Jméno Matěj nebo Marek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.8.17 22:53

@smurfka Tak nás je na vsi cca 700 obyvatel a do 5ti let tu máme 4 Davídky a 3 Kubíky, teda mluvim o těch, který znám. Michaela neznám v okolí ani jednoho, Marka jednoho, tomu je 10 let.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
2.8.17 22:54
@Anonymní píše:
@smurfka Tak nás je na vsi cca 700 obyvatel a do 5ti let tu máme 4 Davídky a 3 Kubíky, teda mluvim o těch, který znám. Michaela neznám v okolí ani jednoho, Marka jednoho, tomu je 10 let.

tak to jo..na vsi asi jo..u nas je školek víc, tak se to rozmělní asi.. :think:

• Citovat
  • Upravit
7355
2.8.17 22:56
@Anonymní píše:
@smurfka Matyáš je synovec a Jakuba jsme vyřadili. To jsou pro nás právě ty masovky, který nechceme :mrgreen: David je taky krásný, ale termín máme na začátku ledna, takže toho jsme taky vyškrtli. Je pravda, že ten Michal by se hodil asi víc k příjmení, ale to se nám moc nelíbí no :lol:

Náhodou Michal je moc pěkné jméno, takové nenápadné, jak píšeš: žádná masovka. Na mne působí Michael jako originalita za každou cenu. A pokud pasuje k příjmení, neváhala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.17 22:59

@dedrichov No jo, když na mě působí ten Michal tak nějak neúplně. Stejně jako ženská varianta Michaela je super, ale Michalu bych nedala, přijde mi to takový ošizený. Jako bych místo Václava dala Vaška a tak…Nevim no :lol: Navíc Michal je syn tátovi přítelkyně, tý je to teda jedno, ale Michael mi přijde takové víc vznešené :nevim: No, asi to bude ten Marek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29609
2.8.17 23:00

Marek se mně líbí moc. Ale co nesnáším, když jim říkají Máro. Michael bude stejně Míša nebo Michal. Dva Michaely znám. Sice to mají v rodném listě, ale stejně jim nikdo tak neřekne.
@smurfka u dcery ve školce byly snad tři Kubíci ve třídě. Jan a Jakub jsou dle statistik nejčastěji dávaná jména. Davidů tolik není, ale jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.17 23:02

K příjmení se teda hoděj všechny, nejvíc asi ten Marek, protože je takový tvrdý. Přijmení je měkké, začíná na „S“ a obsahuje „č“

• Citovat
  • Upravit
302
2.8.17 23:08

Marek je krásné jméno. U Michala mi vadí oslovení Míšo, je to moc holčičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
2.8.17 23:11

Mam skoro ctyrleteho syna Michalka a mesicniho Marečka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
2.8.17 23:17

Mame Marečka. Neni jich tolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
2.8.17 23:18
@Anonymní píše:
" No, asi to bude ten Marek :mrgreen:

Marek je super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
2.8.17 23:19
@Kristyna_ww píše:
Marek je krásné jméno. U Michala mi vadí oslovení Míšo, je to moc holčičí.

Jsme jednoho dospělého Michala překřtily na Mišutku, a bylo to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15483
2.8.17 23:20

Marek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
2.8.17 23:44

Co Radek? Jinak z vyberu bych dala Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.8.17 00:02

Mně třeba přijde super Michal (Michael mi nějak nejde z huby, byť Michaela mi přijde ok) - máme též třetirozeného 06 - výskyt nula nula nic. Marka by mi neschválil muž a jak už tu padla jména David (r.05 ve školce i škole byl sám) a Jakuba máme též (taky kolem sebe nemáme) ;) Ale uznávám, že u nás se na dávaná a nedávaná jména nehraje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
3.8.17 13:27

Mně se líbí Martin a k českému příjmení by se i hodil. Z vašeho výběru asi Marek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí