Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj Nykinka, no já právě hledám ještě i cizí jména pro holčičku…Valerka i Viktorka jsou česká a spíš netradiční…jenže jak už jsem psala, jsou v „blbých“ měsících ![]()
A kdybys chtěla něco „echt“ cizího, tak zkus mrknout sem: http://www.babynames.com/girl-names/?… - to je zase všechno cizí… ![]()
(je tedy nutná znalost AJ, každé jméno tam má i význam a původ, je jich tam mraaaaky… ale pak by to asi ještě chtělo konzultaci na matrice, zda ok - i když běžná cizí jména by neměla být problém)
na klučinu Sebíka chválím taky mám jednoho doma a na holčičku co třeba Isabel,Sofie,Vanesa, nebo zadej do vyhledávače já mám někde seznam ale nwemůžu ho najít ![]()
Nikynko, mně se líbí Alex pro holku i pro kluka (Saša)
Je to hezké
Ale neprošlo pro změnu u chlapa ![]()
Ahoj, díky
Sebík je fajn, mysleli jsme, že je to už daný a nemusíme dál jméno vybírat…byli jsme totiž přesvědčený, že čekáme kluka (včetně našeho okolí)
jenže ve čtvrtek nám Mudr řekla, že to vypadá na 90 % na holčičku ![]()
Majkla píše:
Ahoj, díkySebík je fajn, mysleli jsme, že je to už daný a nemusíme dál jméno vybírat…byli jsme totiž přesvědčený, že čekáme kluka (včetně našeho okolí)
jenže ve čtvrtek nám Mudr řekla, že to vypadá na 90 % na holčičku
to tak byva,zakon schvalnosti.
My jsme meli pravy opak,byli jsme presvedceni,ze cekame holcicku a ejhle…KLUK
jmena vsechna na holcicku,na kluka jsme se neschodli ani na jednom
jeste pri porodu bylo jmeno syna nejasne
a pobavili jsme personal na porodnim ![]()
Sebik je hezke a sestrenice ma holcicku Viktorii a taky se mi to libi moc a druha ma Marínu ,¨Marinka,Mari,atd docela zajimavy ,taky chtela netradicni ![]()
Amber
to je nahoda
asi by jsme si meli vymenit protejsky ![]()
Majkla píše:
Ahoj, díkySebík je fajn, mysleli jsme, že je to už daný a nemusíme dál jméno vybírat…byli jsme totiž přesvědčený, že čekáme kluka (včetně našeho okolí)
My jsme meli pravy opak,byli jsme presvedceni,ze cekame holcicku a ejhle…KLUK
jmena vsechna na holcicku,na kluka jsme se neschodli ani na jednom
a pobavili jsme personal na porodnim ![]()
Sebik je hezke a sestrenice ma holcicku Viktorii a taky se mi to libi moc a druha ma Marínu ,¨Marinka,Mari,atd docela zajimavy ,taky chtela netradicni ![]()
Amber
to je nahoda
asi by jsme si meli vymenit protejsky ![]()
Me se Alex-jako Alex libi po americku,ale Alexandr jako Saša po rusky prave ne ![]()
mela jsem na zakladce holku Alexandru,Sašu a dost si uzila
![]()
Nikynka86 píše:Majkla píše:
My jsme meli pravy opak,byli jsme presvedceni,ze cekame holcicku a ejhle…KLUKjmena vsechna na holcicku,na kluka jsme se neschodli ani na jednom
a pobavili jsme personal na porodnim
Sebik je hezke a sestrenice ma holcicku Viktorii a taky se mi to libi moc a druha ma Marínu ,¨Marinka,Mari,atd docela zajimavy ,taky chtela netradicni
Amber
to je nahodaasi by jsme si meli vymenit protejsky
Me se Alex-jako Alex libi po americku,ale Alexandr jako Saša po rusky prave ne
mela jsem na zakladce holku Alexandru,Sašu a dost si uzila![]()
A jak sestřenka holčičku oslovuje? Zajímá mě jestli je ještě jiná obdoba než jen Viky nebo Vikinka…
ahojky ja sice cizi jmeno nevyhledavala ale kdyby to byla holcicka tak bych dala Annu, je to krasny česky jmeno a pouziva se na celym svete a zni fakt dobre.. http://www.zbynekmlcoch.cz/…00_tipu.html tady jsem nasla nejaky jmena, nevim jestli to sem uz nekdo nedal, necetla jsem vsechny prispevky…
Majkla
rikaji holcice Viky,Viktorko,Vikinko,Vikysku,Vikčo,kdyz zlobi Viktorie urcite by Vas taky neco napadlo dal:)
freeonit píše:
ahojky ja sice cizi jmeno nevyhledavala ale kdyby to byla holcicka tak bych dala Annu, je to krasny česky jmeno a pouziva se na celym svete a zni fakt dobre.. http://www.zbynekmlcoch.cz/…00_tipu.html tady jsem nasla nejaky jmena, nevim jestli to sem uz nekdo nedal, necetla jsem vsechny prispevky…
Anna je krásný jméno, jen se poslední dobou dává strašně často a to je to čemu se chci vyhnout, aby seděla naše Anička ve třídě s dalšími šesti třeba ![]()
Vyborne stranky na jmena jsou tyto: http://www.detijmena.info/celkem/find/?…
Nejsou tam teda jen cizi jmena, ale vsechna, ktera byla v CR pouzita, ale jsou serazeny podle cetnosti, tak staci zalistovat o par stranek dal. Jsou tam i svatky a vyznamy jmen. Fakt pekne stranky. Kdyz jsem si nebyla jista jestli jmeno muzu dat(abych nemusela chodit na matriku) tak jsem se podivala a zjistila, ze treba vloni tak bylo pojmenovano 20 deti, tak proc by to nepovolili nam, ze.
Ahojky,
jméno Viktorie je nádherné strašně to jméno miluji a chtěla jsem ho pro malou ale budoucí tatínek to zatrhl hned
je to škoda obrečela jsem to ale co nechám si jí pokřtít Viktorie ![]()
Budeme mít Sáru chtěla jsem také cizí jméno ale k našemu příjmení to nejde…Sára bude krásný
na chlapečka jsme měli Matyáš, ale to necháme na příští miminko.
Jak už tu někdo psal že nechápu když někdo chce poradit ze jménem a cizím hned ji bombardujou a proč nechce české atd. Je to každého věc a pokud chtějí cizí jméno proč ne nežijeme v době kamené že takže každej má právo si dát jméno jaké chce. To je teda můj názor.
Mám vnučku Amélii,ale i k takovému příjmení se dát hezké české jméno,třeba Jana Kittler,to mi zní hezky.Ber v potaz,jestli u holčičky budete používat Kittlerová,je to už dost dlouhý,takže bych volila kratší jméno,nedovedeš si možná představit,jak těřké je se vejít s podpisem do různých podpisových rámečků.