Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@RyBANA Podle mě jedna věc je exotika - William Svoboda - a druhá dát jméno super obyč - Pavel Svoboda. Je hodně možností mezi tím, třeba namátkou Jindřich nebo Libor nebo Slavomír ![]()
Podle mě je Boris pěkný a celkem málo používaný jméno a když se řekne Borisek je to roztomilý
My máme Maxima
@karolina_a_betuska No podle mě je to hlavně úplně jedno, co se komu líbí ať si dá
Nejvíc a to píšu furt dokola mě deptají názory, že dítě se jménem, které se zrovna dotyčnému nelíbí (jak kdyby se šlo zavděčit všem) je nebo bude šikanované nebo chudák atp.
Jinak my jsme Novákovi, takže podle toho jsem taky volila jméno pro syna. Stačí když přijdu na gyndu a sestřička projede evidenci a najde 112 Veronik Novákových, se stejným ročníkem narození
Tak tím si snad nebude muset projít ![]()
@RyBANA No proto mluvím o tom Pavlu Svobodovi
Jsme na tom s příjmením podobně, tak jsme dceři dali aspoň Alžbětu - není jediná, ale zase to není exotika jako Hermenegilda ![]()
@Adduše píše:
a budete mít i Jarmilu?![]()
No, upřímně řečeno, Jarmila momentálně není v plánu.
Je mi 31 let. Kdybych byla mladší, tak bych do třetího miminka si šla…
(líbí se mi model větší rodiny), ale takhle to množení přenechám už mladším. ![]()
@m311 píše:
No, upřímně řečeno, Jarmila momentálně není v plánu.Je mi 31 let. Kdybych byla mladší, tak bych do třetího miminka si šla…
(líbí se mi model větší rodiny), ale takhle to množení přenechám už mladším.
kdybys byla mladší? jééé…mé ségře je 31 a ještě nemá ani první
.
No, mně se Boris taky moc nelíbí, ale zase tak hrozný mi nepřijde. Já bych ho zkusila utáhnout na toho Benedikta. Toho jsem měla ve výběru já a neprošel přes manžela
.
Ale pokud se ti to jméno hnusí, tak tě snad manžel nebude nutit ho mimču dát.
Moje kamarádka moc chtěla Erika a pořád si za tím stála. Manžel jí nakonec řekl: " Tak si to teda dej, ale pamatuj si, že budu muset do konce života vyslovovat jméno, který se mi hnusí." To jí asi otevřelo oči. Mají Dominika a jsou spokojení oba.
Jejda, kdybys byla mladší
Já mám 38 a budu mít třetí
A moc se na drobka těším a nějaký věk neřeším
![]()
@Adduše píše:
kdybys byla mladší? jééé…mé ségře je 31 a ještě nemá ani první.
@andrea517 píše:
Jejda, kdybys byla mladšíJá mám 38 a budu mít třetí
A moc se na drobka těším a nějaký věk neřeším
![]()
Holky nic proti, asi máte pravdu, asi je to u mě spíše o pohodlnosti..
Mezi dětmi se mi líbí minimálně tři roky.. A pokud bych se začala snažit o třetí miminko někdy v 34 letech, než by se to podařilo mohlo ty mi být ka 35 let nebo 36 let.. než by se miminko narodilo mohlo by mi být taky třeba 37 let.. A ve 40ceti mít dítko tak kolem tří let, se mi moc nelíbí. Ale, proboha nic proti matkám, které mají ve 40ceti první dítko a s množením teprve začínají (všem maminkách všech věkových kategorií moc fandím).
Mluvím jen o sobě..
Moje dětičky jsou jako přes kopírák, oba neuznávají co to je spánek a oba mi moc nechtějí jíst.. S jídlem máme neustálé boje..
Starší začal v noci lépe spát až když se mu překulily třetí narozeniny, do té doby jsem byla každé dvě hodiny vzhůru a často jsem byla půl noci vzhůru s druhorozeným to mám stejné. Očekávám (a tajně doufám) že druhorozený začne relativně rozumně spát po třetích narozeninách, představa, že ve 37 letech se opět rozloučím na tři roky se spánkem se moc nezamlouvá. ![]()
@m311 tak zrovna já jsem mladá maminka, ale myslím, že to není o věku, ale jak se kdo cítí. takže když chce někdo ještě ve 38 dítě, tak proč ne a když už ve 31 nechce tak taky proč ne ![]()