Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Znám Rozárku a Amálku a Nelinku a Ivanku. Nedala bych jména začínající na stejné písmeno a moc dlouhá. My se sestrou dvojčetem Hana a Petra (praktické - slaví narozeniny i svátek pospolu
)
@Jana206 No vidíš, a přitom v letech 2014-2015 se narodilo víc Kateřin než Julií
@zrcadlo píše:
@Jana206 No vidíš, a přitom v letech 2014-2015 se narodilo víc Kateřin než Julií
Ale Kateřina je tradiční a oposlouchane, nenadělás s tim nic.
Díky moc všem. Tolik odpovědí už během dneška jsem nečekala
. Mám raději taková běžnější jména. Dříve jsem měla oblíbené a vysněné jméno pro holčičku Eliška. Jenom jich je teď tolik, že ho dát nechci. Napadlo mě tedy například Ivanka a Simonka (Ivča a Simča). Nebo Kačenka a Terezka (Katka a Terka). Nebo Barborka a Karolínka (Bára a Kája). Ale zatím jsme se na ničem nedohodli, tak hledáme dál.
Jééé mě by se líbilo Helena a Milada
Dorota a Berta
Anastázie a Valerie
Ale nejvíc vedou ty první 2 ![]()
Dala bych jména stejné kategorie (moderní, tradiční, mezinárodní atd.), ale rozhodně ne podobně znějící. V práci máme jednovaječná dvojčata jménem Barbora a Tereza. Holky jsou k nerozeznání a lidi si je už takhle pletou. Kdyby se jmenovaly podobně jako např. Ema & Ela, Nela & Ela, Nina & Nela, Zora & Dora bylo by to ještě horší. Nehledě na to, že tady spousta maminek psala, že si ta jména pak pletou i rodiče a ostatní příbuzní.
Musím říct, že ze všech kombinací se mi nejvíc líbí ty, které máte vybrané vy ![]()
Já znala ségry Helenu a Terezu, mamka na ně vždycky volala Helýsku a Terýsku nebo Helčo Terčo, moc se mi to líbilo (a Helena se mi líbí moc a dnes je tááááák vzácná), jinak máte vybraná samá hezká jména, jen Karolína se mi moc nelíbí, protože když se někde volá Kájo, vždycky čekám kluka.
My jsme měli na dvojčata vybraná Elišku a Terezu. Obehrané, ale nám se to líbí.
Podobná jména bych určitě nedávala, už takhle je s dvojčaty zmatek, tak bych to víc nekomplikovala ![]()
Líbí se mi jména, která máte ve výběru - my máme Věru, Simonu, Kateřinu a Lucii
Jste blízko našemu vkusu ![]()
Budu asi ovlivněná, protože znám - nebo jsem znala - Magdu Kocmanovou. Takže mi k tomu příjmení sedí Magdalena. Taky bych nebyla úplně pro dávat hodně podobná jména na stejné písmeno. To ale neznamená, že by k sobě nemohla hodit. Určitě bych nedávala jednu po (pra)rodičích a jednu podle oblíbenosti jména.
Krom té Magdaleny (+ Helena) by se mi líbila třeba kombinace Michaela + Daniela… U kratších třeba Eva a Ivana. Ani jedno z uvedených není v současné hitparádě a jsou to normální jména. Kdybych měla dvojčata holky já, tak bych jim dala jméno po sobě a po mé milované sestřičce. ![]()
@EnglishLady píše:
Budu asi ovlivněná, protože znám - nebo jsem znala - Magdu Kocmanovou. Takže mi k tomu příjmení sedí Magdalena. Taky bych nebyla úplně pro dávat hodně podobná jména na stejné písmeno. To ale neznamená, že by k sobě nemohla hodit. Určitě bych nedávala jednu po (pra)rodičích a jednu podle oblíbenosti jména.
Krom té Magdaleny (+ Helena) by se mi líbila třeba kombinace Michaela + Daniela… U kratších třeba Eva a Ivana. Ani jedno z uvedených není v současné hitparádě a jsou to normální jména. Kdybych měla dvojčata holky já, tak bych jim dala jméno po sobě a po mé milované sestřičce.
Magdalenka a Apolenka zni skvele ![]()
Včera jsem o tomto debatovala s přítelem. Máme dvě varianty:
1. Veneta Aneta
2. Natálie Valérie