Jména k příjmení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
944
27.8.17 19:53

Ahojky, a co myslíte u nás? Pavel / Pavlová - líbí se mi jich nějak hodně :D a nemůžu si vybrat. Tak ráda podiskutuju. Manžel když už tak řekne at rikam typy, sam s jménem nepřijde. Datum narození a rozpětí mezi svátkem nerozhodují - narodit se má konec ledna/únor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.8.17 20:10

Klukovi bych dala něco, u čeho se nebude moc plést jméno a příjmení - napadá mě Alexandr, Jindřich. A pro holku by se mi líbila Klára nebo Markéta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
27.8.17 20:21

Andrea, Barbora, Zuzana
Ondřej, Richard, Dominik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.17 17:18
@Lisa_Qr píše:
Ahojky, a co myslíte u nás? Pavel / Pavlová - líbí se mi jich nějak hodně :D a nemůžu si vybrat. Tak ráda podiskutuju. Manžel když už tak řekne at rikam typy, sam s jménem nepřijde. Datum narození a rozpětí mezi svátkem nerozhodují - narodit se má konec ledna/únor.

Jméno Pavel znamená „skromný“. Tak bych dala něco co se shoduje s tím příjmení.
Artuš Pavel „skromný medvěd“
Alan Pavel „skromný jelen“ :mrgreen:
Dušan Pavel „skromný duch“ :mrgreen:

Ne, legrace, asi bych dala něco delšího u chlapce
Bedřich Pavel
Bohdan Pavel
Bohumír/mil/slav Pavel
Boleslav/mír Pavel
Bořivoj Pavel
Bronislav/mír Pavel
Břetislav Pavel
Ctirad Pavel Čestmír Pavel
Dalibor Pavel
Dalemil Pavel
Edmund Pavel
Eduard Pavel
Ferdinand Pavel
Gilbert Pavel :nevim:
Gustav Pavel
Hostivít Pavel
Jaromír Pavel
Jeronym Pavel
Kajetan Pavel
Kilian Pavel (i když u tohoto nevím, nevím :nevim: )
Květoslav Pavel
Leopold Pavel
Lubomír Pavel
Ludomír/slav Pavel
Medard Pavel :nevim:
Metoděj Pavel
Merlin Pavel
Miloslav Pavel
Mnislav Pavel
Oldřich Pavel
Osvald Pavel
Otokar Pavel
Přemysl Pavel
Radomír Pavel
Radovan Pavel
Radoslav Pavel
Radovít Pavel
Ratibor Pavel
Ratislav Pavel
Rostislav Pavel
Slavomil/mír Pavel
Stanislav/mír Pavel
Svatoslav Pavel
Svatomír Pavel
Svatopluk Pavel
Teobald Pavel
Teodorik Pavel
Vendelín Pavel :nevim:
Vítězslav Pavel
Vladislav Pavel
Vlastimil Pavel
Vlastimír Pavel
Vlastislav Pavel
Vlastibor Pavel
Vratislav Pavel
Zbyšek Pavel
Zbyněk Pavel
Zikmund Pavel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.17 17:31

Adelheid https://www.csfd.cz/…eid/prehled/
Anežka, Aloisie, Antonie, Běla, Bertha, Bohdanka, Božidara, Brigid, Cecilie
Dagmar, Danuše, Diana, Darina, Dobromila, Doubravka, Drahomíra
Edyta, Emilie, Evelin, Filippa, Floriana, Františka, Freja, Georgína
Ingrid, Ingeborg, Ivona, Isolde, Jenovefa, Jarmila, Jasna, Jindřiška
Květa, Konstancie, Lada, Liběna, Libuše, Ludmila, Luna, Livia, Ludiše
Malvína, Marina, Matilda, Martina, Meda, Mlada, Milena, Miluše, Miroslava, Naděje, Niké
Odeta, Patricie, Perla, Radana, Radomíra, René, Robyn, Rosa, Růže(na)
Stáza, Sabina, Saskia, Slavěna, Svatava, Šárka, Stáňa
Věnka, Valerie, Věra, Vesna, Viola, Vivien, Vlaďka, Vlasta
Zdenka, Zdislava, Zlata, Zita, Zora, Živa (Zoe)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
28.8.17 21:36

@Lisa_Qr A jaká jména se vám líbí - moderní, hodně dávaná? Už má doma sourozence?
holka:
Adéla Pavlová
Simona Pavlová
Sabina Pavlová
Karolína Pavlová
Hana Pavlová
Aneta, Andrea, Barbora, Blanka, Dagmar, Dita, Darina, Ester, Ida, Ilona… podle mě se hodí většina jmen :-) http://web.quick.cz/…len_jmZ2.htm
kluk - vybrala bych takové, které není jako příjmení… nebo aspoň je málo časté…
Jaroslav Pavel
Patrik Pavel
Ivo Pavel
Leoš Pavel
Erik Pavel
Eduard Pavel
Boris Pavel
Robin Pavel
Damián Pavel
Denis Pavel
František Pavel
Antonín Pavel
Otakar Pavel
Oskar Pavel
Oliver Pavel
Hugo Pavel
Kristian Pavel
Hynek Pavel
Jáchym Pavel
Jiří Pavel
Ladislav Pavel

nebo Pavel Pavel :-)
Radim Pavel
Radek Pavel
Richard Pavel
Svatopluk Pavel
Václav Pavel
Vincent Pavel
Viktor Pavel
Zdeněk Pavel
Zbyněk Pavel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
29.8.17 20:07

@Morrígan Ní_Boii ???Ale teda prvni co mi řekne význam jmena. Všem moc Dekuji za typy padají i co zaujali mě, ale dal třeba zdrobneliny co se používají se mi už tak nelíbí. @Sova Klára sourozenec je Jirik po manželovi, libi se mi různá krom Vlasty, Věry, to už ne. U holcicky jsme měli napadlou Barborku- nyní ji dat nechceme i když se sousedka ne odstěhuje snad??? Tak by se pletly. A kristynkubjsem řekla před sestrenku a najednou změnila jmena a jedna se ji narodila 4 měsíce před mým synem. Teď už napisu typy holku chtěl manžel Ivetu, já řekla ze nechci aby se zkráceně říkalo Iva - připomíná mi to v negativním příbuznou, navrhla jsem Anetu, a kluk chtěla jsem Vojtěch u prvního, nyní manžel víc chce Stepana.zas jak se řekne zkráceně Stepo, to je divny. I když teď synovi říkáme i co by nás nenapadlo. Chci jméno takové, aby se libilo a nebylo jako mám já jako po babičce, i když to mi nevadi A nedalo se moc říct ošklivě??? A Mamka ho dala po sobě po narození. Dal mě napadla Adelka, Kateřina. Bojím se, aby se jméno libilo, ne jako mě moje. Pak si přečtu diskuze a tam se různé doctu jak se vlastní jméno nelíbí???. Tak zas zkouším hledat. Taky mě napadlo aby ne vyznělo jako příjmení ale i u Jiřího nám to v v novinách narodili se -stejne prehodili. Rada mám zdrobneliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
29.8.17 20:46

@Lisa_Qr příjmení Jiří má pouho pouhých 13 lidí v celé ČR http://www.kdejsme.cz/…%AD/hustota/ kdežto těch s příjmením Štěpán je fůra… K Jiříkovi by se mi líbil Ládík, Hyneček, Tonda, Jaroušek, Fanda, ale i Eda či Vašek nebo Radim, Radek je fajn :-) holka by se mi líbila Hanička, Vendulka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
3.1.18 21:03

Ahojky, tak pro holku už tak nějak máme, ale kluk… to je horsi. Nic mě neut radili, abych do řekla joo to je ono. Chci aby se mu dalo pěkné říkat malymu a velkýmu, aby zapadl ve škole, něco vo se dává nebo dobre zní. Ne Jaroslav… dominik, Adam, Václav, Antonín, mirecek, simon, Michal, Martin, Jáchym, ty máme v rodině a vidi se často. V popředí je Štěpán, Radim. už jsme vyřadili vojtu, vladu. Jana -je jich prý hodně, typ Jakub - nějak mi nesedi k příjmení a nezní mi. Nahodilost jsme i Ondru, Čeňka, Čestmíra ????Nějaké typy? Úz se nám to zas blíží. Prý až pojedeme do porodnice tak budem vědět cestou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.18 21:27

My máme Ondřeje, ale Štěpán nebo Prokop jsou také pěkná jména. S výběrem chlapeckého jména jsme měli také potíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
3.1.18 21:32

Me se libi hodne Mateo, Tadeas, Matyas, Tobyas a Vojtěch ale neproslo ani jedno u pritele pak jsme přemýšleli nad Tomášem, ale toho ma sestra..nakonec jsme se schodli bude to Tyler Bojko myslite, ze to k sobe jde?..zily jsme v zahranici mame holcicku Lilly a neni vyloučené, ze do zahranici zase půjdeme..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.18 21:33

Naši synové se jmenují Filip a Patrik (anonym - nechci tady zveřejňovat jména svých dětí). Jinak se mi líbí Richard, Daniel, Erik, Viktor, Jindřich.

• Citovat
  • Upravit
3823
3.1.18 21:37
@Jana023 píše:
Me se libi hodne Mateo, Tadeas, Matyas, Tobyas a Vojtěch ale neproslo ani jedno u pritele pak jsme přemýšleli nad Tomášem, ale toho ma sestra..nakonec jsme se schodli bude to Tyler Bojko myslite, ze to k sobe jde?..zily jsme v zahranici mame holcicku Lilly a neni vyloučené, ze do zahranici zase půjdeme..:)

Tadeas Matyas Tobyas :roll: tak tech ted je jak much, uz jsem na tyhle jmena alergicka, jmenuji se tak snad vsichni kluci u nas v ulici, masakr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.18 21:38

My mame Timothyho (cizi prijmeni), ale k ceskemu muze byt Timoty nebo Timotej

• Citovat
  • Upravit
4200
3.1.18 21:40

@Jana023 Tobyáš? 8o Není to Tobiáš?

• načítám...