Jména pro dvě holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
21.9.16 22:00

Znám Rozárku a Amálku a Nelinku a Ivanku. Nedala bych jména začínající na stejné písmeno a moc dlouhá. My se sestrou dvojčetem Hana a Petra (praktické - slaví narozeniny i svátek pospolu :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16075
21.9.16 22:01

@Jana206 No vidíš, a přitom v letech 2014-2015 se narodilo víc Kateřin než Julií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
21.9.16 22:06

Anna a Alena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
21.9.16 22:06

Mě se třeba líbí Viktorie a Valerie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44176
21.9.16 22:07
@zrcadlo píše:
@Jana206 No vidíš, a přitom v letech 2014-2015 se narodilo víc Kateřin než Julií

Ale Kateřina je tradiční a oposlouchane, nenadělás s tim nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.16 22:19

Díky moc všem. Tolik odpovědí už během dneška jsem nečekala :). Mám raději taková běžnější jména. Dříve jsem měla oblíbené a vysněné jméno pro holčičku Eliška. Jenom jich je teď tolik, že ho dát nechci. Napadlo mě tedy například Ivanka a Simonka (Ivča a Simča). Nebo Kačenka a Terezka (Katka a Terka). Nebo Barborka a Karolínka (Bára a Kája). Ale zatím jsme se na ničem nedohodli, tak hledáme dál.

• Citovat
  • Upravit
1625
21.9.16 22:27

Jééé mě by se líbilo Helena a Milada
Dorota a Berta
Anastázie a Valerie
Ale nejvíc vedou ty první 2 :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
21.9.16 23:11

Dala bych jména stejné kategorie (moderní, tradiční, mezinárodní atd.), ale rozhodně ne podobně znějící. V práci máme jednovaječná dvojčata jménem Barbora a Tereza. Holky jsou k nerozeznání a lidi si je už takhle pletou. Kdyby se jmenovaly podobně jako např. Ema & Ela, Nela & Ela, Nina & Nela, Zora & Dora bylo by to ještě horší. Nehledě na to, že tady spousta maminek psala, že si ta jména pak pletou i rodiče a ostatní příbuzní.
Musím říct, že ze všech kombinací se mi nejvíc líbí ty, které máte vybrané vy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16075
21.9.16 23:18

Já znala ségry Helenu a Terezu, mamka na ně vždycky volala Helýsku a Terýsku nebo Helčo Terčo, moc se mi to líbilo (a Helena se mi líbí moc a dnes je tááááák vzácná), jinak máte vybraná samá hezká jména, jen Karolína se mi moc nelíbí, protože když se někde volá Kájo, vždycky čekám kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
21.9.16 23:29

My jsme měli na dvojčata vybraná Elišku a Terezu. Obehrané, ale nám se to líbí.
Podobná jména bych určitě nedávala, už takhle je s dvojčaty zmatek, tak bych to víc nekomplikovala ;)
Líbí se mi jména, která máte ve výběru - my máme Věru, Simonu, Kateřinu a Lucii ;) Jste blízko našemu vkusu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
21.9.16 23:33

Budu asi ovlivněná, protože znám - nebo jsem znala - Magdu Kocmanovou. Takže mi k tomu příjmení sedí Magdalena. Taky bych nebyla úplně pro dávat hodně podobná jména na stejné písmeno. To ale neznamená, že by k sobě nemohla hodit. Určitě bych nedávala jednu po (pra)rodičích a jednu podle oblíbenosti jména.
Krom té Magdaleny (+ Helena) by se mi líbila třeba kombinace Michaela + Daniela… U kratších třeba Eva a Ivana. Ani jedno z uvedených není v současné hitparádě a jsou to normální jména. Kdybych měla dvojčata holky já, tak bych jim dala jméno po sobě a po mé milované sestřičce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148182
21.9.16 23:47

Magdalena, Apolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
22.9.16 09:51
@EnglishLady píše:
Budu asi ovlivněná, protože znám - nebo jsem znala - Magdu Kocmanovou. Takže mi k tomu příjmení sedí Magdalena. Taky bych nebyla úplně pro dávat hodně podobná jména na stejné písmeno. To ale neznamená, že by k sobě nemohla hodit. Určitě bych nedávala jednu po (pra)rodičích a jednu podle oblíbenosti jména.
Krom té Magdaleny (+ Helena) by se mi líbila třeba kombinace Michaela + Daniela… U kratších třeba Eva a Ivana. Ani jedno z uvedených není v současné hitparádě a jsou to normální jména. Kdybych měla dvojčata holky já, tak bych jim dala jméno po sobě a po mé milované sestřičce. :)

Magdalenka a Apolenka zni skvele :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.16 09:55

Včera jsem o tomto debatovala s přítelem. Máme dvě varianty:
1. Veneta Aneta
2. Natálie Valérie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.16 10:06