Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pajinkapajinka píše:
@hudečice veneta?? zni to tedy zvlastne. Zajimave jmeno
Maminka kamarádky se jmenuje Veneta. Je to napůl maďarské.
Nedávno jsem poprvé slyšela i jméno Jenovéfa. Netušila jsem, že nějaké takové existuje.
Mám dceru Magdalenku a vždycky ji zlobím, že si pořídíme ještě dvojčátka holčičky a budou se jmenovat Magda a Lenka ![]()
Kdyby ona sama měla sestřičku, asi by byly Magdalena a Barbora.
Znám dvojčata - Jana a Petra, pak ještě Michaela a Jindříška, Anna a Ema, osobně bych volila dvě naprosto rozdílná jména - žadnou rýmovačku
@pajinkapajinka píše:
@hudečice tak Jenovefa uz jsem slysela
Jenovéfa Boková…
@zrcadlo píše:
Mně se teda hrozně nelíbí ten trend dávat podobná jména, ideálně začínající na stejné písmeno, takže pro mě je třeba spojení Ema-Ela hrozné (znám dvoje dvojčata těchto jmen). Dala bych naopak jména, která se budou co nejméně zaměňovat, např. Miriam a Helena, Jana a Marie, Justýna a Adéla apod.
Souhlas, Ema a Ela dát dvojčatům je hrozné…
Anna x Viktorie
Tereza x Berenika
Tereza x Veronika
Jana X Kristýna
Jitka x Valerie
Ze zmiňovaných se mi zalíbilo Irena a Renata, nebo i Ivana a Renata, z vašich je nej. kombinace se Simonou
Napadá mě ještě třeba: Sabina a Dominika, Valerie a Adriana, Anna a Helena (Anička a Helenka), Ester a Laura, Kateřina a Klára, Kamila a Vendula, Sylvie a Klaudie, Ilona a Kamila, Aneta a Zuzana, Veronika a Dominika (Monika), Eva a Iva (ale to už je asi moc podobné, tak spíš Eva a Anna)…
Nemám ráda když mají sourozenci nebo dvojčata podobná jména od stejného písmena. Ella a Emma se bude pořád motat. Takže záleží na Tvém vkusu jaký typ jmen máš ráda. Jestli si troufáš být hodně netradiční, tak navrhuji kombinaci Ariana a Eleonora, která mě hned napadla, jsou dost rozdílná aby se nemotala, ale zároveň jsou podobného stylu. ![]()
Z tradičnějších: Šárka - Markéta (Šáry, Maky),
Alžběta - Žofie (Běta, Ofka),
Anna - Marie,
Ludmila - Helena
Máte doma někdo Šárku? Přijde mi, že už se vůbec nevyskytují.
Snad jsem tu nepohoršila celou komunitu svým strašným vkusem. ![]()
@Varya píše:
Máte doma někdo Šárku? Přijde mi, že už se vůbec nevyskytují.Znám dvě Šárky - jedné byl teď rok a druhé je asi měsíc - celkem se to jméno dává tak pořád stejně, myslím.