Jít na amnio kvůli věku?

3115
20.2.12 10:52

Jít na amnio kvůli věku?

Ráda bych se zeptala maminek co byly ve stejné situaci jak se rozhodly.
Je mi 40, čekám druhé dítě, výsledek nt screeningu je negativní - 1.1600. Šíjové projasnění do 1mm, nosní kůstka přítomna. Dr. co mi dělal nt mi řekl, že by na amnio nešel - dělal by mi to tedy přímo on ten zákrok.
U prvního dítěte jsem měla taky všechno OK, amnio jsem odmítla bylo mi 38. Teď jsem byla rozhodlá na amnio jít, ale po tomto výsledku nevím. Prostě u toho prvního dítěte jsem to fakt neřešila, bylo to vymodlené dítě po 5 letech snažení nakonec z IVF a nějak jsme vše vsadili jak se říká na jednu kartu. Bylo nám řečeno, že druhé dítě už asi mít nebudeme. Teď jsem ale otěhotněla přirozeně ( na překvapení moje i doktorů) a nějak víc to řeším :think: nebo co:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
20.2.12 10:54

Po tak peknem vysledku bych nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
20.2.12 10:54

Sice nejsem v tvé situaci a neumím si to uplně představit. ale výsledky jsou pěkné, asi bych neriskovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
20.2.12 10:56

Výsledek máš moc pěkný, já bych asi v tvé situaci nešla …

Mně je 38 let, výsledek mám 1:508 a na amnio jdu zítra. Jinak projasnění i kůstka jsou v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
15225
20.2.12 10:57

Taky bych nešla. Zvlášť když ti ti řekl i ten doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
20.2.12 10:59

Já bych jenom kvůli věku taky nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.2.12 11:06

Nešla bych. Máš krásný výsledek z prvotrimestrálu, dr sám by nešel, riziko potratu po amniu je 1:100. Při tvém riziku 1:1600 mi výpočtem vychází, že pokud by všechny matky s tvým výsledkem šli na amnio, tak to vychází riziko potratu na 16:1600, takže 16 potracených dětí, na jedno objevené skutečně postižené.
Gratuluju k přirozenému početí, važ si toho, že si k vám miminko našlo cestu i bez doktorů a nevymejšlej bejkárny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
20.2.12 11:08

nešla bych, výsledky jsou krásné, navíc lékaři sami tvrdí, že se nyní od amnio pouze kvůli věku již upouští

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
20.2.12 11:11

Taky mě chtěli poslat na amnio kvůli věku (ale měla jsem ho tedy hraniční…), nešla jsem - ostatní výsledky byly ok, NT screening taky ok, domlouvala jsem se s doktorkou - mojí gyndařkou + doktorkou na genetice. Ta na té genetice vyloženě řekla, že jestli budou výsledky NT dobré, tak na amnio není potřeba chodit. Intuice mi říkala, že je vše v pohodě. Dej na to, jak to cítíš vnitřně. ;)

A ještě - nechci strašit, ale loni přišla kamarádka o miminko právě kvůli amniu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
20.2.12 11:16

Ahoj zrovna v Únorové mamince psali, že dřív se nad 38 let doporučovalo, teď naopak rozmlouvají!! Pokud není riziko větší než 1:250, nedoporučují! A už vůbec ne kvůli věku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3860
20.2.12 11:22

Já bych taky nešla…doktoři, co dělají ultrazvuky to mají v oku,kdyby se mu něco nezdálo, řekl by ti to a pokud ti on sám řekl, že by do toho nešel, dle mě nemáš co řešit,ale dej na :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
20.2.12 11:27

Holky tam vám moc děkuji za zkušenosti a rady.
Gladys - mně opravdu pobavila:-)
Proberu to s manželem, ale na půl už jsem rozhodlá nejít. Zkusím si domluvit na velký UTZ ve 20tt dr. Vlašína ( brněnská kapacita na UTZ) tomu opravdu věřím, co řekne, to by mně mohlo uklidnit, když on řekne, že je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3860
20.2.12 11:29
Mišela1 píše:
Holky tam vám moc děkuji za zkušenosti a rady.
Gladys - mně opravdu pobavila:-)
Proberu to s manželem, ale na půl už jsem rozhodlá nejít. Zkusím si domluvit na velký UTZ ve 20tt dr. Vlašína ( brněnská kapacita na UTZ) tomu opravdu věřím, co řekne, to by mně mohlo uklidnit, když on řekne, že je vše OK.

valšín je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
20.2.12 11:32

Ja jsem mela horsi vysledek nez ty ale stale v norme a nesla jsem. Myslim, ze riziko poskodenia u amnio je vyssie ako riziko ze by si mala postizene dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
20.2.12 11:44

Ja bych s takovymto vysledkem taky nesla a jeste kdyz i doktor rekl, ze by nesel…mne je 32, riziko vyslo 1:1551 a sijove projasneni jsme meli 2,3, screening negativni…presto me poslali na triply, ty samozrejme vysly spatne,ikdyz nevim jak hodne spatne a poslali me na plodovku…vse dopadlo v poradku a mame naprosto zdraveho chlapecka ;) vy mate NT 1 a jeste k tvemu veku riziko 1:1600..to bych na plodovku taky nesla :hug: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí