Jména pro dvě holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
959
22.9.16 21:59
@mamoch píše:
@Varya píše:
Máte doma někdo Šárku? Přijde mi, že už se vůbec nevyskytují.Znám dvě Šárky - jedné byl teď rok a druhé je asi měsíc - celkem se to jméno dává tak pořád stejně, myslím.

Učím na ZŠ a na celé škole není jediná Šárka (450 dětí), takže podle mě se to moc nedává momentálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
23.9.16 07:46

Znám dvě Šárky jedna cca 30 letá a druhá cca 11 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
23.9.16 07:59

My už ta jména konečně prý dneska rozsekneme, když muž vidí, jak se trápím, že to pořád nemáme jisté :mrgreen:
Takže doma Elišku a teď čekáme Julinku a.. Mé tři top jsou: Rozárka, Tonička, Amálka.. Držte mi pěsti, ať mi to projde, žádné jiné nechci, nějak mi nic jiného nesedí a nejde přes pusu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
23.9.16 08:29

Ježiš Tonička já hlasuju pro Toničku faaaaaaaaaaaaakt :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.9.16 09:40
@Dreezy píše:
My už ta jména konečně prý dneska rozsekneme, když muž vidí, jak se trápím, že to pořád nemáme jisté :mrgreen:
Takže doma Elišku a teď čekáme Julinku a.. Mé tři top jsou: Rozárka, Tonička, Amálka.. Držte mi pěsti, ať mi to projde, žádné jiné nechci, nějak mi nic jiného nesedí a nejde přes pusu :-(

Mně Amálka neprošla. Toničku máme v domě a k ní Rozárku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
23.9.16 11:42

@Dreezy za mě k Julince, kterou mimichodem máme doma, Amálku, což je moje srdcovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
23.9.16 12:46

Amálku máme v rodině a bojím se jak bude stará, tak říkat jí Amálko bude zvláštní, ale nemám ráda pro „staré“baby zdrobněliny, tak proto. A říkat Amálie mi příjde moc formální.
Každopádně Tonička-supr :srdce:
Babička byla Aloisie, Lojzička se taky už moc nevidí. Jinak zmíněná Šárka je pěkná, ale pamatuju si nápis z pánských wc v práci"kdo šu…al Šárku, ať udělá čárku" 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
23.9.16 12:54

Já jsem Klára a od dětství mám kamarádku Šárku. Hrozně jsem jí záviděla, že se jí říká pořád Šárko, zatímco mně Klárko jenom když jsem zrovna neudělala nějaký průšvih (a to nebylo často :mrgreen: ) Jinak celkově znám Šárku ještě jednu další, je jí cca 40. Žádné dítě s takovým jménem neznám (obě zmiňované Šárky mají dceru Karolínu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
23.9.16 14:29

Koukla jsem do statistik a od roku 1999 je tam vzestupná tendence +2,0% takže Šárky se asi pomalu dostávají do módy.
Taky jednoznačně Toničku! Mně se víc líbí tvar Antonína než Antonie, podle statistik šla prudce dolu -9,6% takže jich snad nebude všude plno. :palec:
@axlpol Aloisii jsme neměli, ale zato prababička i pradědeček měli oba bratra jménem Alois, asi to bylo v kurzu. :D Rozálii je sestřenici, nějak mi nejedou domácí podoby Róza, Rózina, Rozárka.. vyskočí mi v hlavě první Krysař a za ním koza Róza. :nevim:
U Amélie myslím, že už začíná být pře-Amálkováno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
23.9.16 15:59

Amálie se mi strašně nelíbí, stejně jako Rozálie a Tonička jako Antonie, to vůbec nechápu, jak někdo může dát.
S Toničkou to mám podobně jako s Matyldou, děs a hrůza.

• Citovat
  • Upravit
5837
23.9.16 16:09

@Varya U mě zase Rozárka-hůůůů, hůůůůů Rozárko mám rozlousknout ten poslední? :D Rozinka-hrozinka, taky mi to nejde.
Jůlie-tlustá růžová žížala od Dády
Matylda, Otylka-pro nějakou vesnickou manku.
Jitka-„Jitko krávo“a napadá mě ještě horší spojení co evokuje Jitka
Moje tchýně je Anděla a kamarádka je Zlata, jména jako pro princezny, znám jen tyhle dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
23.9.16 16:12
@axlpol píše:
@Varya U mě zase Rozárka-hůůůů, hůůůůů Rozárko mám rozlousknout ten poslední? :D Rozinka-hrozinka, taky mi to nejde.
Jůlie-tlustá růžová žížala od Dády
Matylda, Otylka-pro nějakou vesnickou manku.
Jitka-„Jitko krávo“a napadá mě ještě horší spojení co evokuje Jitka
Moje tchýně je Anděla a kamarádka je Zlata, jména jako pro princezny, znám jen tyhle dvě.

Matylda je fakt děsný jméno, pro mě snad nejhorší, které může být.

• Citovat
  • Upravit
5354
23.9.16 17:26

Tak nakonec u muže vyhrála Rozárka :* já jsem hlavně šťastná, že mi nakonec to jedno jméno z vyberu prošlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.16 21:50

@Dreezy Julinka a Rozárka jsou krásná jména, líbí se mi i zbylá, co jsi navrhovala :palec:. My to pořád nerozsekli, tak uvidíme. Možná ta Simonka a Ivanka, ale… :nevim:. Už bych to taky ráda dořešila abych to mohla pustit z hlavy.

• Citovat
  • Upravit
146
23.9.16 21:59

@Klopotkova
Matylda se mi líbí :lol: skvělé jméno, Maty, Tily, Tilda, Ida.
@axlpol
Tři oříšky pro Popelku mě vůbec nenapadli.. „Rozárko, hlídáš moje poklady?“ :D
Zlata i Anděla mi přijdou hrůzně hrozný.. tím se nechci dotknout Tvé tchýně a kamarádky. Pro mě je nejhorší dívčí jméno Kateřina. :nevim:
Jo a já si zase vzpomínám na nápis na dívčích WC na střední - „Kdo udělal Pepíka ať udělá puntíka.“ :D Moc puntíků nebylo, Pepíci vyšli z módy.
@Dreezy Blahopřeju, že Ti to prošlo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko