Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
RyBANA píše:Bibi11 píše:
Nevim no dávat ke klasickému českému příjmení taková jména.A maminka předemnou píše že si na Sebastian Šuntil ZVYKLA.To ti jako někdo řekl dej Sebastiana a zvykej si?Nedokážu si představit že bych si měla zvykat na jméno svého dítěte......Ale co já jsem asi ve 27 moc usedlá a nemoderní.Každého věc.
Já si na jméno svého syna teda zvykám taky, nevím co je na tom divného
No a moje mamka a okolí si taky o svatbě musela zvyknout, za svobodna krásný jméno a po svatbě taková šílená kombinace a teď už to nikomu nepřijde…to je přece naprosto normální.
já jsem to myslela tak že jsem si zvykla na tu kombinaci s příjmením ne na křestní jméno
křestní jméno mi prostě padlo do oka a konec:)naštěstí chlapovi taky i udruhého ![]()
Hehe, MUFI MArtina ne. To je známej a moc by se nparavola. Zrovna dvakrát ho nemusim.
Crystal87 píše:RyBANA píše:já jsem to myslela tak že jsem si zvykla na tu kombinaci s příjmením ne na křestní jménoBibi11 píše:
Nevim no dávat ke klasickému českému příjmení taková jména.A maminka předemnou píše že si na Sebastian Šuntil ZVYKLA.To ti jako někdo řekl dej Sebastiana a zvykej si?Nedokážu si představit že bych si měla zvykat na jméno svého dítěte......Ale co já jsem asi ve 27 moc usedlá a nemoderní.Každého věc.
Já si na jméno svého syna teda zvykám taky, nevím co je na tom divného
No a moje mamka a okolí si taky o svatbě musela zvyknout, za svobodna krásný jméno a po svatbě taková šílená kombinace a teď už to nikomu nepřijde…to je přece naprosto normální.křestní jméno mi prostě padlo do oka a konec:)naštěstí chlapovi taky i udruhého
já to pochopila - to byl příklad té mé mamky. ale mě nepřijde divné si zvykat ani na samotné křestní. v mém okolí takové není, nikdy jsem tak nikomu neříkala, takže je to pro mě nezvyk ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi,tak se omlouvám, my máme doma obyčejné jména Filip a Jonáš a kluci jsou opravdu spkojení, ten starší mi dokonce děkoval
, že jsem vybrala tak dobře.
Ha, tak Patrik neprošel u manžela. No já jsem na tohle zvědavá teda. To bude děsný a ještě až jméno vybereme, tak ho rodina roznese na kopytech.
U mojí poslední dcerky, jsem vybrala s manželem jméno Ela, nebylo by na tom nic divného, kdyby starší nebyla Ema. Všichni nás odrazovali a o rodině ani nemluvě
, ale já jsem naprosto spokojená. Důležité je , aby se líbilo rodičům, eventuálně u nás i sourozencům, starší pomáhala s výb ěrem ![]()
Caty píše:
Ha, tak Patrik neprošel u manžela. No já jsem na tohle zvědavá teda. To bude děsný a ještě až jméno vybereme, tak ho rodina roznese na kopytech.
Vyberte si to jméno, které se líbí vám a ne rodině. Jestli se nemůžete dohodnout, tak si střihněte nebo losujte ![]()
Crystal87 píše:Caty píše:Sebík
Holky, ještě mě napadl Samuel a Sebastian. Co?![]()