Jméno pro chlapečka, nemůžeme se rozhodnout

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
MelanyP
2.4.10 11:57

Tak u nas jasne vede David. Mame jeden exemplar doma a je to proste kral. Jmeno ma krasny vyznam a puvod. Dominik se mi moc nelibi, ale muzu poradit zdejsi (italskou) zdrobnelinu: Mimmo. To uz docela ujde. Jo, a Daniel by byl druhy, kdyby to nebyla Eva.

• Citovat
  • Upravit
23847
2.4.10 12:04

Mně se taky líbí kombinace jména příjmení David Pokorný. No uznej, že s takovým krásným jménem to bude dívčí idol až vyroste :wink: Ty dvě další jména taky nejsou špatné, ale s tím příjmením to už tak nezní jako ten David.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
2.4.10 12:41

Hlasuji pro Davídka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
2.4.10 12:51
monkax píše:
Ahoj.Mě se k vašemu příjmení taky nejvíce líbí jméno David, ten se líbí manželovi. Jenže my máme Štěpána, potom kdyby ještě David to by bylo už moc, protože to by bylo taky okolo Vánoc. Mě se moc líbí Ondrášek, ale nevím kdy má svátek.

Ondra má svátek 30.11. :lol: Výběr jmen byl u nás dost komplikovaný a pokaždé jsme vybrali těsně před porodem. Připadalo mi, že nejhezčí jména jsou právě na podzim (náš TP) a okolo vánoc a nakonec kluci mají svátky poblíž vánoc, snad nás za to jednou neukamenujou :wink:

Jinak z nabízených tří variant bych se přiklonila k Davidovi. (jen abyste nebyli jak u nás, po důkladném výběru jsme měli vybráno a těsně před porodem se to úplně změnilo, u všech tří ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
2.4.10 13:10
adka007 píše:
monkax píše:
Ahoj.Mě se k vašemu příjmení taky nejvíce líbí jméno David, ten se líbí manželovi. Jenže my máme Štěpána, potom kdyby ještě David to by bylo už moc, protože to by bylo taky okolo Vánoc. Mě se moc líbí Ondrášek, ale nevím kdy má svátek.

Ondra má svátek 30.11. :lol: Výběr jmen byl u nás dost komplikovaný a pokaždé jsme vybrali těsně před porodem. Připadalo mi, že nejhezčí jména jsou právě na podzim (náš TP) a okolo vánoc a nakonec kluci mají svátky poblíž vánoc, snad nás za to jednou neukamenujou :wink:

Jinak z nabízených tří variant bych se přiklonila k Davidovi. (jen abyste nebyli jak u nás, po důkladném výběru jsme měli vybráno a těsně před porodem se to úplně změnilo, u všech tří ;-) )

Děkuju mooc :palec: Jůůů, máte dvojčátka Štěpánka a Ondráška, to je opravdu krásná kombinace :wink:

U nás to s výběrem bylo tak, že jsem navrhla Petr po taťkovi :mrgreen: ale taťka nechtěl, že je jich v rodinně dost :pankac: za pár dní přišel se Štěpánkem. Mě se to jméno hrozně líbilo.

Jinak jméno Daniel moc nemusím, Dominik je hezké ale je jich už hodně…paní co semnou ležela v porodnici měla Dominika a říkala mu Domino. Hezká zdrobnělina je Domča :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
2.4.10 13:27

mam takovou akustickou teorii, že nejlíp zní jméno, které je o slabiku delší nebo kratší než příjmení (ne stejné). z toho titulu hlasuji pro Davida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
2.4.10 13:50

Já musím přiznat, že mi nezní dobře ani jedno - Daniel a Dominik proto, že zastávám stejnou akustickou teorii jako Pudla (míň nebo víc slabik než příjmení) a David proto, že když to vyslovím, vadí mi kombinace „-d P-“…

Ale jinak jsou ta jména krásná všechna - hodit si korunou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
2.4.10 15:30

barborko, schválně jsem na netu našla význam těchto jmen… Třeba Ti to pomůže v rozhodování :wink:
Takže:
DAVID = miláček, náčelník…(původem hebrejské)
DANIEL = bůh je můj soudce - hebrejské
DOMINIK = pán, pávův (původ.latinské - dominus = pán)

Jinak já osobně taky hlasuju pro Davida :-) Dominik je moc dlouhý, Daniel se mi líbí, ale stejně by mu ostatní pak stejně řikali Dane a to už nezní tak hezky :think: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.4.10 17:01
pepro píše:
zoubky
Někdo tady psal, že Filip Pokorný se blbě vyslovuje......a jakpak se vám vyslovuje Jakub Pokorný......to je náš synek :jazyk:
:-) no je to to stejný…
ale jak jsem psala, že jsem nedali Vojtěch kvůli příjmení na H, tak znám Vojtěch Horák a Vojtěch Hrubý - a hlavu si s tím očividně nelámali. Stejně se kluci představují většinou Vojta.
Jsem to psala spíš proto, že tohle občas člověka nenapadne a pak vznikají zvláštní kombinace… Prostě zkusit si to říct jméno příjmení a příjmení jméno. Aby jméno znělo dobře nejen na malýho kluka, ale taky na starýho dědka :wink:

Nám se to zase tak špatně nevyslovuje, stejně se všude bude říkat Kuba, a na oficiálních schůzkách pouze příjmením, a do formulářu vždy nejdříve příjmení, a pak křestní jméno. Chtěla jsem Jakuba nebo Ondřeje, a tím,že se měl malý narodit až v listopadu, tak Ondra padá :-) Ale vím, že plno lidí dá na krásně znějící kombinaci jmen. Ale jinak si každé dítě v 18letech může změnit jméno na to, které se mu líbí. Jinak Jakub zní hezky pro malého i starého :-) Tak a končím, abych tu nezabírala místo pro Davidy, Daniely a Dominiky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
2.4.10 17:25

jméno

tak v jedné diskuzi jsou dopo dvě jména, tak dej svého favorita, manžel svého, a je to :lol:
tak třebas david dominik pokorný :mrgreen:
nebo daniel david pokorný
on si pak své jméno vybere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
2.4.10 19:41

l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.4.10 23:39

Děkuji moc za reakce. Je vidět, že co člověk, to jiný názor :lol: Takže rozhodnutí zůstane na nás :-? to je jasný.
Problém je, že já už bych chtěla mít jasno, ale manžel se pořád nevyjadřuje moc určitě, nad vším se tak nějak ofrňuje, já do něj hučím a výsledek žádný :think: Tak si to asi nakonec rozhodnu sama. U mně osobně vede ten Dominik, i když pořád trochu nevím s těmi zdrobnělinami, ale je fakt, že u Filípka je skoro nepoužíváme a říkáme mu hlavně Filípku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
3.4.10 10:16

Barborko, jak jsem psala, my máme Danielka a nejčastěji mu říkám stejně Šmudlinko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
3.4.10 10:39

My máme Dominika a říkáme mu nejčastěji Domčo a pak Domí, Domísku :-D

Daniel se mi také líbí, ale nelíbí se mi Dan, takže u nás z tohoto jména sešlo.

David je také pěkné jméno, ale u nás se tak jmenuje švagr, takže toto jméno dál do výběru nepostoupilo.

K vašemu příjmení se mi líbí všechna 3 jména. Přeji pěkné rozhodování :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
3.4.10 18:33

Byla jsem ve stejné situaci jako Ty, měla jsem vybraného Davida, Dominika a Damiena :mrgreen:
Nevím, že zrovna jména začínající na d :think:
Nakonec máme Damiena a jsme rádi, kluků s tímhle jménem moc není.
Ale jinak taky hlasuju pro Davida :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko