Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vejilka píše:
To zatím neřekla ale určitě bude chtít speciální. My se z toho nějak vykroutíme, ale je mi líto rodičů. Nejsou na tom dobře. Když byli na mojí svatbě, tak strejda měl jen košili a společenské kalhoty.Teta lehké obyčejné šaty. Já po nich nic speciálního nechtěla, vím jak na tom jsou. Měli jsme svatbu malou. Třeba jí něco řeknou, jelikož nevěsta si myslí, že si kvůli ní půjčí peníze a svatbu zaplatí, prej se to tak dělá. Jsou to hodní lidé a je mi jich docela líto
hele, zajít včas do půjčovny a za pár stovek se to dá půjčit v půjčovně. Fialové sako tedy ne, ale třeba jí ještě někdo povysvětlí, že být nevěsta neznamená být za každou cenu nenormální. A já bych klidně přišla oblečená ve společenském, ale mimo barvy.
@Luisiana píše:
Holky mě se zdá, že z toho děláte zbytečnou kovbojku.Už jste byly na svatbě kde to třeba tak fakt bylo? Já jsem šla kamarádce na svatbu a ta napsala v pozvánce, že svatba bude v modrém a byla by ráda, jestli jí pomůžeme udělat hezkou atmosféru. Ale je to naše nejlešpí kamaráda a mě by vůbec nenapadlo jí říkat o peníze na modré šaty pokud je nemám
![]()
Každá z nás (asi 10 kamarádek ze sportovního odílu) šla a ty modré šaty si sehnala nebo koupila protože chtěla udělat kamarádce radost! Strašně jsem si to všechny užily a nikdy nás nenapadlo si na něco stěžovat.
A byl i stejný průběh, po obřadu jsem vypadly na oběd jinam, zašly jsem si na procházku a zabavily se až do 17:00, kdy jsme se vrátily na místo činu a pokračovala párty i pro kamarády. A nikdo neřekl ani popel. A děti máme, kdyby se někdo čertil nebo ptal.
Zakladatelko, nevím co řešís, buď tam chceš jít a nějak se tomu podřídíš a nebo tam nechceš jít tak tam prostě nechoď. Nevím, co je na tom nepochopitelného. Kromě toho 25 km je prostě nic. To není žádná vzdálenost. Mimo to, pokud trdíš, že ti děti v autě usnou, a o svatbu fakt stojíš, vem si sebou kamarádku, která ti je spící po dobu obřadu v autě ohlídá. Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod…
Když už nechci zvát lidi na oběd, tak prostě udělám obřad v jednu, s focením je to do tří a pak je rovnou raut a zábava. Ano, byla jsem na takové stvatbě a je to trapné. každý jsme jiný, někdo to skousne a jde, někomu to sakra vadí.
@hanka.br. píše:
Lyžovat a sáňkovat taky chodíš slavnostně oblečená v šatech a lodičkách nebo v rámci nezhýčkanosti takové oblečení vůbec nenosíš a chodíš na svatby a i na sjezdovku v jednom a tomtéž oblečení?
Ne… ale není problém slavnostní oblečení dítěti prevlict. A sama si vzít pěkné šaty a na výlet pohodlné boty a lodičky dát do košíku u kočárku ![]()
@lucenka píše:
Ne… ale není problém slavnostní oblečení dítěti prevlict. A sama si vzít pěkné šaty a na výlet pohodlné boty a lodičky dát do košíku u kočárku
Pro mě by to fakt nebylo. Načančat sebe i děti na obřad, pak sebe i děti převlíkat na výlet, pak opět sebe i děti čančat někde v autě, tašku s jídlem na celý den, plíny, líčidla, bez kulmy…To vše jen na večerní slávu, na kterou jdu jen proto, aby mě někdo nepomluvil, přitom se mi tam nechce, děti rozhozené, malé, po výletě unavené - ne, to bych prostě nedala už jen proto, že by se mi nechtělo a bylo by to na nic.
@hanka.br. píše:
Pro mě by to fakt nebylo. Načančat sebe i děti na obřad, pak sebe i děti převlíkat na výlet, pak opět sebe i děti čančat někde v autě, tašku s jídlem na celý den, plíny, líčidla, bez kulmy…To vše jen na večerní slávu, na kterou jdu jen proto, aby mě někdo nepomluvil, přitom se mi tam nechce, děti rozhozené, malé, po výletě unavené - ne, to bych prostě nedala už jen proto, že by se mi nechtělo a bylo by to na nic.
Tak ne každý má potřebu na sebe patlat x krát denně licidla, kulmovat si vlasy, tahat se s jídlem, když se dá najíst někde v restauraci ![]()
@hanka.br. píše:
tak ono se to nemusí přece dělat tak složitě… já třeba nekulmuji ani sebe, ani děti… ani mimino bych nekulmovala…
V převlékání problém nevidím, v líčení taky ne… ale každý to máme jinak… já třeba ani nevlastním kulmu ![]()
@lucenka @Regina Hero Já přece nikde netvrdím, že to tak má KAŽDÝ. Jen říkám, že to tak mám já, pro mě by to prostě nebylo. Ano, potřebuju na slavnostní příležitost svá líčidla, svou kulmu a svou pohodu. Možná bych to byla schopná obětovat v případě, že by mi na účasti hodně záleželo, v tom případě bych opět já volila přejet domů a zpět, ale v případě, jaký popisuje zakladatelka - tedy že ví, že si to stejně neužije a jde tam kvůli nějakým řečem - bych se na to vykašlala.
@Saatine píše:
Wow..No jedna karta pozvánek a jedna zákazůU nás ještě musím zakázat nafukovací balónky, chlap z nich má hrůzu… Ne asi tam fakt napíši, že vše bude v naší režii a přejeme si pouze, aby si svatbu užili a nic nevymýšleli
a naposledy jsem fotila svatbu je to tři týdny, na zámku, všude koberce, no nevěsta měla 4 drůžičky a ty šly před ní a házely okvětní lístky všude na zem, trochu jsem na to třeštila oči, koukám na matrikářku a ta dostávala rudý nádech a jen poulila oči, proběhl obřad, jak lidi gratulovali, odcházeli z kaple, už jsme tam byli jen novomanželé a já, udělal jsem nějakou fotku, načež matrikářka řekla, že v pokynech jasně je, uklidit o sobě a zavřela nás tam, tak jsme my tři lezli po čtyřech a sbírali ty lístky
pozor na to, já už bych mohla mít manuál, na co dávat pozor ![]()
@hanka.br. píše:
@lucenka @Regina Hero Já přece nikde netvrdím, že to tak má KAŽDÝ. Jen říkám, že to tak mám já, pro mě by to prostě nebylo. Ano, potřebuju na slavnostní příležitost svá líčidla, svou kulmu a svou pohodu. Možná bych to byla schopná obětovat v případě, že by mi na účasti hodně záleželo, v tom případě bych opět já volila přejet domů a zpět, ale v případě, jaký popisuje zakladatelka - tedy že ví, že si to stejně neužije a jde tam kvůli nějakým řečem - bych se na to vykašlala.
já to mám taky jak ty. Tedy nepotřebuji kůlmu, ale nechtěla bych se převlíkat z výletu do slavnostního někde na parkovišti, děti mýt ubrouskama a proč? Protože jsem novomanželům nestála za to, aby mě vzali na oběd a tak mě na pár hodin vyhodili? Když bych musela volit, šla bych se podívat na obřad, popřála, bez svatebního daru, to už tu taky proběhla diskuze, že očekávala od lidí, co je pozvala jen na obřad, dary
. A v klidu jela domů.
@terinka4444 píše:
já to mám taky jak ty. Tedy nepotřebuji kůlmu, ale nechtěla bych se převlíkat z výletu do slavnostního někde na parkovišti, děti mýt ubrouskama a proč? Protože jsem novomanželům nestála za to, aby mě vzali na oběd a tak mě na pár hodin vyhodili? Když bych musela volit, šla bych se podívat na obřad, popřála, bez svatebního daru, to už tu taky proběhla diskuze, že očekávala od lidí, co je pozvala jen na obřad, dary. A v klidu jela domů.
Přesně, taky mi to vadí. Nehledě na to, že ještě budu chodit na wc někam do hospody nebo do křoví
Na výletě je to něco jiného, člověk počítá s bojovými podmínkami a zařídí se podle toho. Určitě bych chtěla chodit na výlet v slavnostním oblečení a manžel v kvádru. Mě by přešla slavnostní nálada pokračovat. Mám tedy jen jedno dítě, ale se dvěma to musí být masakr a cítila bych se, jak kdybych byla pozvána jen kvůli daru, když to řeknu hnusně. Jako pokud většina hostů dojíždí, měli by i na tohle brát ohled ženich s nevěstou.
@hanka.br. píše:
S malými dětmi se nedá moc počítat, že by byl člověk stále načančaný. Sáhnou upatlanou rukou od jídla tu a támhle.
Hrábnou do vlasů.
Pokud by měl člověk počítat, že bude s dětmi vypadat úplně jak z časopisu, tak to potom fakt nemůže na tu svatbu chodit. A malé děti už vůbec ne, ty vymetou, kde který kout. Ale kupodivu na těch svatbách ani jejich bílé šaty drůžiček nepřišly k úhoně. Navíc na večerní zábavu se dost lidí převléká do něčeho méně slavnostního a formálního. Dost často i nevěsta se ženichem.
@marin píše:
S malými dětmi se nedá moc počítat, že by byl člověk stále načančaný. Sáhnou upatlanou rukou od jídla tu a támhle.Hrábnou do vlasů.
Pokud by měl člověk počítat, že bude s dětmi vypadat úplně jak z časopisu, tak to potom fakt nemůže na tu svatbu chodit. A malé děti už vůbec ne, ty vymetou, kde který kout. Ale kupodivu na těch svatbách ani jejich bílé šaty drůžiček nepřišly k úhoně. Navíc na večerní zábavu se dost lidí převléká do něčeho méně slavnostního a formálního. Dost často i nevěsta se ženichem.
I s malými dětmi můžu přijít na svatbu upravená. A stejně nechápu, co z tvého příspěvku vyplývá - že se s nimi můžu někde ve městě popelit a přijít večer na svatbu umolásaná, protože se děti stejně umažou? Díky, ale ne.
@hanka.br. píše:
I s malými dětmi můžu přijít na svatbu upravená. A stejně nechápu, co z tvého příspěvku vyplývá - že se s nimi můžu někde ve městě popelit a přijít večer na svatbu umolásaná, protože se děti stejně umažou? Díky, ale ne.
Když se jde bez dětí, tak to ještě jde.Ty dvě hodiny se dospělý nějak zabaví. S dětmi to musí být mazec.
@hanka.br. píše:
Ano s malými dětmi na svatbu jde člověk upravený, ale musí se počítat s tím, že se může stát nehoda. Ne každý by se potom navečer kulmoval. To byste se kulmovala i na svatbě, kdybyste tam strávila celý den? A určitě se dá najít i zábava pro děti, kde se tolik neumažou. Kdybyste tam byla celý den, tak také musíte mít s sebou věci na převlečení, jídlo s sebou a děti tam nebudou celý den vevnitř. Co jsem byla na svatbách, tak děti hodně chodily ven, protože by je to tam pořád nebavilo.
@marin píše:
Ano s malými dětmi na svatbu jde člověk upravený, ale musí se počítat s tím, že se může stát nehoda. Ne každý by se potom navečer kulmoval. To byste se kulmovala i na svatbě, kdybyste tam strávila celý den? A určitě se dá najít i zábava pro děti, kde se tolik neumažou. Kdybyste tam byla celý den, tak také musíte mít s sebou věci na převlečení, jídlo s sebou a děti tam nebudou celý den vevnitř. Co jsem byla na svatbách, tak děti hodně chodily ven, protože by je to tam pořád nebavilo.
Kdybych byla na svatbě celý den, tak se odpoledne s tak malými dětmi seberu a vezmu je domů dřív, než budou unavené a otráví svatbu všem. Pokud bych musela trávit x hodin mezi obřadem a večerní zábavou nějakým výletem nebo poflakováním se po městě, pak přirozeně budou děti už unavené, protivné, já budu samozřejmě unavená, protivná a neupravená taky, takže zkrátka nevidím jediný rozumný důvod, proč něco takového podnikat.