Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,
jsem v 31tt a strašně mě už tak 14 dní bolí záda, pravá strana jakoby pod lopatkou. Nevím jak si mám sednout jak si lehnout, nic. bolí to pořád. U prvního dítěte jsem měla u porodu křížové bolesti, tak se bojím, že to ted bude to samé. Jenže to mě začali bolet záda cca týden před porodem a ne tak brzy jako ted. Nevíte co by na to mohlo pomoci?
Určitě by měl pomoci Neo-cephyl. http://www.lekarna.cz/…-20-tablety/
Já měla bolesti celých zad, byla jsem upoutána na lůžko, nemohla jsem nic, nic nepomohlo. Manžel mě vodil na záchod (kolikrát jsem to nestihla). Bála jsem se že ochrnu, chtěla jsem volat sanitku. Věděla jsem, že v těhu bolí záda, ale tolik? Nechtěla jsem žádné léky, ale když jsem celou noc nespala a druhý den to okračovalo, dojel manžel do lékárny a paní mu dala právě tenhle zázrak. Je to i pro těhotné. Asi po hodině jsem pocítila zlepšení a večer jsem se už mohla hýbat. Druhý den opět lepší a večer druhého dne jsem fungovala normálně. A to jsem si vzala jen dvě tablety!
Lizbeth píše:
Může být i žlučník.
jako že to nejsou záda, ale žlučník?
![]()
no já teda nevím ani kde žlučník je
ale spíš to tipuju na ty záda a jakoby skříplej nerv, nebo nevím jka to popsat.
prášky jsem právě do sebe moc rvát nechtěla, no ale když nebude zbytí, budu muset
Při žlučníku bolí záda přesně v tech místech jak si popsala..Není cíti přímo ten orgán, ale neuvěřitelně moc bolí záda ( pod lopatkou, pravé podžebří..atd..)- zkus si počít něco o žlučníku..
Netroufám si samozřejmě napsat, že to je tvůj případ, třeba máš opravdu něco se zády jen bys to mohla brát jako další možnost..
Moc ti přeji, aby to nebyl, protože je to nepříjemné.. ![]()
Holma píše:
Určitě by měl pomoci Neo-cephyl. http://www.lekarna.cz/…-20-tablety/Já měla bolesti celých zad, byla jsem upoutána na lůžko, nemohla jsem nic, nic nepomohlo. Manžel mě vodil na záchod (kolikrát jsem to nestihla). Bála jsem se že ochrnu, chtěla jsem volat sanitku. Věděla jsem, že v těhu bolí záda, ale tolik? Nechtěla jsem žádné léky, ale když jsem celou noc nespala a druhý den to okračovalo, dojel manžel do lékárny a paní mu dala právě tenhle zázrak. Je to i pro těhotné. Asi po hodině jsem pocítila zlepšení a večer jsem se už mohla hýbat. Druhý den opět lepší a večer druhého dne jsem fungovala normálně. A to jsem si vzala jen dvě tablety!
V příbalovém letáku stojí: Ženy ve třetí třetině těhotenství nesmí přípravek NEO-CEPHYL užívat.
Já byla se zádama v nemocnici na rehabilitaci - po návštěvě neurologa, nahřívali mě nějakým přístrojem, medikaci konzultovali po telefonu s primářem gyn.odd.
Já bych si neordinovala sama nic a šla to konzultovat na neuro nebo aspoň k praktickému dr.
Jo a tuším, že děti nesmí kys.acetylsalicylovou až do 12 let.
Takže asi proto, v 1. a 2. trimestru píšou pouze na doporučení lékaře. Osobně bych volila jinou účinnou látku, pokud už medikaci bez lékaře. Ale já jsem laik a sama bych si v těhu nic nebrala.
Ahoj tak já nejsem v žádným týdnu
ale momentálně mám skříplej nerv nad kostrčí a bolestí se můžu zbláznit ani injekce mi nepomohla vůbec nic - tak jsem si půjčila biolampu( od babičky
) a můžu opravdu říct že se mi ulevilo.
Jo, přesně tam bolí žlučník, tím netvrdím, že to je žlučník, ale může být, a ta bolest je děs, žlučníkaři se rosí jen když to čtou
alespoň já tedy jo. Mně tedy bolely záda ukrutně, lezla jsem po čtyřech, ale v kříži, děloha mi tam tlačila na nerv či co, nic nepomohlo, protrpěla jsem to až do porodu, křížové bolesti nenastaly, nemělo to souvislost, odeznívalo to postupně, jak se zavinovala děloha, do tří týdnů po bolesti ani památka, ale bylo to v kříži, někaj nevidím souvislost bolesti zad v hrudní páteři a těhotenstvím, ikdyž jak se mění to těžiště a člověk je celý vyvrácený, kdo ví. Ale žlčník bolí přesně tam,mrcha jedna nedobrá.
A nemůže to být scheuermann? Mi se takhle objevil v den porodu, netušila jsem, že ho mám, to byl mazec - myslela jsem, že mám skříplý nerv - u porodu to celkem šlo, ale pak, postarat se o mimi v porodnici … nakonec jsem šla na chirurgii, kde se mnou doktor „lupnul“ a bylo trochu lépe. Prý nezvedat těžké věci a tak podobně … už to od té doby nebylo nikdy tak hrozné, ale nezmizelo to
- budou to 4 roky.
ok jdu si vyhledat něco o žlučníku, jste mě teda postrašili já ani nevím na co ho mám ![]()
jí asi na to, aby mi znepříjemňoval život, já třeba slyším slov česnek a dostávám žlučníkový záchvat
ale zase co mě zlobí, tak 5 let, dávám pozor, co jím, a trochu jsem zhubla
![]()
Mela jsem ten samy problem, a taky podobne jako cica, zaclo to cca mesic a pul pred porodem…pak jsem nechala 10 kilo v porodnici, tak se mi ulevilo, ovsem s nosenim a zvedanim ditete se bolest vratila.Nebudu vas napinat, stacilo zajit trikrat na poradnou kvalitni masaz zad a bylo po bolesti.Kdybych se nebala jit tam uz v tehotenstvi, udelala bych to.Ovsem to byla silena bolest pouze v jednom miste, jako kdyby se mi tam zabodl nuz, ne cela strana…
Ahoj maminky, jsem 8+3tt a začaly mě strašně bolet záda. Konkrétně dole v kříži, ale to tak, že se mi chce pomalu brečet. Jsem v práci a mám sedavé zaměstnání, nemůžu usedět ani na té židli. Poraďte mi, máte nějaká podobnou zkušenost? ![]()
Já tedy nejsem těhotná, ale měla jsem to teď taky. Sedět nešlo, ležet nešlo, otočit se v posteli, ohnout se, prostě nic. Vydržela jsem 3 dny, pak šla na pohotovost v předklonu. Zjistili mi silný zánět močových cest s podezřením na zánět ledvin. Možná máš něco takového. Na bolesti zad o těhotenství mi to přijde brzy.