Kde najít seznam cizích jmen?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
16.10.10 13:22

Mám vnučku Amélii,ale i k takovému příjmení se dát hezké české jméno,třeba Jana Kittler,to mi zní hezky.Ber v potaz,jestli u holčičky budete používat Kittlerová,je to už dost dlouhý,takže bych volila kratší jméno,nedovedeš si možná představit,jak těřké je se vejít s podpisem do různých podpisových rámečků.

• Citovat
  • Upravit
613
16.10.10 13:24

Ahoj Nykinka, no já právě hledám ještě i cizí jména pro holčičku…Valerka i Viktorka jsou česká a spíš netradiční…jenže jak už jsem psala, jsou v „blbých“ měsících :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.10.10 13:24

A kdybys chtěla něco „echt“ cizího, tak zkus mrknout sem: http://www.babynames.com/girl-names/?… - to je zase všechno cizí… :mrgreen:

(je tedy nutná znalost AJ, každé jméno tam má i význam a původ, je jich tam mraaaaky… ale pak by to asi ještě chtělo konzultaci na matrice, zda ok - i když běžná cizí jména by neměla být problém)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
16.10.10 13:28

na klučinu Sebíka chválím taky mám jednoho doma a na holčičku co třeba Isabel,Sofie,Vanesa, nebo zadej do vyhledávače já mám někde seznam ale nwemůžu ho najít :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
16.10.10 13:30

Nikynko, mně se líbí Alex pro holku i pro kluka (Saša) :) Je to hezké :) Ale neprošlo pro změnu u chlapa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
16.10.10 13:31

Ahoj, díky :-D Sebík je fajn, mysleli jsme, že je to už daný a nemusíme dál jméno vybírat…byli jsme totiž přesvědčený, že čekáme kluka (včetně našeho okolí) :mrgreen: jenže ve čtvrtek nám Mudr řekla, že to vypadá na 90 % na holčičku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
16.10.10 13:55
Majkla píše:
Ahoj, díky :-D Sebík je fajn, mysleli jsme, že je to už daný a nemusíme dál jméno vybírat…byli jsme totiž přesvědčený, že čekáme kluka (včetně našeho okolí) :mrgreen: jenže ve čtvrtek nám Mudr řekla, že to vypadá na 90 % na holčičku :think:

to tak byva,zakon schvalnosti.
My jsme meli pravy opak,byli jsme presvedceni,ze cekame holcicku a ejhle…KLUK :D jmena vsechna na holcicku,na kluka jsme se neschodli ani na jednom :) jeste pri porodu bylo jmeno syna nejasne :nevim: a pobavili jsme personal na porodnim :mrgreen:

Sebik je hezke a sestrenice ma holcicku Viktorii a taky se mi to libi moc a druha ma Marínu ,¨Marinka,Mari,atd docela zajimavy ,taky chtela netradicni :)

Amber
to je nahoda :) asi by jsme si meli vymenit protejsky :)

• Citovat
  • Upravit
Nikynka86
16.10.10 13:56
Majkla píše:
Ahoj, díky :-D Sebík je fajn, mysleli jsme, že je to už daný a nemusíme dál jméno vybírat…byli jsme totiž přesvědčený, že čekáme kluka (včetně našeho okolí) :mrgreen: jenže ve čtvrtek nám Mudr řekla, že to vypadá na 90 % na holčičku :think:

My jsme meli pravy opak,byli jsme presvedceni,ze cekame holcicku a ejhle…KLUK :D jmena vsechna na holcicku,na kluka jsme se neschodli ani na jednom :) jeste pri porodu bylo jmeno syna nejasne :nevim: a pobavili jsme personal na porodnim :mrgreen:

Sebik je hezke a sestrenice ma holcicku Viktorii a taky se mi to libi moc a druha ma Marínu ,¨Marinka,Mari,atd docela zajimavy ,taky chtela netradicni :)

Amber
to je nahoda :) asi by jsme si meli vymenit protejsky :)
Me se Alex-jako Alex libi po americku,ale Alexandr jako Saša po rusky prave ne :(
mela jsem na zakladce holku Alexandru,Sašu a dost si uzila :( :)

• Citovat
  • Upravit
613
16.10.10 13:58
Nikynka86 píše:
Majkla píše:

Amber
to je nahoda :) asi by jsme si meli vymenit protejsky :)
Me se Alex-jako Alex libi po americku,ale Alexandr jako Saša po rusky prave ne :(
mela jsem na zakladce holku Alexandru,Sašu a dost si uzila :( :)

A jak sestřenka holčičku oslovuje? Zajímá mě jestli je ještě jiná obdoba než jen Viky nebo Vikinka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
16.10.10 14:06

ahojky ja sice cizi jmeno nevyhledavala ale kdyby to byla holcicka tak bych dala Annu, je to krasny česky jmeno a pouziva se na celym svete a zni fakt dobre.. http://www.zbynekmlcoch.cz/…00_tipu.html tady jsem nasla nejaky jmena, nevim jestli to sem uz nekdo nedal, necetla jsem vsechny prispevky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
16.10.10 14:10

Majkla
rikaji holcice Viky,Viktorko,Vikinko,Vikysku,Vikčo,kdyz zlobi Viktorie urcite by Vas taky neco napadlo dal:)

• Citovat
  • Upravit
613
16.10.10 14:14
freeonit píše:
ahojky ja sice cizi jmeno nevyhledavala ale kdyby to byla holcicka tak bych dala Annu, je to krasny česky jmeno a pouziva se na celym svete a zni fakt dobre.. http://www.zbynekmlcoch.cz/…00_tipu.html tady jsem nasla nejaky jmena, nevim jestli to sem uz nekdo nedal, necetla jsem vsechny prispevky…

Anna je krásný jméno, jen se poslední dobou dává strašně často a to je to čemu se chci vyhnout, aby seděla naše Anička ve třídě s dalšími šesti třeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
16.10.10 14:26

Vyborne stranky na jmena jsou tyto: http://www.detijmena.info/celkem/find/?…
Nejsou tam teda jen cizi jmena, ale vsechna, ktera byla v CR pouzita, ale jsou serazeny podle cetnosti, tak staci zalistovat o par stranek dal. Jsou tam i svatky a vyznamy jmen. Fakt pekne stranky. Kdyz jsem si nebyla jista jestli jmeno muzu dat(abych nemusela chodit na matriku) tak jsem se podivala a zjistila, ze treba vloni tak bylo pojmenovano 20 deti, tak proc by to nepovolili nam, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.10.10 14:36

Gertrúda, Kunhúta…? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202
16.10.10 14:42

Ahojky,
jméno Viktorie je nádherné strašně to jméno miluji a chtěla jsem ho pro malou ale budoucí tatínek to zatrhl hned :zed: je to škoda obrečela jsem to ale co nechám si jí pokřtít Viktorie :mrgreen:
Budeme mít Sáru chtěla jsem také cizí jméno ale k našemu příjmení to nejde…Sára bude krásný :dance: na chlapečka jsme měli Matyáš, ale to necháme na příští miminko.

Jak už tu někdo psal že nechápu když někdo chce poradit ze jménem a cizím hned ji bombardujou a proč nechce české atd. Je to každého věc a pokud chtějí cizí jméno proč ne nežijeme v době kamené že takže každej má právo si dát jméno jaké chce. To je teda můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze