Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@peggy.sl A pozor, ve hre byl i Denis..to by byl teprve pe.. ![]()
Dívčí jméno Denisa se mi nelíbí ani možná varianta klučičího Denis. Ale Tomáš je pěkné jméno. To se mi líbí ![]()
@LennaZS píše:
Hezký večer, co říkáte na jména Denisa/Tomáš? Doma už máme Zdenečka a Sabinku a příjmení Zapletalovi. Takže u nás se žádná velká exotika konat nemůže
jména fajn, ale k příjmení mi moc neladí. Jsou to sykavky moc u sebe, DeniSA ZApletalová svádí jazyk k dvojnásobnému SA a tomአZapletal, zase splývá Š a Z. Volila bych tvrdé jméno s R.
Tomas je moc hezke jmeno, k prijmeni sedi. I Denisa se mi libi, tam bych mela obavu, jestli ji pak deti ve skole jmeno hanlive nepozmeni
Ikdyz si vzpominam, ze jsem vlastne mela spoluzacky s timhle jmenem na zakladce i gymplu a bylo to ok, urcite bych ale nedala klukovi jmeno Denis ![]()
@peggy.sl Jasný,tomu rozumím. Na druhou stranu..deti ve skole jsou někdy zle, tak aby pak nebyl vas mrňous terčem posměchu. I kdyz jsem četla clanek o tom, jak se deti smály ve tride fakt divném jménu-Zdeněk:-)to me pobavilo. Nakonec bude u nas prachobycejny Vasik ta nejvetsi rarita ![]()
Vím, že to zrovna není k tématu, ale spousta lidí řeší jak ji/mu bude říkat zdrobněle atd.. ( byl to i náš případ). Ale děti to nebudou napořád. A např. 50letý Denis je hodně divný ![]()
@Mefag-r Já teda proti padesátiletému Denisovi nic nemám. Každej se nějak jmenuje. To mi přijde horší kamarádčina teta, je VENDULKA a je to taková baba princmetálová na prahu šedesátky ![]()
Tomáš je krásný jméno, je to klasika, líbí se mi ve variantě Tom - Tomášek se jmenuje můj syn a široko daleko žádného jiného nemáme! Dokonce ve školce je jediný
, nejen ve své třídě, ale v celé školce. Dcera je Daniela. Kdyby bylo třetí děcko byl by to Denis/Denisa. Takže za mě JO!!! ![]()
@Clementine Dekuji,toto je fakt k zamyšlení. Stejně, jako mi rika dcera, ze kdyz budu volat Deny na malou, tak ze doběhne i Zdenda, volám na nej Zdeny.Tak ji říkám, že v jejich pripade spis nedojde beztak nikdo ![]()
@Slečna Ferka to byl jen příklad, takových jmen je víc, ale je to jen můj názor. Doba je bohužel jiná
@LennaZS píše:
Hezký večer, co říkáte na jména Denisa/Tomáš? Doma už máme Zdenečka a Sabinku a příjmení Zapletalovi. Takže u nás se žádná velká exotika konat nemůže
Deniska se mi líbí moc - měl to být můj mladší kdyby byl holčička ![]()
A jinak je i zvlastni, ze chces obe jmena synu shodna se jmeny tvych bratru…je tolik jmen…
@Mefag-r Přemýšlím presne jak ty..proto bych asi nedala Elišku, například. U syna jsme meli napsano Elen
@Mikejla_a Zdeněk je i manžel, tchán, můj otec..ja byla tak dlouho proti.No co uz. Manžel by to nepřežil.