Epidural - ptají se?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
358
19.2.12 12:32

epidural

ahoj holky, rozhodla jsem se, že si nenechám píschnout epidural, ale pak jsme vyčetla, že se můžeš domluvit,že když už je to hodně nesnestitelný, tak, že ti ho dají, i při císaři se dává?taky se tě zeptají, zda ho chceš nebo ne? nebo je to automaticky, že ti ho dají v případě císaře? jsou ještě nějaké jiné tlumící léky na bolest, o které si můeš říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
19.2.12 12:34

U císaře můžeš mit epidurální anestezii nebo spinální a nebo celkovou. Při spontáním porodu myslim jen ten epidurál a třeba ve Státech dělaj ještě rajskej plyn kterej se vdechuje jestli je to i tady u nás to nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.2.12 12:45

v CR se gas nepouzivaa, coz si myslim,, ze je skoda. tady v Anglii je hodne pouzivany. ja osobne bych do epi sla pouze v pripade komplikovaneho dlouheho porodu. dle meho je topekne svinstvo a ani o jeden nezadouci ucinek, za par hodin bez bolesti, nestojim. a pedstava jehly v pateri :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
19.2.12 12:46

a to určí doktoři jakou budu mít? asi jo, že?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
19.2.12 12:48

pandora-jaký je rozdíl v anestezii spinální a epidurální? díky za vysvětlení…asi mi hrozí CS proto se ptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
19.2.12 12:50

Dostala jsem epidurál, ale pomohl mi jen na křížový bolesti, na kontrakce mi to vůbec nepomohlo :nevim: Oni ti ho nedávají automaticky, ale po domluvě a když už je to fakt nesnesitelný. Jen tak ti ho nikdo dávat ani nabízet nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.2.12 12:50

myslim, ze je to o domluve a zvyklostech porodnice, taky jestli by cisar byl v uplne narkoze nebo jen lokalni. ale do niceho te nemuzou nutit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
19.2.12 12:52

http://lekari.porodnice.cz/…ni-anestezie nevim jak bych to vysvětlila .Zkus to prostudovat. Podle mě je to podobné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
19.2.12 12:53

Ted na to nemysli stejně každýmu vyhovuje něco jinýho. Já bych šla vždycky jen do celkoví a nikdy ne do epidurálu a nebo spinálu. Jsou ale holky co to chtěj přesně obráceně takže stejně si nevybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
19.2.12 12:55

pandora-no právě že já si také říkám do celkové radši díky za odkaz pročtu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
19.2.12 12:58

No víš mě by vadilo kdybych je na tom sále poslouchala a tak. To bych nedala takže u mě je to tim jsem nervák jak prase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.2.12 12:59

Nech si kazdopadne vzit predem krev, aby ti udelali vsechny testy, jestli muzes epi dostat. Kdybys ho chtela pri porodu a nemela testy, tak bys treba 2 hodiny musela cekat, nez je udelaji a pak uz by mohlo byt na epi pozde.
Ja jsem mela vyvolavany porod a taky jsem hrdinsky planovala, ze jedine bez epiduralu. No a po 3 hod silenych kontrakci po minute jsem za nej byla rada. Necitila jsem posledni 1,5 hodiny zadnou bolest, krasne jsem se prospala a mela jsem pak dost sil na konecne tlaceni. Byla jsem s epiduralem maximalne spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.2.12 13:01

Spinální anestézie se dělí na spinální epidurální a spinální subarachnoidální. Při porodu se používá spinální epidurální.

sedmikrassa píše:
pandora-jaký je rozdíl v anestezii spinální a epidurální? díky za vysvětlení…asi mi hrozí CS proto se ptám
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
19.2.12 13:02

pandora - no tak to jsme na to masi dost podobně!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
19.2.12 13:05
sedmikrassa píše:
pandora - no tak to jsme na to masi dost podobně!!! :lol:

já doufám že to ted půjde normálně. Jestli ale neporodim do termínu tak jdu zas na císaře. Vyvolat mi to prý nemůžou když už byl cisař.Tak se bojimj spíš toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí