Jít na neschopenku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2979
13.2.12 12:10

Jit na neschopenku??

Ahoj Holky,
omlouvám se předem za tuto otázku, ale nevím si rady. Dojíždím do práce přes 60km denně, vstávám poměrně brzy ráno kolem 4-5h už jsem ve vlaku a vracím se domu kolem 18h i později, v práci mám hodně stresu. Navic se mi teď ozval močák a ledviny, od minulého týdne mě pobolívá a nemůžu pořádně na záchod. V práci máme docela a zimu a navic mi ani vedení nějak nevychází vstříct se směnami bývám tu třeba 1h dříve a 1h tu pak čekám na valak v práci…takže je to takové blbé, tak dnes jsem byla na krvi a objednala jsem se k dr. kvuli těm ledvinám aby se raději na mě podíval a na mimi. A právě nevím zda-li mu říct o neschopenku, nechci vypadat jako že jsem nějaká chudinka co si stěžuje a nechce se ji pracovat, ale ty přechody ze zimy do tepla mi nedělají dobře,navíc se mi ve vlaku dělá docela špatně.....tak nevím. co myslíte?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
13.2.12 12:13

Být Tebou tak to lékaři popíšu tak jak nám tady a pokud je normální tak ti ji napíše bez rozvahy :) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.12 12:14

Já bych šla. Doktor by se Tě měl zeptat, v jakých podmínkách pracuješ, tak když mu to takhle řekneš, tak Ti ji třeba nabídne sám a nemusíš si o ni říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tini
13.2.12 12:14

Já bych šla na neschopenku, bude jaro, ve vlaku budou lidi prskat, budeš unavená víc a víc. Jediné omezení teď bude, že bys měla max 6 hod denně vycházky. Ale myslím, že takovéhle podmínky stejně dlouho nevydržíš a pro mimčo lepší, když má mamča klídek

• Citovat
  • Upravit
77
13.2.12 12:17

terezko dítě je dar, neříkám, že by mu měla žena v těhotenství obětovat uplně vše a jen se válet doma s nohama nahoře, když to není nutné, ale pokud se necítíš, práce tě stresuje, vyčerpává, unavuje a navíc musíš na směny…já bych neváhala ani minutu! k tomu píšeš i o zdravotních problémech, které se u tebe vyskytly, takže dle mě není co řešit. uvidíš, jak se ti doma potom uleví, budeš moct odpočívat a víc si miminka užívat, přeji ti hodně štěstí a dej vědět, jak to dopadlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
13.2.12 12:21

No právě on se mě ptal už na začátku, ale to jsem neřekla ještě vedení že jsem těhu a tak nějak jsem počítala…že mi vyjdou vstříct, ale pravdou je opak…tak dnes tam jdu na 17h tak asi mu povím jak to je......navíc se budeme v březnu stěhovat ještě o 18kg dál…takže bych dojížděla kolem 80km denně.....tak nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.12 12:29

A v kolikátém jsi týdnu? Řekni mu, že se poměry v práci změnily a uvidíš, že Ti ji napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
13.2.12 12:42

Jsem v 11tt…tak uvdím prostě mu to popíši a bude…

Jinak holky díky za reakce.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.16 22:38

Myslím že tady není co řešit…v takovémhle případě to napíše asi každý dr., spíš ti ještě možná (v dobrém) vynadá, proč sis o ni neřekla dřív:-) Ale plně chápu že jsi to nechtěla hned troubit v práci. Dojíždění je pakárna i pro netěhotné! :-) Kolegyně jezdila denně ráno busem celé těhu asi 40 km a to měla i ty nevolnosti, kamarádka vystupovala pravidelně z MHD nebo zvracela i v práci, ale nemohla si prý dovolit být doma, finančně i organizačně - když už je jedno dítě, musí se nějak fungovat, ale jestli je to první těhu, tak nemusíš nic:-) Bych chtěla vidět tvýho šéfa jak by to s nevolnostma zvládal…Jestli ti to nedělá dobře, nemusí to dělat dobře ani mimču, zvlášť ten stres - já bych teda po tom, co jsem potratila v 7.tt (a to jsem ani do práce nechodila, byla jsem na RD), neváhala ani minutu a zůstala doma hned. A to to mám do práce 30 minut, ale 10-15 z toho šlapu od MHD pěšky. Ještě možná kdybys měla možnost dojíždět autem, nejlíp kdyby tě třeba někam přiblížil muž cestou do práce, ale vlakem a někde mrznout, to fakt neriskuj. Ještě sebou někde sekneš až se ti udělá špatně, to za to nestojí. V práci na tebe ohledy neberou, tak proč bys je tam měla na někoho brát ty. Ty bys měla brát ohled teď hlavně na svoje zdraví a na miminko. To je nejdůležitější a nestojí to za to riskovat kvůli sebelepší práci. Což ta tvoje moc nezní, že by to bylo nějaké terno. O mateřskou tím nepřijdeš, vyhodit tě nemůžou pokud máš smlouvu na dobu neurčitou, a jako simulant si fakt připadat nemusíš. A kdyby měl doktor blbé řeči tak ho vyměň! Lepší jít na neschopenku než si pak vyčítat nějaký průšvih (vím o čem mluvím…)! Doufám že je pochopitelný anonym když píšu i o někom jiném…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky