Jméno pro chlapečka, nemůžeme se rozhodnout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5162
2.4.10 08:09

David - jak k příjmení, tak ke jménu bráchy.
mmch se mi to líbí víc než Filip, protože tam se to blbě vyslovuje Filip Pokorný

Máme doma Ondru a Martina. Moc se mi líbil Vojta, ale příjmení na H, taže zase blý vyslovování Vojtěch H… A na druhýho jsme chtěli právě Davida, ale Marťa se narodil na Vánoce, tak jsme nechtěli, aby to měl vše při jednom…

Ale každý jméno je krásný a nakonec mu budeš třeba říkat Andílku nebo taky Čertíku Bertíku :wink:

ještě dodávám, mám bratrance Dominika, je mu skoro 20. Když se na něho volá, tak tvar Dominik je moc dlouhý, doma mu říkají Domčo a mezi kámošema Dome - a to už mi nepřijde moc hezký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.10 08:17

možná to tu už někdo psal, nevím - nestíhám projít celou diskusi … my jsme se rozhodovali taky podle termínů porodu, aby miminko nemělo moc blízko u sebe narozky + svátek + vánoce … aby to měl prostě rozložený do celýho roku.
Chudinky děti, co se narodí okolo Vánoc a ještě jim rodiče zákeřně dají jméno, co má svátek taky v tý době :cert: :-D
Nestíhám ta tvá jména prolustrovat - mrkni na svůj TP a do kalendáře na svátky těch jmen … tuším že David je u Vánoc, tak to manželovi „vyargumentuj“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65335
2.4.10 08:39

Tak za mě David…
i já jsem si přála Davida ,ale doma mi to neprošlo…
a k příjmení myslím pasuje nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.4.10 08:44

Ahojky, Dominik je krásné jméno :palec: Ale nevím, kdy má svátek, aby třeba neměl sváteka a narozeniny moc blízko u sebe. Davida já ososbně bych nedala, nemám ráda jména, která slaví svátek v okmolí Vánoc :think: Ale je to můj názor. A Daniel? Já si vždy připravím svého spolužáka, který byl takový hajzlík :roll:
Někdo tady psal, že Filip Pokorný se blbě vyslovuje......a jakpak se vám vyslovuje Jakub Pokorný......to je náš synek :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
2.4.10 08:47

Ahoj,

já hlasuju pro Davida. Je to s vaším příjmením krásná kombinace.
:wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
2.4.10 08:52

Barborko, tak taky hlasuju pro Davida :) My máme Davida a hádej jaké příjmení :P David Pokorný ;)
Jsme s výběrem spokojeni a kupodivu jsme vybírali v konečné fázi ze stejných jmen jako vy :) Nepoužíváme žádné oslovení typu: „Davčo“ atd., samotné Davide a Davídku bohatě stačí a nám se líbí nejvíc. Teď pro změnu vymýšlíme jméno pro holčičku… a je to ještě větší zabíračka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
2.4.10 09:07
zoubky
Někdo tady psal, že Filip Pokorný se blbě vyslovuje......a jakpak se vám vyslovuje Jakub Pokorný......to je náš synek :jazyk:

:-) no je to to stejný…
ale jak jsem psala, že jsem nedali Vojtěch kvůli příjmení na H, tak znám Vojtěch Horák a Vojtěch Hrubý - a hlavu si s tím očividně nelámali. Stejně se kluci představují většinou Vojta.
Jsem to psala spíš proto, že tohle občas člověka nenapadne a pak vznikají zvláštní kombinace… Prostě zkusit si to říct jméno příjmení a příjmení jméno. Aby jméno znělo dobře nejen na malýho kluka, ale taky na starýho dědka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.4.10 09:38

Ahojky,všechny tři jména jsou hezký. S tou dobou je to prašť jako uhoď. Daniel 17.12.,David 30.12. a Dominik 4.8.Dominik je zhruba asi měsíc,poté co by si váš malý měl narodit.Takže to bude mít stejně všechno najednou.Asi bych vybrala Davida k příjmení to sedí.Jako malý to asi neocení,že budou Vánoce a svátek téměř dohromady,ale v dospělosti bude moc „kalit“ dva dny i se silvestrem :-D A až bude mít děti,tak svůj svátek moc řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
2.4.10 09:40

Nečetla jsem diskusi, ale já mám Daniela a říkáme mu Danečku, Daníčku, Daníku, Daní, když zlobí tak Dandulo, Dandulko, moje sousedka slovenka mu říká Danielko, Danko, pak taky Dane, Dany. Když budeme mít druhé dítko a bude to kluk, přemýšleli jsme s manželem nad Dominikem, líbí se nám to taky. Manžel je David, tak nechce dávat dítěti jméno po sobě. U toho Dominika lze vymyslet taky spoustu zdrobnělin. Takže za mě Daniel a Dominik :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
2.4.10 09:48

Tak David se mě nelíbí.

Dominik a Daniel jsou krásný jména, Dominik se mi líbí víc,ale zase mi přijde,že Danielovi se dá říkat více tvary než Dominikovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.4.10 09:52

A já budu asi úplně mimo, ale mně se hrozně líbí Dalibor. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
2.4.10 10:06

Bari tak my máme doma Davídka a jestli budem mít v budoucnu druhého chlapečka tak bude Daneček.A k tomu vašemu příjmení si myslím Davídek dobře půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
2.4.10 11:01

Ahoj.

Mě se k vašemu příjmení taky nejvíce líbí jméno David, ten se líbí manželovi. Jenže my máme Štěpána, potom kdyby ještě David to by bylo už moc, protože to by bylo taky okolo Vánoc. Mě se moc líbí Ondrášek, ale nevím kdy má svátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
2.4.10 11:04

My máme doma Dominika i Davida.
K Vašemu přijmení se mi líbí asi nejvíc David.
Zdrobněliny…
David je Dáďa-tak si říká on, má dva roky :-), Davídek,Dadula
Dominik-Domis, Domik, ve školce mu někdy říkají Domínek :-) , já na něj volám někdy Dome. Původní záměr byl, že mu budem říkat Niku, ale nějak se to nechytlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.4.10 11:12
Alyss píše:
Tak David se mě nelíbí.Dominik a Daniel jsou krásný jména, Dominik se mi líbí víc,ale zase mi přijde,že Danielovi se dá říkat více tvary než Dominikovi…

Tak já to mám přesně naopak - mně se z těch jmen nejvíc líbí David. :lol: Co člověk, to názor. A je to dobře, že se všem nelíbí stejná jména :palec:
Dominiků a Danielů (a popravdě i Davidů) ale mám v okolí tolik, že bych nedala ani jedno z těchto jmen. Taky jsem pro naše druhé mimi uvažovala o Davidovi, ale byl by v okolí už asi 120., takže z Davida sejde.

K vašemu příjmení kvůli výslovnosti mi ale David moc nejde kvůli nešikovnému vyslovování Pokorný. Ale vzhledem k tomu, že už máte Filip Pokorný, tak tohle asi moc neřešite :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze