Jít jen na obřad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
8.9.17 07:44

Ja bych jela na oboje, ale nevracela se mezitím domu - určitě bude v okolí možnost výletu, hřiště, cokoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
8.9.17 07:44

Šla bych jen na obřad, večer na raut ne. S malými dětmi bych se nijak nehonila, je to otravný. A jak se tady už píše, je blbost sortovat hosty a dělit, kdo kdy má přijít. Pokud chci pozvat kamarády na obřad a pak až na raut, tak udělat akci pro ně v jiný den než obřad, protože nechat je čekat někde mezi obřadem a rautem je vrchol neslušnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.9.17 08:03

Já bych teda neměla problém se 25 km vrátit převleknou, děti chvilku vybehat :think: ale jsem zvyklá jezdit hodne autem :nevim: a své ratolesti prevlprevlekam krát denně :think:

Pro mě by byl větší problém deti a obřad, zatím každá svatba dopadla tak, že jsem s jedním nebo oběma musela jít ven a měla ž z toho houno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
8.9.17 08:05
@lucenka píše:
A proč se chceš vracet domů? Vždyť si můžete udělat v okolí nějaký pěkný výlet.

To je sice pěkný ale v reálu nic moc. Celý den s dětmi na nohách, někde se courat. Prevlekat je v autě ze slavnostního oblečení, nebo někde na veřejných wc, jen aby se neumazali. Vím jak dělá problém mě uhlídat dítě být i chvilku před obřadem čisté. Pak nevím jestli se jde večer už v civilu. Kdyby měla zakladatelka hlídání tak dobrý, neřeknu nic ale takhle je to pěkně na prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.17 08:07

Sla bych jen na obrad. Budete cely den ve stresu kvuli nedomyslenemu dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.9.17 08:09

Byla jsem na několika svatbách a jak je vidět, že snoubenci nemají ani ánung, jak to je s dětmi…

V tvém případě bych jela jen na obřad, a to strojení bych ještě zkorigovala, aby to hlavně bylo pohodlné. Větší část strávíte na cestě. Cestou domů bych jela někam na výlet - samozřejmě podle podmínek - děti bych nekompromisně ihned převlíkla do „civilu“. A sebe možná taky. Večer už bych se opravdu nikam nehnala.

Je to asi měsíc, co jsme byli pozvaní na svatbu velmi blízkého příbuzného s tím, že je nám zajištěno přespání… ale nikoli v místě hostiny. Už jsem dopředu vrčela, protože to znamenalo, že NĚKDO na tom penzionu s dětma bude muset zůstat - a tam už jsem neviděla rozdíl, jestli v devět večer pojedu deset kilometrů na penzion, kde se budu placatit nudou u televize - nebo čtyřicet domů. Řídila bych, takže si celý den akorát jedno malé pivo. Nakonec to dopadlo tak, že jsme teda měli ubytování přímo v objektu. To už se člověk může pobavit, být v klidu, dát si to vínko, panáka, zatančit si a občas zaskočit na pokoj, jestli děcka spí.

Jedna svatba byla přes půl republiky, na hotelu, ale taky. V deset sraz (vstávali jsme snad v pět), ubytovat, převléct, pak od půl jedenáctý postávání u rautu, v jednu obřad, pak focení… opět placatění se v tom slavnostním, postávání se skleničkou v ruce… děti totálně, ale totálně znuděný… ve dvě že do šesti je „osobní volno“… fůůů!!! No ještě že tam bylo kam se jít projít!!! A stejně, furt se převlíkat jak tydýt… Děti šly spát v osm… kdyby nebylo ubytko přímo v místě, tak nevidím důvod, proč tam vůbec jet!!!

Drtivá většina svateb příbuzných sice měla klasický scénář, tzn. od brzkého rána u nevěsty nebo ženicha, pak přesun na obřad, pak oběd, pak hostina do večera… ale přesně. Přesun domácnosti, jídla, náhradního oblečení, hraček, prostě zázemí na celý den… urvaná jak kotě, usínala jsem už v sedm večer ještě dřív než děti, domáhala jsem se klíčů, že nekompromisně odjíždím domů, ať se všichni poflákají… a pak si užila klid doma s vínkem u nějakýho filmu… prostě ale DOMA, kdy děcka spíš ve svých postýlkách… už je prostě KLID…

Takže jo. A co děti, mají si kde hrát, a kam s nimi, řeším velmi.

Příspěvek upraven 08.09.17 v 08:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.9.17 08:10
@vejilka píše:
To je sice pěkný ale v reálu nic moc. Celý den s dětmi na nohách, někde se courat. Prevlekat je v autě ze slavnostního oblečení, nebo někde na veřejných wc, jen aby se neumazali. Vím jak dělá problém mě uhlídat dítě být i chvilku před obřadem čisté. Pak nevím jestli se jde večer už v civilu. Kdyby měla zakladatelka hlídání tak dobrý, neřeknu nic ale takhle je to pěkně na prd

tak malé děti se dají převléknout i kdekoliv venku. To snad je ten nejmenší problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
40422
8.9.17 08:13
@lucenka píše:
tak malé děti se dají převléknout i kdekoliv venku. To snad je ten nejmenší problém :nevim:

To je pravda :mrgreen:
Kdyby náhodou začalo pršet, tak je dobré poprosit náhodné chodce, aby nad dětmi podrželi deštníky, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.9.17 08:18

Tak 25 km je kousek, to je dvacet minut jízdy autem, max. půl hodiny… to zase taková hrůza není, převlečení dětí se dá zvládnout taky všude, třeba v kufru auta, není třeba nad nikým držet deštník… já bych se na tvém místě spíš zeptala nevěsty, jestli je tam někde možnost, kde byste s dětmi byli v tu dobu mezi obřadem a večeří… nejdřív bych hledala alternativy a až potom odmítla… a zase ta večeře určitě nezačne až v deset večer, takže bych šla na večeři a po ní jela s dětmi domů… já bych v tom problém neviděla… nebo napiš, kde ta svatba bude, určitě ti někdo bude umět poradit, co je v okolí zajímavého…
Jediné, co nechápu, je takové jakési dělení svatby… já jsem to zatím nikdy u nikoho nezažila, vždycky proběhla svatba klasicky, byl obřad a po obřadu byli pozvaní lidé na oběd, který plynule pokračoval tím klasickým svatebním veselím včetně večeře…

Příspěvek upraven 08.09.17 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
8.9.17 08:20
@lucenka píše:
tak malé děti se dají převléknout i kdekoliv venku. To snad je ten nejmenší problém :nevim:

Asi si zapomněla, že léto je pryč..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
8.9.17 08:20

Ja bych asi sla na obrad, pak se podivala nekde po okoli, male se bude chtit stejne vyspat, tak se zabavi jen druhe ditko, neni tam zadne vyuziti? Treba jen pro malou na hriste? vzit obleceni na prevleceni. A kdyz je to rodina, to tam nemuzete zustat nebu bude ta vecere? To vas nemohli vzit spise na obed nez na veceri? Stejne budou deti vecer vyrizene a budou chtit spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.9.17 08:22
@vejilka píše:
Asi si zapomněla, že léto je pryč..

hele, tys nikdy nepřevlékala děti třeba venku u sjezdovky? Z oteplováků do oblečení do auta? Nebo jsi nikdy nezmokla na výletě a nemuseli jste se pak na parkovišti převléct do suchého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
8.9.17 08:24

@Renaku k organizaci svatby se tedy vyjadřovat nebudu, ale buď bych jela na obě části nebo ani na jednu. Absolvovat přípravu a cestu kvůli 10min. obřadu je hloupost, ale prijet se jen najist a nebyt na obradu by mi prislo nevhodne. Takze bud zamluvit penzion na miste a ucast na obou, nebo se na to vykaslat uplne. To ze si to neuzijes je jasne, takze spis jde o to zda to pro rodinu skousnes..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.9.17 08:26

Ne, nejela bych na obřad. Je mi celkem jedno, jak si to přeje nevěsta a ženich, oni mají nějaké představy a já mám nějaké představy. A svatbu, kde mě tedy jako pozvou až na večer, beru jako že jsem neformální host, co může přijít, až večer a jdu až večer, rozhodně nechodím na svatbu jdu na obřad, pak jdu někam počkat, až se vyvolení najedí a pak se můžu vrátit zpět. Udělala jsem to jednou, kdysi a bylo to tak trapný, jak jsme v obleku a malé večerní šli na obřad, pak jsme tedy šli počkat někam do restaurace, tak jmse si zaplatili sami oběd a pak jsme ve tři mohli dojít, až bude rodina po obědě. Připadala jsem si jak největší trapka, takže ne, už bych to neudělala. Pokud večer, tak večer, rozhodně ne na obřad. Nebo obráceně, kouknu na obřad, popřeju a jedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.9.17 08:30
@Britana píše: …tu prohlídku zámku a oběd jste jim platili vy? :mrgreen:

určitě neplatili, prostě v mých očích je tohle ubohost. Prototakové svatby s přáním všeho nejlepšího odmítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný