Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hmmm, zajímavé, takhle jak říkáš ne, mému dítěti zase praskají ale asi klouby, nebo něco, občas tak jako lupne, jako když někomu křupe v nohách při chůzi. Nejprv si manžel ťukal na čelo, že mám halucinace, do té doby něž to taky uslyšel ![]()
Ty jo - řekla bych to svému doktorovi, ať se na to zaměří. Pokud by se to začalo dít teď - z ničeho nic - zavolala bych do špitálu na pohotovost a poradila se s nimi. Hlavně je to bolestivé - tedy varující. Ale já nevím. Těhotná jsem byla jednou a neměla tyto problémy.
Ja slyším denně takové lupnuti,ale neboli me to. Moc jsem tedy neporadila.
mně to také nebolí…
Krystal86 píše:
Ja slyším denně takové lupnuti,ale neboli me to. Moc jsem tedy neporadila.
Já bych řekla, že by to mohly být svaly, pokud je to pod hrudním košem. A máš jen pocit lupnutí, nebo ho i slyšíš? Mně se to stává a to ani nejsem těhotná, že mi tam ty svaly přeskakují.
Mě teda takhle, jak popisuješ, „švihalo“ v břichu často, bylo to natahováním vaziva, které drží dělohu. Vždycky při nějakém prudším pohybu, nebo otočení se v posteli - ostrá bolest. A začalo to taky nějak v polovině těhotenství, jak se začala děloha rychle zvětšovat.
Holky jsem ve 23tt a lupka mi v pod bříšku je to normální? Všechny totiž tady píšete ze vám to dělá nad pupikem
Me se stavalo, ze si deti jakoby o sebe drcaly nozickama (nevim, jak to popsat),bylo to jako lusknuti prsty, v miste, kde byla chodidla. Stavalo se mi to v obou tehotenstvich, ale nebolelo to, jen to bylo trochu neprijemne. Dcerka to pak delala i po porodu, tak jsem odhalila pricinu ![]()
Me se stavalo, ze si deti jakoby o sebe drcaly nozickama (nevim, jak to popsat),bylo to jako lusknuti prsty, v miste, kde byla chodidla. Stavalo se mi to v obou tehotenstvich, ale nebolelo to, jen to bylo trochu neprijemne. Dcerka to pak delala i po porodu, tak jsem odhalila pricinu ![]()
To je ta skytavka
co mám jako cítit? Ježíš je to srandovní pocit ikdyz se teda někdy leknu…někdy to totiž vypadá jako by tam dělal ten náš malý premety
Nevím, co se děje. Občas, když se otočím z boku na bok, škytnu, zívnu, něco zvednu, špatně se otočím atd. jakoby mi praskne (takové lupnutí) v břichu. Je to bolestivé a nepříjemné. Ne v podbřišku, spíše výše, nad pupkem( jednou na levé straně, jindy na pravé) Nevím, jak to jinak vysvětlit. Je to mé druhé těhotenství a u prvního jsem to nikdy nezažila. Mám docela strach. Ale snažím se nehysterčit
Nezažila jste to některá ?