Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@mamoch píše:@Varya píše:
Máte doma někdo Šárku? Přijde mi, že už se vůbec nevyskytují.Znám dvě Šárky - jedné byl teď rok a druhé je asi měsíc - celkem se to jméno dává tak pořád stejně, myslím.Učím na ZŠ a na celé škole není jediná Šárka (450 dětí), takže podle mě se to moc nedává momentálně…
My už ta jména konečně prý dneska rozsekneme, když muž vidí, jak se trápím, že to pořád nemáme jisté ![]()
Takže doma Elišku a teď čekáme Julinku a.. Mé tři top jsou: Rozárka, Tonička, Amálka.. Držte mi pěsti, ať mi to projde, žádné jiné nechci, nějak mi nic jiného nesedí a nejde přes pusu ![]()
@Dreezy píše:
My už ta jména konečně prý dneska rozsekneme, když muž vidí, jak se trápím, že to pořád nemáme jisté
Takže doma Elišku a teď čekáme Julinku a.. Mé tři top jsou: Rozárka, Tonička, Amálka.. Držte mi pěsti, ať mi to projde, žádné jiné nechci, nějak mi nic jiného nesedí a nejde přes pusu
Mně Amálka neprošla. Toničku máme v domě a k ní Rozárku ![]()
@Dreezy za mě k Julince, kterou mimichodem máme doma, Amálku, což je moje srdcovka
Amálku máme v rodině a bojím se jak bude stará, tak říkat jí Amálko bude zvláštní, ale nemám ráda pro „staré“baby zdrobněliny, tak proto. A říkat Amálie mi příjde moc formální.
Každopádně Tonička-supr ![]()
Babička byla Aloisie, Lojzička se taky už moc nevidí. Jinak zmíněná Šárka je pěkná, ale pamatuju si nápis z pánských wc v práci"kdo šu…al Šárku, ať udělá čárku" ![]()
Já jsem Klára a od dětství mám kamarádku Šárku. Hrozně jsem jí záviděla, že se jí říká pořád Šárko, zatímco mně Klárko jenom když jsem zrovna neudělala nějaký průšvih (a to nebylo často
) Jinak celkově znám Šárku ještě jednu další, je jí cca 40. Žádné dítě s takovým jménem neznám (obě zmiňované Šárky mají dceru Karolínu).
Koukla jsem do statistik a od roku 1999 je tam vzestupná tendence +2,0% takže Šárky se asi pomalu dostávají do módy.
Taky jednoznačně Toničku! Mně se víc líbí tvar Antonína než Antonie, podle statistik šla prudce dolu -9,6% takže jich snad nebude všude plno. ![]()
@axlpol Aloisii jsme neměli, ale zato prababička i pradědeček měli oba bratra jménem Alois, asi to bylo v kurzu.
Rozálii je sestřenici, nějak mi nejedou domácí podoby Róza, Rózina, Rozárka.. vyskočí mi v hlavě první Krysař a za ním koza Róza. ![]()
U Amélie myslím, že už začíná být pře-Amálkováno..
Amálie se mi strašně nelíbí, stejně jako Rozálie a Tonička jako Antonie, to vůbec nechápu, jak někdo může dát.
S Toničkou to mám podobně jako s Matyldou, děs a hrůza.
@Varya U mě zase Rozárka-hůůůů, hůůůůů Rozárko mám rozlousknout ten poslední?
Rozinka-hrozinka, taky mi to nejde.
Jůlie-tlustá růžová žížala od Dády
Matylda, Otylka-pro nějakou vesnickou manku.
Jitka-„Jitko krávo“a napadá mě ještě horší spojení co evokuje Jitka
Moje tchýně je Anděla a kamarádka je Zlata, jména jako pro princezny, znám jen tyhle dvě.
@axlpol píše:
@Varya U mě zase Rozárka-hůůůů, hůůůůů Rozárko mám rozlousknout ten poslední?Rozinka-hrozinka, taky mi to nejde.
Jůlie-tlustá růžová žížala od Dády
Matylda, Otylka-pro nějakou vesnickou manku.
Jitka-„Jitko krávo“a napadá mě ještě horší spojení co evokuje Jitka
Moje tchýně je Anděla a kamarádka je Zlata, jména jako pro princezny, znám jen tyhle dvě.
Matylda je fakt děsný jméno, pro mě snad nejhorší, které může být.
Tak nakonec u muže vyhrála Rozárka
já jsem hlavně šťastná, že mi nakonec to jedno jméno z vyberu prošlo
@Dreezy Julinka a Rozárka jsou krásná jména, líbí se mi i zbylá, co jsi navrhovala
. My to pořád nerozsekli, tak uvidíme. Možná ta Simonka a Ivanka, ale…
. Už bych to taky ráda dořešila abych to mohla pustit z hlavy.
@Klopotkova
Matylda se mi líbí
skvělé jméno, Maty, Tily, Tilda, Ida.
@axlpol
Tři oříšky pro Popelku mě vůbec nenapadli.. „Rozárko, hlídáš moje poklady?“ ![]()
Zlata i Anděla mi přijdou hrůzně hrozný.. tím se nechci dotknout Tvé tchýně a kamarádky. Pro mě je nejhorší dívčí jméno Kateřina. ![]()
Jo a já si zase vzpomínám na nápis na dívčích WC na střední - „Kdo udělal Pepíka ať udělá puntíka.“
Moc puntíků nebylo, Pepíci vyšli z módy.
@Dreezy Blahopřeju, že Ti to prošlo. ![]()