Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli jde v ČR dát dvě křestní jména. Poradíte někdo?
Dej si nahoře (pokud nemáš) nad diskusí - zobrazovat podpisy a zobrazi se ti metřík (údaje o dětech každé z nás..nebo většiny).
Dvě křestní jména jdou bez problémů ![]()
Máme Emu Marii.
Diskuzí na toto téma je tu víc,zkus pohledat vyhledavačem.Myšleno dobře.
Není k tomu potřeba žádná zvláštní žádost.
Presne tak, zadna special zadost, akorat pani na matrice skontroluje, jestli to jmeno nejak nevychyluje. Nase dcerka se jmenuje Nicol Anabel a puvodne jsme chteli Anabell a to uz neproslo (dle nejakych jejich predpisu), pani navrhla par jinych variant, treba jako Anabela a pod., z kterych jsme si mohli vybrat. Akorat lidi v CR nato nejsou moc zvykli, ted se mi treba v MC stalo, ze lektorka malou oslovila Anabel. Takze radeji neoficialne pouzivam jenom prvni jmeno, to stredni je fakt na „okrasu“ a spise ve svete nebude dcerka out ![]()
Moc vám všem děkuju, se mi ulevilo, aspoň si to můžu ještě pořádně srovnat v hlavě ![]()
Marcell, vidis a u nas je prave to stredni jmeno Aria to stezejni, to ktery je proste ona, a to prvni Sara jsme dali spis jako takovy „oficialni“ konformni. i tak na nas obcas koukaji jak na zjeveni, ze ma mala dve jmena, ackoliv toho uz v cesku pribyva ![]()
Taky máme Lucii Emu a je to bez problémů, někdo jí říká Lucinko, někdo Emo.
Renatko-Moje kamarádka má Anežku Krytínu takže to jde bez problému.
Chtěla jsem taky ale bohužel pozdě jsem to řekla když už je Šimonovi 6.měsícu.
to jsem moc ráda, myslela jsem, že tam budou nějaké komplikace, takhle mám aspoň jistou, že přidáme jméno po mém tatínkovi
Udělali jte mi radost