Jít jen na obřad?

Anonymní
7.9.17 23:27

Jít jen na obřad?

Prosím o nestranný názor.

Jely byste se dvěmi dětmi na svatbu, s tím, že na obřad bychom jeli cca 25km tam a 25km zpátky. Pak jsme pozváni večer na večeři. Tzn. přijedeme domů a za cca 2 hodiny znovu absolvujeme stejnou trasu.
Hlídání nemáme, děti 3,5let a 9 měsíců. Jedná se o rodinu.
Mě přijde zbytečné „vláčet“ se s dětmi neustále tam a zpátky. Já z toho nebudu mít nic, to už vím. Jen se budu starat o děti, ani se nenajím, nezatančím,… Jet jen na obřad, co má pár minut?
Už jsem letos absolvovala svatbu s nimi, proto vím, co mě čeká a že já z toho nic nebudu mít, ale nevím no, asi mě tak jako tak všichni pomluví :-P ať už se s nimi budu plahočit tam a zpátky nebo ne. Dětem to nic neřekne…a prakticky 2 hodiny za ten den stráví v autě…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
shadowbabe
7.9.17 23:35

Sla bych jen na obrad, nic z toho mit nebudete ani ty, ani deti a jen byste byli otraveni. Nestoji to za to podle mne, neco jineho by to bylo s hlidanim. Musi to pochopit a jestli ne, at ti vlezou na hrb :lol:

• Citovat
  • Upravit
4062
7.9.17 23:35

Tohle je teda dost blbá organizace svatebního dne, to ženich s nevěstou úplně nedomysleli :roll: Nemůžete ten čas mezi obřadem a večeří strávit v místě? Navštívit tam třeba nějakou hernu, pro děti vhodné muzeum, zajít někam na procházku a krmit kačenky nebo tak něco?
Pokud ne, tak bych se rozhodla podle toho, co je to za příbuzné a jak moc bych stála o to být tam s nimi. Osobně mi 25km nepřipadá zas tak moc, to je autem půl hodinky, ale je jasné, že je to otravné, pendlovat tam zpátky. Opravdu nemáte možnost vůbec žádného hlídání aspoň pro starší dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.17 23:38

A co mezi to vměstnat nějaký hezký výlet po okolí, abyste se nemuseli vracet domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
7.9.17 23:40

A tohle je přesně důvod, proč neuznávám zvaní jen na obřad a pak až na večerní raut a nějaké dělení hostů. Pokud na to nemám, tak dělám svatbu jen v okruhu nejbližších. Na tom přeci není nic špatného. S přáteli mohu svatbu oslavit jindy a ve větší pohodě a ne je nechávat někde několik hodin čekat. Přijde mi to nedůstojné. Osobně bych nešla vůbec, na něco bych se vymluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
7.9.17 23:42

Já právě nechápu, co je to za móda zvát někoho na večeři… máte pravdu, není to daleko, ale dvakrát denně celá rodina převlíkat do svátečního, nabalit tašku jídla a oblečení pro děti, tahat autem, a na oslavu, kde bude spousta cizích lidí a vlastně pro ně i pro mě „k ničemu“…:-( a celý den rozhozený režim spaní mladšího…

zakl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
7.9.17 23:52
@Plavuše píše:
A tohle je přesně důvod, proč neuznávám zvaní jen na obřad a pak až na večerní raut a nějaké dělení hostů. Pokud na to nemám, tak dělám svatbu jen v okruhu nejbližších. Na tom přeci není nic špatného. S přáteli mohu svatbu oslavit jindy a ve větší pohodě a ne je nechávat někde několik hodin čekat. Přijde mi to nedůstojné. Osobně bych nešla vůbec, na něco bych se vymluvila.

Souhlasím s tebou.Taky mi tohle vadí. Navíc, už vidím jak budu mít po obřadu náladu převlekat se ze slavnostního včetně dětí a jít na výlet. Už jen z toho výletovani budou děti i zaklatatelka ko a přešla by mě chuť. :roll: Já tedy když jdu na svatbu, tak i když je obřad od 12,tak jsem stejně tak od 7 ráno vzhůru. Přípravy taky nějaký čas zaberou a když jdu i dítětem tak o stres navíc. A pak se ještě vracet na chvilku, ani by mě nehlo. Když už, tak bych šla max.na obřad. Tyhle oddělené svatby nechápu. Ještě dobrý, když jsou všichni z jednoho města, tak by se to dalo. Já na jedné takové byla, štěstí že jsme byli z jednoho města tak jsme byli do večera doma, ale bylo tam plno, kteří dojížděli, nevím co celých 6 hodin dělali ale někteří se vymluvili a na večerní party nepřišli. Docela jsem je chápala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.17 23:54

Nebo pošli na svatbu partnera a starší dítě, třeba si to užijou a ty se omluv z důvodu mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
7.9.17 23:57
@Renaku píše:
Já právě nechápu, co je to za móda zvát někoho na večeři… máte pravdu, není to daleko, ale dvakrát denně celá rodina převlíkat do svátečního, nabalit tašku jídla a oblečení pro děti, tahat autem, a na oslavu, kde bude spousta cizích lidí a vlastně pro ně i pro mě „k ničemu“…:-( a celý den rozhozený režim spaní mladšího…zakl.

To máš pravdu, my tedy už přišli na večerní party v civilu.Byla to zahradní slavnost ale i tak to pro tebe bude náročné. Kdybys měla hlídání tak proč ne, ale mít takhle rozhazeny celý den a být kvůli tomu ve stresu :nevim: Oni nepůjdou po obřadu na oběd s rodiči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
8.9.17 00:46

Manželovi jsem navrhovala ať jde sám. Nechce, když má rodinu. Tak se přehadujeme. Mě to přijde fakt zbytečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.9.17 03:58

Nesla bych vůbec. Taky toto nechápu. Obcas podobna pitomost zazni i v diskuzich zde. Pokud na to nemám, nedelam svatbu zadnou, případně jen s rodici a svedky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
8.9.17 05:40

Tak my jsme to třeba tak měli a nikdo si nestěžoval po obřadu byl oběd jen pro rodinu kamarádi pak přišli večer už v civilu na prase a pivo nikomu to nevadilo. Svatbu jsme měli na zámku tak si prošli zámek park dali si tam oběd a cca za 3 hodiny dojeli za nami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
8.9.17 06:04
@kintly píše:
Tak my jsme to třeba tak měli a nikdo si nestěžoval po obřadu byl oběd jen pro rodinu kamarádi pak přišli večer už v civilu na prase a pivo nikomu to nevadilo. Svatbu jsme měli na zámku tak si prošli zámek park dali si tam oběd a cca za 3 hodiny dojeli za nami
…tu prohlídku zámku a oběd jste jim platili vy? :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
8.9.17 06:27

Udelej to tak, abys to mela pohodlne a posli na cast jen partnera. Zalezi na detech a tvem rozpolezeni, ja s prvnim nebyla schopna niceho, s poslednim jsme uz jako s miminem absolvovali svatby dve. Ja bych zustala nekde na miste, udelala bych si nejaky program.

a kdybych si mela vybrat ze dvou, klidne bych sla jen na tu veceri, tam se decka obvykle zvladaji lip.

Příspěvek upraven 08.09.17 v 06:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
8.9.17 06:27

@Britana neplatili ale tak svatba má být jak si to přeji ženich a nevěsta ne jak si to to přeji pribuzni. Sama jsem byla na více takových svatbách a nikde jsme STIM problémy neměli. A nevím proč bych jim to.mela platit? Na svatbu jsem je pozvala oběd jsem chtěla jen pro rodinu pac jinak už člověk na tu rodinu čas nemá a večeři rjame se sešli s přáteli. Podobné v tom. nevidim problem a ve financích to opravdu není. A pokud se to někomu nelíbí tak chodit nemusí.
Jinak paní píše že už letos na svatbě byla a s dětmi si to neužila takže je jedno jestli půjdou na oběd na výlet nebo jen na obřad vše dopadne stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný