Jména pro druhou holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4897
9.4.25 14:28
@Trojlístek píše: Více

Napsané to právě bude, zakladatelka vybírá jméno do rod. listu. To 2. křtěné jméno - Jana se nikde neuvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.25 14:28
@Dn0712 píše: Více

No nevím, jestli je Elen nadčasové, když se tak jmenuje každá druhá holčička… Ale jako jméno je hezké, jen mě by vadila ta četnost…

Zakladatelko, za mě Olivie :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17364
9.4.25 14:30
@Barevné klubíčko píše: Více

Já znám jen jednu Elen a to je vlastně navíc Elena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.25 14:37
@KKK85
@KKK85 píše: Více

Ale jména jsme vybrali my, jen jsem chtěla znát další názor 😊

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
9.4.25 14:39

Nejvíc se mi líbí Olivie :srdce: Pak Elena.

Dianu ani Jasmínu bych si osobně nikdy nevybrala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.25 14:42
@Trojlístek píše: Více

To druhé jméno má svůj důvod, moje teta byla Jana, zemřela v roce 2022 ve 30-ti letech na rakovinu, byly jsme spíš i vzhledem k věkovému rozdílu jako sestry.

U té Olívie je toho taky bojím…hrozně se líbí manželovi, ale když si vezmu, že na miminko se mluví zdrobněle, my dceři taky říkali Julinko, tak Olinko mi rve uši, Olivinko zní hodně zvláštně a Livinko, to už je spíš jméno Livie🤷🏼‍♀️

Já byla za Jasmínku 😊 já si právě představím hned princeznu ♥️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.25 14:43
@Vladusxx píše: Více

Jméno Jana bude zmíněno pouze v křestním listě. Má to pro nás spíš duchovní význam.😊

• Citovat
  • Upravit
106409
9.4.25 14:48
@Anonymní píše: Více

Olivie..a říkat ji Liv, Livi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.25 14:48
@vedma007 píše: Více

To druhé jméno bude jen v křestním listě, má to pro nás spíš duchovní význam 😊

Mě se ta jména líbí všechny v základním tvaru…třeba Olivie je nádherné, ale říkat ji Olinko už se mi nelíbí a Olivinko už je zvláštní. A Oli ve mě evokuje Olinu🤷🏼‍♀️

No uvidíme 😅

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.25 14:52
@Barevné klubíčko píše: Více

Já znám jednu holčičku Ellen, a my ke všemu nechceme Ellen ale Elena, líbí se nám v tom základním tvaru 😊 u t Olivie… 🤷🏼‍♀️

Mě se hrozně líbí jméno Olivie, ale už se mi nelíbí zkomoleniny typu Olivo, Olino, Olinko🤷🏼‍♀️ a k miminku nebudu mluvit jako k Olívii, starší dceři do teď říkám Julinko🤷🏼‍♀️

• Citovat
  • Upravit
129
9.4.25 15:02

Máte pravdu, že aj kombinácia rovnakých začných písmen pri súrodencoch býva pekná (Julie a Jasmína) Ja si pod Jasmínou tiež predstavím princeznú.
A teda Livia sa vám nepáči? Tá by sa tiež podla mňa hodila k Julii (Juli a Livi/ Julinka a Livinka) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
9.4.25 15:07
@vedma007 píše: Více
šmarjááá, až mne osypalo
u nás na JM dědině byla Mína a Micka každá druhá zablešená toulavá kočka v okolí :mrgreen:

Jasmína mi přijde jako arabská princezna, ale v místních podmínkách spíše romského typu :mrgreen: proto bych ji nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
9.4.25 15:13
@Natalia761 píše: Více
;) taky jsem si to s těmi prvními písmeny křestního jména takto romanticky malovala..

přešlo mne to hned ve školce první den, kdy jsem zjistila, že iniciály fixou na všechny hadry a boty fakt stačit nebudou :mrgreen:
stalo se to časem - a pak i ve škole - velmi nepraktickou záležitostí a už bych volila jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
9.4.25 15:16

Já bych klidně Olivii říkala Liv, Livi, Livinko… Co na tom, že to zní jako zkrácenina Livie. Když můžou kdejakému -mírovi říkat Mirku a taky není Miroslav…

Jasmínu bych nedala právě proto, že je to princezna. Princezna Jasmínka bude pár let, po zbytek života to bude dospělá žena se seriózní kariérou.

Elena je teď strašně profláklá, tu bych z toho důvodu nedala vůbec.

Diana by pro mě byla nejlepší, ale v kombinací s Janou to nejde. To, jak Jana výslovnostně kopíruje Dianu /dijana jana/ nezní dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
9.4.25 15:16
@azaleila píše: Více

ELEN mi ze všech těch El, Ell a Elišek a Eleanor přijde nejlepší a nejkrásnější :srdce:

akorát, že z ní stejně bude čtvrtá Ela ve třídě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze