Jizvy po oparech a koutcích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
39
4.2.14 21:13

jizvy po oparech a koutcích

Ahoj holky, prosím máte někdo podobný problém?? Jsem teď ve 28.tt, ale tyto potíže jsem měla i před těhotenstvím (teď už 2.). Často mívám opary a prasklé koutky a hojí se mi velmi pomalu. Pak tam zůstane jizva i několik týdnů - měsíců po zahojení. Nevíte co s tím?? Rty i koutky si mastím a mažu stále, balzámem na rty, teď hlavně měsíčkovou mastí i preventivně hlavně na noc, beru B-komplex i Forte (i když v těhu se nemá..-tak jen když je to akutní). Vyzkoušela jsem různé mastičky a séra atd. a celkem nic moc nepomáhá. Piju i tibetskou houbu (to zas hlavně na zlatého stafylokoka v nose a v krku..:-((( nevím jestli by to s ním mohlo souviset..?! Díky za rady!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3175
4.2.14 21:21

Ja jsem kdysi jako pubertacka absolvovala nejake vysetreni na imunologii. Trpela jsem na opary a afty a bylo to sileny.Dali mi tehdy nejake prasky a pak bylo s oparama na nejakou dobu klid. Co to bylo za prasky nevim, bylo mi tehdy asi 13 let a to uz je hodne davno :lol: Jinak ja mam na rtu dve jizvy po oparech, vypada to jako pigmentova skvrna a nejak to uz neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
4.2.14 21:32

Ahoj. Ja na opary trpim uz od malicka. Brala jsem na ne isoprinosine, ale jsou jen na predpis a v tehu se musis poradit s lekarem. Ja jsem ve 20tt a dr rikal, ze je muzu jen v akutnim pripade, jinak raci ne. Ale co jsem je brala, tak se mi udelal 1 opar hned na zacatku a pak uz ne. Tak doufam, ze se mi ted v tehu ani neudela. Jinak sem mazala kosminem regeneracni masti na rty a pomerne rychle se mi pusa hojila. Me praskali koutky i u prostred rtu a strasne to stipalo, ale po kosminu to bylo asi za 3 dny temer zahojeny. Jen nevim, jestli se muze v tehu. Ted mi uz dlouho nepraskla, takze nemazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
4.2.14 22:29

Mela jsem nedávno plnou pusu oparu… jsem tehulka, tak z toho :) a mela jsem to šílený, tak ze jsem to večer namazala a ráno pomalu odmyvala rty, abych rozlepila pusu : bylo to příšerný, kdo nezná nevěří… na rty mi na ORL napsala opthalmo-framykoin copm - oční mast, ale prý výborná na sliznici a doporučila ještě infadolan mast… už mám pusu zas jak dětskou prdylku :)) můžu jen doporučit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
4.2.14 22:34

@Bajena Mazat tea tree olejem anebo masti od Justu (mast je teda na nohy) :) - ale tyhle dvě věci zabírají velmi rychle u mě.

Plus na místo po oparu, jakože na ten strup používám kosmín na opary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
4.2.14 22:47

@zizulka takhle sem si jednou ret roztrhla. Udelali se mi 2 opary presne nad sebou (1na hornim a 1 na dolnim rtu) a kdyz sem se rano vzbudila, samozrejme byli slepeny. Tak sem otevrela pusu a ten horni opar sem si servala. Krve jak z vola, hojilo se to snad 2 tydny, hlavne se mi to kazdou chvili slepilo znovu, takze sem si to roztrhla opakovane, nez se udelal poradnej strup :zed: Uz je to 3 roky a jizvu mam do dnes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
4.2.14 22:50
@zuza23 píše:
@zizulka takhle sem si jednou ret roztrhla. Udelali se mi 2 opary presne nad sebou (1na hornim a 1 na dolnim rtu) a kdyz sem se rano vzbudila, samozrejme byli slepeny. Tak sem otevrela pusu a ten horni opar sem si servala. Krve jak z vola, hojilo se to snad 2 tydny, hlavne se mi to kazdou chvili slepilo znovu, takze sem si to roztrhla opakovane, nez se udelal poradnej strup :zed: Uz je to 3 roky a jizvu mam do dnes :nevim:

Ja diky bohu ne, ale nez mi napsala ty masticky, tak jsem kazdy rano brecela, protoze jak jsem odmejvala tu pitomou pusu, tak jsem si samo vzdycky neco trhla a presne jak rikas, vsude krev… Me do toho jeste tekla krev z nosu, takze jsem vypada jako po rane pesti… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
4.2.14 23:07
@zizulka píše:
Ja diky bohu ne, ale nez mi napsala ty masticky, tak jsem kazdy rano brecela, protoze jak jsem odmejvala tu pitomou pusu, tak jsem si samo vzdycky neco trhla a presne jak rikas, vsude krev… Me do toho jeste tekla krev z nosu, takze jsem vypada jako po rane pesti… :D
:mrgreen: taky sem si jednu dobu davala pastu, aby mi opar vysusila, a pak sem se divila, proc na me vsichi tak blbe koukaj, kdyz sem ji zapomela smejt :mrgreen: Tak sem ji pak davala uz jen na noc raci :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
4.2.14 23:29

Hihi, me pomohla i mořská sůl na rty… třeba by pomohla i kuchyňská… rozpustit ve vodě a potřít… :) a pak namazat masti na očka a hájí :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí