Jaká jména pro dvojčata?

Anonymní
14.6.10 17:49

Jaká jména pro dvojčata?

Ahojky,
jaká se vám líbí jména na dvojčátka? Kdybych je čekala, určitě bych chtěla, aby si jména byla podobná (Aneta a Adéla, Daniela a Gabriela, Tobiáš a Matyáš atd.)
Napadají vás ještě další hezké kombinace? Může být i na páreček.
Podněmtem mi byly časté diskuze o dětských jménech:)
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
14.6.10 18:11

já jsem teda zase proti jménům, který se podobají, je to blbý pro ty děti, že se můžou přeslechnout na koho kdo mluví, ale je hezký když si jsou podobný a ještě se skoro stejně jmenují, ale nepraktický. Takže mě by se líbila Amálka a Karolína, nebo Nikodém a Tobiáš. Pokud páreček tak Nikodém a Amálie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
14.6.10 18:32

..

Příspěvek upraven 20.08.10 v 17:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
14.6.10 18:34

šimon a matouš , valentýnka a mikuláš , ester a miriam, oliver a olivie :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
14.6.10 18:41

anna a marie :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7678
14.6.10 19:00

Jonáš a Matyáš
Adam a Eva
Karel a Karla (Kája a Kája)
Sabina a Sabrina
Soňa a Táňa Šimon a Matouš
Saša a Štěpán
Jana a Jan
Robert a Rudolf ...........................je jich spousta některé jsou pěkné ale nepraktické 8-)

U nás bylo už před dětma rozhodnuto že když budou dvojčata tak kluci KAREL a JOSEF,holky MARIE a ALICE, případně párečku KAREL a HANA.

Jojo jsem nakonec ráda že to ani jednou nevyšlo 8-) neb bych to musela rozdýchat :lol: (vše je po dědečcích a babičkách) Naštěstí by to nebylo spravedlivé když jsme si pořídili po jednom a tak jsme dali jak jsme chtěli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
14.6.10 19:03

Pro holčičky by se mi líbilo třeba Karolína a Krystina,nebo kratší Emma a Sára.Pro kluky Filip a Jakub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
14.6.10 19:22

My máme Amália a Justina (čteno Justýna) - viz metřík :-D

• Citovat
  • Upravit
50725
14.6.10 19:23

Saša a Lexa? :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
14.6.10 19:33

My máme Kiki a Viki :lol:
Viktorie měla být pojmenovaná prvorozená, protože victory=vítězství, ale nakonec to dopadlo jinak, manžovi jsem dala za úkol, ať hlídá, kterou při porodu CS vytáhnou jako první, protože jsem je měla už v břichu pojmenované, bezpečně jsem je poznala…Kristýna byla v příčce a co ta tam vyváděla :twisted: Nakonec šla jako první, takže Áčko je Kiki a Béčko Viki. A Kiki je čert doteď :wink:

Ještě hlasuji pro Annu a Marii a Šimona s Matoušem :wink:

Pozor, hlavně u jednovaječných dvojek se moc podobná jména nedoporučují, protože si je všichni pletou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
14.6.10 19:51

My máme vnučky Amélii a Adélku,je to děs běs i když jsou každá jiná často si pletu jména,Ameli,nebo Adel,prostě pro mě je blbý,že jsou obě na A.Každý to má ale jinak,mě se to jednoduše plete.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
14.6.10 19:54

petr a pavel… :lol:

• Citovat
  • Upravit
2081
14.6.10 20:40

Silvie a Julie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
14.6.10 22:40

Jaroslav a Jaromír případně variace (Stanislav, Miroslav a jiný Slávek)
Mariana a Annemarie, Luisa a Aloisie :mrgreen:
Jana, Hana a Dana
Dana a Daniela, Iva a Ivana, Eva a Evelína…
Matěj, Matouš a Matyáš
a nebo dát dvě a každýmu to otočit (např. Mariana Luisa a Luisa Mariana)
já osobně bych to ale nedělala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ixa
222
15.6.10 08:04

Ahoj :-) , můj názor a osobní zkušenost:

• nedávat podobná jména, protože např. v pubertě se chtějí dvojčata od sebe odlišit, být každý za sebe a tím, že se podobně jmenují jim to ještě více stížíte a můžou mít zbytečně mindrák
  • nedávat jména úplně nezvyklá, dvojčata mezi spolužáky už tak vyčnívají, pokud by měli navíc zvláštní jména, mohli by se jim posmívat
  • není dobré, aby jeden měl dlouhé jméno a druhý třeba jednoslabičné, mohlo by to některého z nich mrzet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze