Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My máme Marušku + Bětušku a Amálku + Rozárku.
Další varianty, které u nás padaly: Sofie a Julie. Alžběta a Anežka, Ráchel a Rebeka, Dorotka a Stázinka (Anastázie).
Urcite bych nedala podobne jakožto Lea-Tea, Veronika-Berenika, Anna-Hana, Emma-Ella. Co sem hodne četla od holek, tak je to pro děti strasne matoucí. U nas každý dal jméno podle svého uvážení ale vedeli sme ze chceme normální jmena. Žádná Mia, Zoe apod
@jakalm píše:
Ema a Ela.. to mám vysněná jména kdyby nám dopadly dvojčátka holčičkynebo Ema a Thea:))
Tu prvni variantu znam u dvou dvojčat v poslední době, nedala bych ani jedno, ani sólově. Dceru Emu mam, ale starší, pred osmi lety to jméno nebylo tak frekventované, ve svem věku je všude jediná. K ponížení došlo o pár let pozdeji ![]()
Ja bych zase nedala jmena úplně odlišná typem, významem, oblíbenosti. Potom hrozí, ze budou rodicum i sobě navzajem vyčítat, ze jedna ma moderní jmeno a druhá vykopavku ![]()
Taky čekáme holky a na druhém se nemůžeme shodnout
jedna bude Julinka
a doma mame uz Elišku ![]()
Mně by se libila Rozarka, Tonička, Erin, Mia
i tatínka mi to neprochazi ![]()
@Jana206 píše:
Ja bych zase nedala jmena úplně odlišná typem, významem, oblíbenosti. Potom hrozí, ze budou rodicum i sobě navzajem vyčítat, ze jedna ma moderní jmeno a druhá vykopavku
To je pravda.
My máme Katku a Báru. Ještě se nám líbilo Bára a Sára, Katka a Klára.
@Jana206 píše:
Ja bych zase nedala jmena úplně odlišná typem, významem, oblíbenosti. Potom hrozí, ze budou rodicum i sobě navzajem vyčítat, ze jedna ma moderní jmeno a druhá vykopavku
Jasně, třeba Růžena a Chloe by asi vypadalo blbě, ale je celá řada takových normálních jmen, takže třeba Kateřina a Julie, Martina a Lenka… atd., ale ať jsou jména rozlišitelná
Mně se líbí Monika a Michaela a nebo jak už tady někdo psal - Anna a Marie.
@zrcadlo zrovna Kateřinu a Julii vnímám diametrálně odlišně, ve prospěch Julie. I kdyz je jich taky cim dal vic, je to jméno, ktere je moderní, kdežto Katka je vykopavka, ktera vyrostla se starší generací. Dnes ji volí tradicne založení rodice.Znam dvojčata Bronislavu a Gabrielu, na druhem stupni ZS.Ta první to ma po nějaké babičce.
@pe-terka Tak se opravdu jmenují
Verča s Berčou jsou sestřičky ve věku 3-5 let a ta kombinace mi přijde kouzelná 
To mi nedošlo, že by mohlo dojít k popletení, takže se omlouvám, se zakladatelkou nemám (pravděpodobně) nic společného 
Jo a nejsem zakladatelka, ale Anonymní z 20:55. Dále kdyžtak Anonymní T.