak vysoko, že to by nepřeskočil nikdo a za litr snižovali o deset cenťáků, super. To zakaž rovnou. A dalším novomanželům zase svatebčani zalili malou trubičku, ve které byly peníze, do betonové krychle metr na metr, dostali majzlík a kladivo a jali se bušit do toho betonu a vysekávat tu malinkou ruličku peněz. Pak dostali bourací kladivo a tak, no celkem tu betonovou krychli drtil ženich hodinu. Jak po hodině vypadal, ti ani nebudu vyprávět. Takže radím, pozor na rádoby vtipná překvapení. Zakázala bych se střevíčkem.