Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
pandora-a ty jsi už císaře měla a v celkové tedy? V kolikátém už jsi? Já si tady psala s maminkou co měla dva CS a říkala že v pohodě, jen dvě jizvy nad sebou, protože ji nemohli řezat do té původní, měla tam nějaký zánět …
Prvního kluka jsem rodila normálně a u toho druhýho byl cisař v celkové an. Já jsem byla spokojená bodet ne zachránili mi kluka tak ikdyby to bolelo sebevíc tak do toho jdu jako každá tady
V tu chvili na to nemslíš a jen se raduješ z mimina a pak se to hojí docela rychle a najednou o tom nevíš. Příroda je moudrá . Ted na to nemysli nemá to cenu. Až to přijde tak pak uvidíš co bude a budeš to řešit. Věř mi a užívej si těhotenství ![]()
pandora-já dnes 24+0
také že jo jak píšeš konečně si začít užívat, jen se snažím zjišťovat at o tom vím co nejvíc, to víš jsem doma tak co taky ještě že máme emimino…aby mě pak zase doktoři něčím nezaskočili ![]()
Nám teda na předporodním kurzu říkala, že rajský plyn nabízejí a máme si o něj klidně říct, třeba i jen na šití.
já tě chápu taky jsem to dělala u toho dvouletýho
takže klidně si zjištuj ono to uklidnuje když viš že víš . Ale nenervuj se .Ona to neni jen fráze je to fakt já už na to přišla ale až ted u toho třetího a posledního bohužel. Co se má stát se stane a nikdo to neovlivní. Kdybys věděla jak jsem cvičila a chodila na procházky jedla zdravě a stejně byl akutní cisař. Nic z těhle věci se nedá ovlivnit. Jedině co můžeš ovlivnit je volba porodníka což je možná klíčoví. Jinak nic.
ano,taky nam to na předporodním kurzu řikali že rajsky plyn nabízejí,je to prej unas novinka…právě o něm docela uvažuju až budou ty nejhorší chvilky,epi nechcu.....
pandorko a můžu si dnes zvolit koho chci aby mě rodil? Je to na mé domluvě s tím daným doktorem?
sedmikrassa píše:
pandorko a můžu si dnes zvolit koho chci aby mě rodil? Je to na mé domluvě s tím daným doktorem?
Můžeš se dohodnout přimo s doktorem a nebo přes porodnici . Myslim ale že je to zpoplatněné. Ta částka se ruzně liší.nevim to jistě myslim od 5000- do 8000Kč. Mě to za to stojí protože tady u nás je jen jeden doktor kterýmu věřim a ty ostatní jsou humus (bohužel) Takže nemám jinou volbu. Náhodě to nenechám . Třeba v Praze v Podolí či Motole atd. bych to neřešila .
abby píše:
ano,taky nam to na předporodním kurzu řikali že rajsky plyn nabízejí,je to prej unas novinka…právě o něm docela uvažuju až budou ty nejhorší chvilky,epi nechcu.....
ja ho mela, nemuzes tedy cekat ze te to prestane bolet, ale ulevi. ja byla spokojena. jen mi bylo trosicku na zvraceni, ale OK
no právě také si říkám že raději zaplatím a budu věřit......právě tady v Pardubicích je samej mladej doktor-všichni na tu porodnici nadávají, tak ted zvažuju jít rodit do HK, odkud jsi ty? Právě ta Praha je o ničem jiným......!!!!!! ![]()
lucie.t píše:abby píše:ja ho mela, nemuzes tedy cekat ze te to prestane bolet, ale ulevi. ja byla spokojena. jen mi bylo trosicku na zvraceni, ale OK
stím že to nepřestane uplně bolet počítam,spíš že su strašnej strašpitel a budu se potřebovat uvolnit abych byla vubec schopna něco dělat a ještě se zbytečně netrapila…
U přirozenýho porodu bych o epidurálu neuvažovala. Myslím, že má víc rizik než pozitiv. Bolesti se da ulevit i jinak. Jako měla jsem slabou chvilku, kdy bych na něj kejvla, kejvla bych i na eutanázii
, ale to bych musela vylýzt z vody a to se mi taky nechtělo.
později jsem se dozvěděla, že takhle faze je normalni a že to znaci, ze se za chvliku pujde na vec. Me treba taky trochu pomohla homeopatika.
kdyby mi porod vyvolavali a měla delsi dobu silen bolesti, asi bych si ho dat nechala. ![]()
suik píše:
U přirozenýho porodu bych o epidurálu neuvažovala. Myslím, že má víc rizik než pozitiv. Bolesti se da ulevit i jinak. Jako měla jsem slabou chvilku, kdy bych na něj kejvla, kejvla bych i na eutanázii, ale to bych musela vylýzt z vody a to se mi taky nechtělo.
později jsem se dozvěděla, že takhle faze je normalni a že to znaci, ze se za chvliku pujde na vec. Me treba taky trochu pomohla homeopatika.kdyby mi porod vyvolavali a měla delsi dobu silen bolesti, asi bych si ho dat nechala.
jj mam stejny nazor.
voda je fajn, ja v ni i rodila
já jsem z Prahy ale ted jsme se přestěhovali do Teplic .První jsem rodila v Praze a druhý v Teplicích. Měla jsem víc štěstí než rozumu že jsem tu doktorku od sebe vyhodila a čapla si doktora co šel okolo. Ve zkratce ten klučina co ho rodila ta blbka byl modrej a nedejchal museli ho oživovat. (byla měsíc po škole a evidentně uměla hovno) Mohl to bejt můj chlapeček. Já měla vše v pohodě navzdory akutnímu císaři mim i bylo krásně růžové a v pořádku. Jde pouze jen o úsudek lékaře. Ona nakonec toho akutního císaře stejně dělala ale pozdě