Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,prosím poraďte mi už si nevím rady.Malej má skoro 12m a už týden chrochtá nemůže dýchat nosem ale když mu to chci odsát tak tam nic nemá.V noci celkem dobrý ale ve dne je to hrůza špatně se mu pije i jí.Stříkám mu mořskou vodu a skoušela jsem i nasivin…Děkuji
a ten nasivin nepomohl?? malej měl teda taky rýmu přes 14dní, ale ten nasivin mu nosánek, alespoň na chvilku vždycky uvolnil..nebo vincentka..ta je taky dobrá ![]()
Já být tebou tak dojdu na ORL -krční, nosní,… je divné, že žádnou rýmu neodsaješ, je možné, že má něco s nosní mandlí. Neboj vyšetření je bezbolestné.
Jo taky je důležité jaký nosní sprej používáš, já nedám dopustit na stérimar s mědí. ![]()
A co zkusit solnou jeskyni??? Nám na rýmu pomohla, když jsme byli měsíc nemocný a ani po ATB to nepřestávalo. Po dvou návštěvách máme pokoj.. ![]()
Florena píše:
A co zkusit solnou jeskyni??? Nám na rýmu pomohla, když jsme byli měsíc nemocný a ani po ATB to nepřestávalo. Po dvou návštěvách máme pokoj..
Jo solná jeskyně je také dobrá malá také pravidelně naštěuje, ale někumu nemusí dělat dobře, nejprve bych jen zkusila a podle toho jak by se malej cítil i vlastně ty tak bych chodila pravidelně. Já osobně nemůžu , je mi pak hrozně blbě a jsem hrozně unavená. ![]()
Kdybych alespoň něco odsála ale je mi divný že to v něm chrčí,nosem nemůže dychat a neodsaju nic.Sem tam mu vyteče trošku vodnatá rýma ale spíš když pláče…
veronika41 píše:
Kdybych alespoň něco odsála ale je mi divný že to v něm chrčí,nosem nemůže dychat a neodsaju nic.Sem tam mu vyteče trošku vodnatá rýma ale spíš když pláče…
Chrčí, jak chrčí, nemůže se nadechnout, nebo ti příjde, že dýchá rychleji
Popiš to víc.
Chrčí tak jako když máš plný nos a dýcháš snim.Jinak dýchá normálně,ne rychleji…
Zkus mu vyvětrat, chladnější vzduch by mu měl pomoct (splaskne sliznice), je také dobré kdy je v místnosti vlhko (stačí mokrý ručník u postýlky). Nebo nejlepší je když by malej inhaloval teplou páru, rýma se vždy uvolní. Myslím, že to opravdu budou ty nosní mandle. Zkus mu nahrát také tváře, nejideálnější je solux, bio lampu moc nedoporučuji.
Zítra jí budu volat,poradila kapky a střídat je s mořskou vodou ale před týdnem.Rýmu neodsávám skoro žádnou tak 2dny.
Jo to je divný opravu bych se s ní poradila a šla raději na to Nosní, hele je to opravdu lepší, pokud mojí něco je tak já už rovnou jdu tam a jsem opravu spokojená, pokaždý má chycený dutiny
, tak vím o čem mluvím. Malího veme pod ultrazvuk a pořádně projede, nebo dělaj rengen, ale to je malej to by asi nespolupracoval.
To je dobrej nápad stou inhalací to určitě zkusíme,děkuju.Postýlku mam obvěšenou vlhkýma plenama a vlhkost má 51%…
veronika41 píše:
To je dobrej nápad stou inhalací to určitě zkusíme,děkuju.Postýlku mam obvěšenou vlhkýma plenama a vlhkost má 51%…
To je málo to je normální vlhkost v bytě. Malej spinká.