Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré ráno, potřebuji poradit, nejsem si jistá, zda jít ven nebo raději zůstat doma. Přítelova mamka byla nachlazená a malý to asi chytil. Rýmu ani tak nemá, ale včera měl 37,7 po odečtu a občas kýchá. V noci měl to stejný. Teď teplotu nemá. Myslíte, že jít ven nebo radši mám zůstat doma? Děkuji.
Zustala bych doma, teplota je rano nizsi nez muze byt vecer. To ti muze najednou pekne vyskocit.
ahojky,zrovna resim aktualne…maly ma zvysenou teplotu dva dny…volala jsem mudre a ven jit muzeme,jen mam hlidat a merit jak se to bude vyvijet…a pripadne zas volat ![]()
Pokud by šlo „jen“ o teplotu, tak bych šla - alespoň na chvíli. To mi i doporučovali u dr. po očkování, že kdyby byla zvýšená teplota, tak klidně ven, aby malý byl v chladnějším prostředí nebo chladnější koupel (chladnější než kdy jindy cca 35°C).
Ohledně toho kašle, to asi musíš posoudit sama, zda je to „už moc“ nebo ještě dobrý. V tom ti asi nikdo neporadí. Ale já bych alespoň na chvíli šla… čerstvý vzduch je čerstvý vzduch. ![]()
Kdesi jsem četla, že se nesmí chodit ven po tolik dní, jako trvala teplota. To bych zešílela. Takže já chodím s dětma ven pořád, pokud nemají teplotu. Pokud mělo dítě předchozí den teplotu, nikam daleko a na dlouho nejdem (žádný lítání, žádný hřiště), ideálně ho nevyndám z kočáru.
Nešla bych. Doktorka nám vždy říkala, že když je 2 dny bez teploty, tak pak můžeme ven. Ale jen na kočáře, ne aby šel pěšky.
Taky bych nešla i nám doktorka říká,když je dva dny bez teploty, tak teprve pak na chvilku ven.
Ahoj!
No záleží, kolik mu je…
Pokud je malý a vydrží v kočárku, tak bych klidně na krátkou procházku šla. Pokud není venku hnusně a příliš nefouká.
Určitě dnes bych s ním ven nešla. Ani by mě to teda nenapadlo. Nasadila bych nějaký klidnější režim i doma.
já bych klidně šla, však včera to ani nemuselo být z nachlazení, třeba byl přehřátý nebo po pláči. A když dnes nemá, tak bych klidně šla, alespoň na chvíli. A jak píší holky, pokud je ještě v kočárku, tak bych šla určitě. Spíše aby nelítal.
Malý má skoro 11 měsíců. Tak jsme nakonec na hodinku šli, vyspal se v kočárku, tak uvidíme, zda bude ještě mít teploty ![]()
xxpetka píše:
Malý má skoro 11 měsíců. Tak jsme nakonec na hodinku šli, vyspal se v kočárku, tak uvidíme, zda bude ještě mít teploty
To je dobře… Možná mu tam bylo líp, než by mu bylo doma.
A teploty se neděs. Tu může klidně znovu mít i kdyby zůstal doma.