Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Za tři měsíce se nám má narodit miminko a my pořád nejsme rozhodnutí, jaké mu dáme jméno. Bude to druhý kluk, už máme doma Filípka. Našimi favority jsou Dominik, Daniel a David. Aby to nebylo moc jednoduché, tak já se rozhoduji spíš mezi Dominikem a Danielem a manžel by chtěl nejvíc Davida ![]()
Napište mi vaše názory, třeba nám to pomůže v rozhodování. A případně taky, jaké znáte zdrobněliny pro Dominika a Daniela.
Děkuji ![]()
P.S. a příjmení je Pokorný
Příspěvek upraven 01.04.10 v 23:04
Ahoj, no ono taky trošku záleží jaké bude mít chlapeček příjmení… aby to třeba nebyl David Dupal atd… ![]()
barborko-jsem tvuj rocnik narozeni,doma uz jednoho kluka mam a za tri mesice se mi ma narodit druhy
(to ja jen jako kuriozitka)A nemam ani ty tri favoritni jmena jako ty… ![]()
Všechny tři jména jsou hezký. My máme Daniela a říkáme mu: Daneček, Dáda, Dádula, Danďula, Danýsek, Dany atd.
Ale k tomu příjmení se hodí všechny tři jména bych řekla.
Já se taky rozmýšlela mezi přesně stejnými jmény jako ty, ale s přítelem jsme se shodli jen na tom jednom.
Příspěvek upraven 01.04.10 v 23:11
Mi k tomu Pokorný jde nejvíc asi David… Daniel mi přijde vzhledem k „významu“ příjmení moc měkký a Dominik dlouhý ![]()
Tak to jdou všechna tři jména, ale mně osobně se nejvíc líbí Daniel ![]()
jo a z tech tvych hezkych jmen se mi nejvice libi taktez Daniel.
Tak Dominika i Daniela mam doma
Malemu rikame Domco, Domisku, Domi, Domisi (kdyz zlobi
)..
Daniel je „bohuzel“ manzel, jinak by nase druhe mimco, kdyby to byl kluk, bylo Daniel, ale nechceme jmena po rodicich ![]()
Ja mu teda moc jmenem nerikam
ale kdyz uz, tak Dane.
No a Davida jsme ted rozvazovali, ale prijde mi to takove tvrde.
(jinak v prijmeni mame taky „R“)
A ted uplne OT, ale moje prvni laska na stredni byl David Pokorny, tenkrat mi to prislo jako kraasne jmeno, to je fakt nahoda, jaka tri jmena jste vybrali
![]()
Tak vyberte dobre
![]()
Any - tak to je docela vtipná náhoda
A zatím teda žádné vybrané jméno nemáte? Mně přijde, že u prvního jsme se rozhodli celkem snadno a teď nám to nějak nejde. A jak se jmenuje první klouček, jestli můžu být zvědavá? ![]()
Veruna - to je taky zajímavá shoda
Já se nejvíc přikláním k Dominikovi, jen mně nenapadalo moc těch zdrobnělin, ale člověk si pak vždycky něco najde. Navíc se to už naučil říkat i náš malý, tak pro mně je to horký favorit, ale ještě to určitě budeme několikrát probírat s manželem ![]()
Baru-prvni kluk se jmenuje Sebastian.A meli jsme s vyberem jmena problem uz u nej.Resil to az prijezd do porodky
.(mmch jsem byla rizikova,neustale me pripravovali,ze to muze byt od poloviny vlastne kdykoliv a my bez jmena)Ted tady furt machruju s knizkou o jmenech a ti dva mi porad rikaji same nesmyslne jmena,ktere nikdy nedame..takze to je domluva jak s kozou
.Kdyz chci vybrat aspon favority,tak je pry mooore casu.(noo,jsem zase rizikovka,tak jen aby
)
No já myslím, že jdou všechny tři jména. Mě se asi ale nejvíc hodí ten David k tomu Filipovi. Jako Filip Pokorný a David Pokorný - jako že je to na stejné úrovni ![]()
Cetla jsi ke jmenum vyznam,co ktere znamena?Ja mela doma super knizku o jmenech,ale sestra ji odvezla.Knizka mi pomohla v rozhodovani,ted jsem moc spokojena.Mne se libi Dominik nejvic
,David ujde,Daniel je nudo-asi proto,ze jich znam moc:-)
Mně se taky nejvíc líbí Dominik, ale jako brácha k Filipovi a k příjmení Pokorný mi více pasuje David.