Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, rozhodla jsem se, že si nenechám píschnout epidural, ale pak jsme vyčetla, že se můžeš domluvit,že když už je to hodně nesnestitelný, tak, že ti ho dají, i při císaři se dává?taky se tě zeptají, zda ho chceš nebo ne? nebo je to automaticky, že ti ho dají v případě císaře? jsou ještě nějaké jiné tlumící léky na bolest, o které si můeš říct?
U císaře můžeš mit epidurální anestezii nebo spinální a nebo celkovou. Při spontáním porodu myslim jen ten epidurál a třeba ve Státech dělaj ještě rajskej plyn kterej se vdechuje jestli je to i tady u nás to nevim.
v CR se gas nepouzivaa, coz si myslim,, ze je skoda. tady v Anglii je hodne pouzivany. ja osobne bych do epi sla pouze v pripade komplikovaneho dlouheho porodu. dle meho je topekne svinstvo a ani o jeden nezadouci ucinek, za par hodin bez bolesti, nestojim. a pedstava jehly v pateri ![]()
pandora-jaký je rozdíl v anestezii spinální a epidurální? díky za vysvětlení…asi mi hrozí CS proto se ptám
Dostala jsem epidurál, ale pomohl mi jen na křížový bolesti, na kontrakce mi to vůbec nepomohlo
Oni ti ho nedávají automaticky, ale po domluvě a když už je to fakt nesnesitelný. Jen tak ti ho nikdo dávat ani nabízet nebude ![]()
myslim, ze je to o domluve a zvyklostech porodnice, taky jestli by cisar byl v uplne narkoze nebo jen lokalni. ale do niceho te nemuzou nutit
http://lekari.porodnice.cz/…ni-anestezie nevim jak bych to vysvětlila .Zkus to prostudovat. Podle mě je to podobné
Ted na to nemysli stejně každýmu vyhovuje něco jinýho. Já bych šla vždycky jen do celkoví a nikdy ne do epidurálu a nebo spinálu. Jsou ale holky co to chtěj přesně obráceně takže stejně si nevybereš.
pandora-no právě že já si také říkám do celkové radši díky za odkaz pročtu ![]()
No víš mě by vadilo kdybych je na tom sále poslouchala a tak. To bych nedala takže u mě je to tim jsem nervák jak prase
Nech si kazdopadne vzit predem krev, aby ti udelali vsechny testy, jestli muzes epi dostat. Kdybys ho chtela pri porodu a nemela testy, tak bys treba 2 hodiny musela cekat, nez je udelaji a pak uz by mohlo byt na epi pozde.
Ja jsem mela vyvolavany porod a taky jsem hrdinsky planovala, ze jedine bez epiduralu. No a po 3 hod silenych kontrakci po minute jsem za nej byla rada. Necitila jsem posledni 1,5 hodiny zadnou bolest, krasne jsem se prospala a mela jsem pak dost sil na konecne tlaceni. Byla jsem s epiduralem maximalne spokojena.
Spinální anestézie se dělí na spinální epidurální a spinální subarachnoidální. Při porodu se používá spinální epidurální.
sedmikrassa píše:
pandora-jaký je rozdíl v anestezii spinální a epidurální? díky za vysvětlení…asi mi hrozí CS proto se ptám
sedmikrassa píše:
pandora - no tak to jsme na to masi dost podobně!!!
já doufám že to ted půjde normálně. Jestli ale neporodim do termínu tak jdu zas na císaře. Vyvolat mi to prý nemůžou když už byl cisař.Tak se bojimj spíš toho.