Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já jsem teda zase proti jménům, který se podobají, je to blbý pro ty děti, že se můžou přeslechnout na koho kdo mluví, ale je hezký když si jsou podobný a ještě se skoro stejně jmenují, ale nepraktický. Takže mě by se líbila Amálka a Karolína, nebo Nikodém a Tobiáš. Pokud páreček tak Nikodém a Amálie
šimon a matouš , valentýnka a mikuláš , ester a miriam, oliver a olivie ![]()
Jonáš a Matyáš
Adam a Eva
Karel a Karla (Kája a Kája)
Sabina a Sabrina
Soňa a Táňa Šimon a Matouš
Saša a Štěpán
Jana a Jan
Robert a Rudolf ...........................je jich spousta některé jsou pěkné ale nepraktické ![]()
U nás bylo už před dětma rozhodnuto že když budou dvojčata tak kluci KAREL a JOSEF,holky MARIE a ALICE, případně párečku KAREL a HANA.
Jojo jsem nakonec ráda že to ani jednou nevyšlo
neb bych to musela rozdýchat
(vše je po dědečcích a babičkách) Naštěstí by to nebylo spravedlivé když jsme si pořídili po jednom a tak jsme dali jak jsme chtěli ![]()
Pro holčičky by se mi líbilo třeba Karolína a Krystina,nebo kratší Emma a Sára.Pro kluky Filip a Jakub.
My máme Kiki a Viki ![]()
Viktorie měla být pojmenovaná prvorozená, protože victory=vítězství, ale nakonec to dopadlo jinak, manžovi jsem dala za úkol, ať hlídá, kterou při porodu CS vytáhnou jako první, protože jsem je měla už v břichu pojmenované, bezpečně jsem je poznala…Kristýna byla v příčce a co ta tam vyváděla
Nakonec šla jako první, takže Áčko je Kiki a Béčko Viki. A Kiki je čert doteď ![]()
Ještě hlasuji pro Annu a Marii a Šimona s Matoušem ![]()
Pozor, hlavně u jednovaječných dvojek se moc podobná jména nedoporučují, protože si je všichni pletou ![]()
My máme vnučky Amélii a Adélku,je to děs běs i když jsou každá jiná často si pletu jména,Ameli,nebo Adel,prostě pro mě je blbý,že jsou obě na A.Každý to má ale jinak,mě se to jednoduše plete.
Jaroslav a Jaromír případně variace (Stanislav, Miroslav a jiný Slávek)
Mariana a Annemarie, Luisa a Aloisie ![]()
Jana, Hana a Dana
Dana a Daniela, Iva a Ivana, Eva a Evelína…
Matěj, Matouš a Matyáš
a nebo dát dvě a každýmu to otočit (např. Mariana Luisa a Luisa Mariana)
já osobně bych to ale nedělala ![]()
Ahoj
, můj názor a osobní zkušenost:
Ahojky,
jaká se vám líbí jména na dvojčátka? Kdybych je čekala, určitě bych chtěla, aby si jména byla podobná (Aneta a Adéla, Daniela a Gabriela, Tobiáš a Matyáš atd.)
Napadají vás ještě další hezké kombinace? Může být i na páreček.
Podněmtem mi byly časté diskuze o dětských jménech:)
Děkuji