Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
KacenkaK píše:
hlasuji pro Marka.Když na hřišti zavoláš Matýsku,tak se ti otočí půlka hřiště. Když Kubo,tak ta druhá…
![]()
Naprosto souhlasím. Matějů je moc, to by mě odrazovalo.
Marek se mi moc líbí. Je to mužné jméno, silné a není tak profláklé. Když je kluk malý, můžeš zdrobnit na Marečka. Výslovnost „r“ bych neřešila - jen ať se kluk snaží.
Hlasuji za Marka. ![]()
market.s.87 píše:
fíha tak to jsem nečekala že marek nam vyhraje na plné čařetak ju dekuji za pomoc a prijmeni mame slavík
takže marek slavík
Matěj Slavík - je takové přeslazené, moc měkké.
Marek Slavík - zní výborně. Křestní je takové silné, příjmení to trošku zjměňuje.
Btw, já ještě zrodbňuji na Marínku, Máro. Vtipné oslovení je také Mařeno. ![]()
JJ, manžel říká Marečkovi Mařeno, když zlobí, já mu ještě říkám Markajdo.
Marek znamená hrdina, takže jdi do toho ![]()
K příjmení se mi více hodí Marek.
Jinak my máme Matěje a kolem nás jich rozhodně není hodně, máme v okolí pouze jednoho. A to jestli jich bude v kolektivu více nebo jeden, je stejně o náhodě. Kolegyně z práce mi ukazovala seznam ze školky (2 třídy - 40 dětí) a nemají tam ani jednoho Matěje. Kamarádka se teď vrátila z dovolené a z 8 českých dětí byli tři Sebastianové a dvě Adrianky (sama má Sebíka, tak byla naštvaná, protože si myslela, že to je neobvyklé jméno). Takže bych volila srdcem
.
I když musím uznat, že dneska bych už asi Matýska nedala, ale v době, kdy se narodil, tak jsem o žádném jiném Matějovi neslyšela - teď je vidím hlavně tady na emiminu, jinak máme asi štěstí a v okolí je nemáme.
Ahojky, my když vybírali jméno, tak jsme hlavně koukali na datum kdy bude slavit, protože je narozený týden před vánocema, tak aby to neměl všechno najednou. No a pak nám padlo do oka jméno Marek a když jsme zjistili, že je to dva dny před Jardou (tatínek), tak bylo rozhodnuto. Teď se nám do toho narodila i dcera, takže nakonec slaví všichni spolu ![]()
Prozatím byl vždycky jediný Marek, ale teď se v první třídě sešli dva.
A jinak říkáme Májo, Máro, Marči …
tak jste me teda asi premluvily na toho Marka
urcite to bude chlapak po tatinkovi takze rikat dvoumetrovýmu chlapci matýsku je blby
tak ted uz jen skocit na matriku a sepsat to na papir at mame neco vyrizeny ![]()
Říká se, víc hlav, více rozumu a pokud se ti líbí obě jména, tak není až tak moc, co řešit.
Určitě sis vybrala dobře a možná, že sis i tajně přála, aby to byl Marek ![]()
Tak hlavně, ať jste oba zdraví a z malého Marečka vyroste holkami obletovaný Marek.
![]()
Já hlasuju pro obdobu Matěje a to Matyáše
Jinak se mi víc líbí Marek než Matěj ![]()
Hlavně ne Marek(teda já bych své dítě Marek nepojemenovala, protože to byl takový ne moc vkusný klub v Liberci(podrobnosti ani nebudu psát…)
Mě se strašně líbilo Matyáš! měla jsem to jméno i vybrané a spřítelem se pořád přeli jestli matyáš nebo Samuel, ale pochopitelně to je Samuel, jelikž to bylo přítelovo přání ![]()
Tak já hlasuji taky pro Marka. Na základce jsem měla skvělého kamaráda a ten se jmenoval Marek Marek - je to sice moc hezké jméno, ale pokud je stejné příjmení, tak moc nedoporučuji
- kamarád s tím měl docela problémy, protože si učitelky myslely, že si z nich dělá legraci ![]()
tak holky ja myslim ze je rozhidnuto, ze to bude nas Mareček Slavík
už se na nej těšim
budu mu jednou vypravet jak jsem mu vybirala jmeno pres diskusy na nettu ![]()