Jméno Matěj nebo Marek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3627
26.6.10 19:56

My máme taky Marka :-) takže hlasuju pro něj :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
27.6.10 00:31

no tak asi dam na vas a dame marka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
27.6.10 01:46
KacenkaK píše:
hlasuji pro Marka. :palec:Když na hřišti zavoláš Matýsku,tak se ti otočí půlka hřiště. Když Kubo,tak ta druhá… :oops: :lol:

Naprosto souhlasím. Matějů je moc, to by mě odrazovalo.

Marek se mi moc líbí. Je to mužné jméno, silné a není tak profláklé. Když je kluk malý, můžeš zdrobnit na Marečka. Výslovnost „r“ bych neřešila - jen ať se kluk snaží.

Hlasuji za Marka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
27.6.10 01:50
market.s.87 píše:
fíha tak to jsem nečekala že marek nam vyhraje na plné čaře :-) tak ju dekuji za pomoc a prijmeni mame slavík :lol: takže marek slavík :mrgreen:

Matěj Slavík - je takové přeslazené, moc měkké.

Marek Slavík - zní výborně. Křestní je takové silné, příjmení to trošku zjměňuje.

Btw, já ještě zrodbňuji na Marínku, Máro. Vtipné oslovení je také Mařeno. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
27.6.10 07:47

JJ, manžel říká Marečkovi Mařeno, když zlobí, já mu ještě říkám Markajdo.
Marek znamená hrdina, takže jdi do toho :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
27.6.10 08:39

K příjmení se mi více hodí Marek.
Jinak my máme Matěje a kolem nás jich rozhodně není hodně, máme v okolí pouze jednoho. A to jestli jich bude v kolektivu více nebo jeden, je stejně o náhodě. Kolegyně z práce mi ukazovala seznam ze školky (2 třídy - 40 dětí) a nemají tam ani jednoho Matěje. Kamarádka se teď vrátila z dovolené a z 8 českých dětí byli tři Sebastianové a dvě Adrianky (sama má Sebíka, tak byla naštvaná, protože si myslela, že to je neobvyklé jméno). Takže bych volila srdcem :wink: .
I když musím uznat, že dneska bych už asi Matýska nedala, ale v době, kdy se narodil, tak jsem o žádném jiném Matějovi neslyšela - teď je vidím hlavně tady na emiminu, jinak máme asi štěstí a v okolí je nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
27.6.10 22:26

Ahojky, my když vybírali jméno, tak jsme hlavně koukali na datum kdy bude slavit, protože je narozený týden před vánocema, tak aby to neměl všechno najednou. No a pak nám padlo do oka jméno Marek a když jsme zjistili, že je to dva dny před Jardou (tatínek), tak bylo rozhodnuto. Teď se nám do toho narodila i dcera, takže nakonec slaví všichni spolu :palec:
Prozatím byl vždycky jediný Marek, ale teď se v první třídě sešli dva.
A jinak říkáme Májo, Máro, Marči …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
28.6.10 10:06

tak jste me teda asi premluvily na toho Marka :-) urcite to bude chlapak po tatinkovi takze rikat dvoumetrovýmu chlapci matýsku je blby :lol: tak ted uz jen skocit na matriku a sepsat to na papir at mame neco vyrizeny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
28.6.10 10:06

jo a dekuji ani nevite jak jste mi pomohli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
28.6.10 13:10

Říká se, víc hlav, více rozumu a pokud se ti líbí obě jména, tak není až tak moc, co řešit.

Určitě sis vybrala dobře a možná, že sis i tajně přála, aby to byl Marek :-D

Tak hlavně, ať jste oba zdraví a z malého Marečka vyroste holkami obletovaný Marek.
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
2921
29.6.10 23:45

Já hlasuju pro obdobu Matěje a to Matyáše :) Jinak se mi víc líbí Marek než Matěj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
30.6.10 00:02

Hlavně ne Marek(teda já bych své dítě Marek nepojemenovala, protože to byl takový ne moc vkusný klub v Liberci(podrobnosti ani nebudu psát…)
Mě se strašně líbilo Matyáš! měla jsem to jméno i vybrané a spřítelem se pořád přeli jestli matyáš nebo Samuel, ale pochopitelně to je Samuel, jelikž to bylo přítelovo přání :-)

• Citovat
  • Upravit
5532
30.6.10 00:39

:lol: Tak já hlasuji taky pro Marka. Na základce jsem měla skvělého kamaráda a ten se jmenoval Marek Marek - je to sice moc hezké jméno, ale pokud je stejné příjmení, tak moc nedoporučuji :lol: :lol: :lol: - kamarád s tím měl docela problémy, protože si učitelky myslely, že si z nich dělá legraci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
30.6.10 07:10

tak holky ja myslim ze je rozhidnuto, ze to bude nas Mareček Slavík :-) už se na nej těšim :huban: budu mu jednou vypravet jak jsem mu vybirala jmeno pres diskusy na nettu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
30.6.10 07:41

Dobrý rozhodnutí :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat