Jízda s ruční brzdou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.9.17 16:21

Jízda s ruční brzdou

Den blbec. Mimo jiné jsem zjistila při vystupování z auta, že jsem jela s ruční brzdou. Asi 2 km. Cítila jsem hodně spáleninu. Holky, myslíte, že se autu něco stalo? Že jsem blbá, toho jsem si vědoma. Budiž mi polehčující, že jezdím teprve dva měsíce a to jen občas. Prosím o anonym, stydím se.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
7.9.17 16:25

No otázkou zda to vydrželo brzdové obložení na zadní nápravě. Zjistíš to někde na place pomalu se rozjed jen pomalu a zatáhni ruční brzdu pokud auto zabrzdí je to OK. Pokud ne nebo od zadních kol uslyšíš dřít kov na kov tak je to špatný. Ale 2 km by to mělo vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.17 16:41

@jan.datel Díky, zkusím to.

• Citovat
  • Upravit
7188
7.9.17 16:43

Ex takhle jel taky, asi 10km a auto to dalo. Ale smrad to byl radnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
7.9.17 17:09

Ruční brzda by měla mít světelnou signalizaci (červené světýlko). Cokoli je na palubce červeně, je problém. Takže koukat. Při ručce se opotřebovává brzdové obložení a kotouč (nebo buben). 2 km nemusí být smrtící a asi nebylo zataženo moc, protože se to rozjelo. Najít větší kopec- nebo třeba šikmou nájezdovou rampu a zkusit, jestli ta ručka udrží auto zabrzděné- s vyřazenou rychlostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
18.11.19 08:02

OŽIVUJI

Holky obnovuji a mám dotaz na Vás, které jste to už buďto řešili nebo máte doma autoznalce. Prosím o radu. :kytka:
Minulý týden jsem jela se zataženou ručkou snad 10 km. Ona mi ta ručka asi moc nefunguje, když to na jízdě skoro nebylo znát (a ještě jsem se jak pitomec radovala, že snad úplně poprvé mi to na semaforu v kopci při rozjezdu nepopojelo dozadu, a že jsem rozjezdům do kopce po 4 měsících ježdění konečně přišla na kloub). Že auto jede trochu hůř mi došlo, až když jsem si té ručky všimla a zatáhla ji, a ano jsem blbá, že jsem si nevšimla kontrolky, vím! Od té doby jezdím s velkým nápisem přilepeným na volantu :oops: :oops:, abych na ručku nezapomněla. Jde ale o to, že teď auto o dost hůř brzdí, půlka pedálu je jakoby volná a i pak to brzdí pomalu a trochu po jízdě smrdí, takže je mi jasné, že jsem něco na brzdách odvařila. Potřebovala bych ale vědět dopředu, kolik může oprava brzd po jízdě s ručkou stát, jako jestli se to bude pohybovat třeba kolem 5000 nebo nedej bože 30 000 či víc? Jsou to pro mě dost rozdílné částky… Auto mám hodně ojetou Fiat Pandu 1.1 z roku 2006.
Pokud by se mi některá z vás mohla zeptat doma muže, co zná auta jako své boty, a dala mi ohledně těch brzd trochu lepší povědomí, co se mohlo stát a kolik mě to ještě stát bude, budu vám moc vděčná. :hug: Už teď si připadám jako blbec, tak ať se aspoň nemusím veřejně vyvrátit v servise, až by mi nahlásili částku za opravu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.11.19 17:02

Brzdy by „se měly“ doseřizovávat automaticky. Tady může jít o opotřebované obložení na zadních brzdách, ale ani to by nemělo/ nemuselo znamenat, že 1/2 pohybu brzdového pedálu bude naprázdno. Tím extrémním zatížením se brzdy významně ohřály, takže může (krom jiného) jít o problém s brzdovou kapalinou. Zkontrolovat, jestli v nádržce na brzdovou kapalinu je dostatečná hladina. To bývá v motoru a kontrola by měla být nesložitá. Pak může být ten brzdový okruh zavzdušněn (projeví se to nutností opakovaného šlápnutí na brzdu, aby to začalo brzdit „běžně“). A asi bude třeba vyměnit i brzdové obložení. Nejsem servisák, ale cenu u takového auta vidím spíš na těch 5.000, než 30.000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33353
18.11.19 17:08

@sisifa Asi zkus napsat na nějaké forum, kde se rozebírají auta. Proč tu ručku pořád zatahuješ? Pokud máš zařazenou rychlost, tak to bohatě stačí a ručka není potřeba. Hlavně si na to dávej pozor v zimě, mohla by ti zamrznout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
19.11.19 08:51

@Ivan PPZ
Díky za výklad. Já auto zítra vezu do servisu, tak snad pak po mně nebudou chtít stejnou částku, kolik mě to auto stálo. :lol: To už bych se asi tolik nesmála. :zed:

@arinecka píše:
@sisifa Asi zkus napsat na nějaké forum, kde se rozebírají auta. Proč tu ručku pořád zatahuješ? Pokud máš zařazenou rychlost, tak to bohatě stačí a ručka není potřeba. Hlavně si na to dávej pozor v zimě, mohla by ti zamrznout :think:

No, já vím, že se dá zařadit rychlost, ale já tak nějak automaticky pokračovala v tom, co mě učili v autoškole… :oops: nechat neutrál a zatáhnout ručku. :nevim: Ale díky, budu si na to v zimě dávat pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33353
19.11.19 10:13
@sisifa píšeNo, já vím, že se dá zařadit rychlost, ale já tak nějak automaticky pokračovala v tom, co mě učili v autoškole… :oops: nechat neutrál a zatáhnout ručku. :nevim: Ale díky, budu si na to v zimě dávat pozor.

Zvláštní, tohle jsem se v autoškole neučila :think: Lepší máš, když necháš zařazenou rychlost a ručku nezatahuješ, vážně to není potřeba a pak se ti nestane, že pojedeš se zataženou ručkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová