Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, prosím máte někdo podobný problém?? Jsem teď ve 28.tt, ale tyto potíže jsem měla i před těhotenstvím (teď už 2.). Často mívám opary a prasklé koutky a hojí se mi velmi pomalu. Pak tam zůstane jizva i několik týdnů - měsíců po zahojení. Nevíte co s tím?? Rty i koutky si mastím a mažu stále, balzámem na rty, teď hlavně měsíčkovou mastí i preventivně hlavně na noc, beru B-komplex i Forte (i když v těhu se nemá..-tak jen když je to akutní). Vyzkoušela jsem různé mastičky a séra atd. a celkem nic moc nepomáhá. Piju i tibetskou houbu (to zas hlavně na zlatého stafylokoka v nose a v krku..:-((( nevím jestli by to s ním mohlo souviset..?! Díky za rady!!
Ja jsem kdysi jako pubertacka absolvovala nejake vysetreni na imunologii. Trpela jsem na opary a afty a bylo to sileny.Dali mi tehdy nejake prasky a pak bylo s oparama na nejakou dobu klid. Co to bylo za prasky nevim, bylo mi tehdy asi 13 let a to uz je hodne davno
Jinak ja mam na rtu dve jizvy po oparech, vypada to jako pigmentova skvrna a nejak to uz neresim.
Ahoj. Ja na opary trpim uz od malicka. Brala jsem na ne isoprinosine, ale jsou jen na predpis a v tehu se musis poradit s lekarem. Ja jsem ve 20tt a dr rikal, ze je muzu jen v akutnim pripade, jinak raci ne. Ale co jsem je brala, tak se mi udelal 1 opar hned na zacatku a pak uz ne. Tak doufam, ze se mi ted v tehu ani neudela. Jinak sem mazala kosminem regeneracni masti na rty a pomerne rychle se mi pusa hojila. Me praskali koutky i u prostred rtu a strasne to stipalo, ale po kosminu to bylo asi za 3 dny temer zahojeny. Jen nevim, jestli se muze v tehu. Ted mi uz dlouho nepraskla, takze nemazu.
Mela jsem nedávno plnou pusu oparu… jsem tehulka, tak z toho
a mela jsem to šílený, tak ze jsem to večer namazala a ráno pomalu odmyvala rty, abych rozlepila pusu : bylo to příšerný, kdo nezná nevěří… na rty mi na ORL napsala opthalmo-framykoin copm - oční mast, ale prý výborná na sliznici a doporučila ještě infadolan mast… už mám pusu zas jak dětskou prdylku
můžu jen doporučit…
@Bajena Mazat tea tree olejem anebo masti od Justu (mast je teda na nohy)
- ale tyhle dvě věci zabírají velmi rychle u mě.
Plus na místo po oparu, jakože na ten strup používám kosmín na opary.
@zizulka takhle sem si jednou ret roztrhla. Udelali se mi 2 opary presne nad sebou (1na hornim a 1 na dolnim rtu) a kdyz sem se rano vzbudila, samozrejme byli slepeny. Tak sem otevrela pusu a ten horni opar sem si servala. Krve jak z vola, hojilo se to snad 2 tydny, hlavne se mi to kazdou chvili slepilo znovu, takze sem si to roztrhla opakovane, nez se udelal poradnej strup
Uz je to 3 roky a jizvu mam do dnes ![]()
@zuza23 píše:
@zizulka takhle sem si jednou ret roztrhla. Udelali se mi 2 opary presne nad sebou (1na hornim a 1 na dolnim rtu) a kdyz sem se rano vzbudila, samozrejme byli slepeny. Tak sem otevrela pusu a ten horni opar sem si servala. Krve jak z vola, hojilo se to snad 2 tydny, hlavne se mi to kazdou chvili slepilo znovu, takze sem si to roztrhla opakovane, nez se udelal poradnej strupUz je to 3 roky a jizvu mam do dnes
Ja diky bohu ne, ale nez mi napsala ty masticky, tak jsem kazdy rano brecela, protoze jak jsem odmejvala tu pitomou pusu, tak jsem si samo vzdycky neco trhla a presne jak rikas, vsude krev… Me do toho jeste tekla krev z nosu, takze jsem vypada jako po rane pesti… ![]()
@zizulka píše:
Ja diky bohu ne, ale nez mi napsala ty masticky, tak jsem kazdy rano brecela, protoze jak jsem odmejvala tu pitomou pusu, tak jsem si samo vzdycky neco trhla a presne jak rikas, vsude krev… Me do toho jeste tekla krev z nosu, takze jsem vypada jako po rane pesti…
Hihi, me pomohla i mořská sůl na rty… třeba by pomohla i kuchyňská… rozpustit ve vodě a potřít…
a pak namazat masti na očka a hájí ![]()