Jméno pro chlapečka, nemůžeme se rozhodnout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
52
9.4.13 21:50

Ono jde opravdu jen o zvyk. malej bude mít jméno, který moc dětí nemá. já alespoň žádného Borise ve svém okolí neznám. třeba vymyslíš jak to změnit nebo zvyknout si. když se nám narodila Anička moje babi šílela, že to bude Andula. ale dneska nedá na Andulí či Áňu dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.4.13 21:52

@Veronikq Já bych mu klidně říkala i Bobíku :) Ono se to stejně vyvine, až se mimino narodí, tak nějak samo…

Popravdě, mě by taky nenapadlo, že budu dceři říkat Bětulka nebo Bětulíša ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2605
9.4.13 22:01

@karolina_a_betuska @janina35 holky sakra to je boj :lol: Bobik to je jak pejsem :-D holku chtěl Marii taky sem viděla Majku Marunu… ale Maruska je hezký…
a Ana a Betka jsou krasny jména a mají moooc možnosti :pankac: hlavně ať jsou zdravé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
9.4.13 22:06

@Maarlen My Adámka a Štěpánku :D @janina35 K svátku dostává dárečky dopoledne, což je výhoda oproti sourozencům, kteří musí počkat až do večera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.4.13 22:08

Hele ale ono se každý jméno dá říct ošklivě, třeba já říkám sestře (poloviční) Anča ;) A stejný je to i s tou Marií - Maruška, Mařenka, známá říká Marienka…

Bětušku jsme schválně vybírali, že je to variabilní ;)

Jinak kluka jsme měli vybraného Viléma a říkali bysme jsme mu Vilík (i když je to trochu hmyzí) - myslím, že s Bobíkem byste na psa taky brzo zapomněli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.4.13 22:11

@Veronikq PS: Trocha mužské logiky od mého manžela: Máš mužovi říct, že budete mít „Bobíka“, třeba si to s tím Borisem rozmyslí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
9.4.13 22:46

My jsme se tak dlouho dohadovali, dokud jsme se neschodli, prostě bych dítěti nedala jméno, které se nelíbí mě, nebo které se nelíbí příteli.. Já chtěla Lukáška, Davídka, Adámka, nebo Martina, pak přítel chtěl Pepu, nebo Frantu, máme české příjmení, a nakonec jsme koukali na komedii S tebou mě baví svět koukli jsme se na sebe a oba jsme řekli Matýsek.. tak to bude Matěj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.4.13 23:28

@Andrej91 No nám se Matěj taky líbil, ale dneska je Matýsek každej druhej (Matějů a Matyášů dohromady je víc jak Honzíků nebo Kubíků), a protože máme jedno z nejčastějších příjmení, tak jsem nechtěla, aby měl ve třídě tři jmenovce podle křestního a v ročníku dva i s příjmením… Takže u nás to neprojde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
9.4.13 23:45

@karolina_a_betuska Nevím jaké je Vaše příjmení, ale mi máme klasiku Matěj Nový, a jelikož je to jediné jméno na kterym se opravdu schodneme, tak i kdyby to byl každý druhý, tak ho dáme :mrgreen:, já v našem okolí třeba ani jednoho nemam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.4.13 23:49

@Andrej91 Lucky you ;) Moje sestra má ve školce tři (malá vesnická školka), tchánova přítelkyně má vnuka Matěje, manželka kolegy z práce má pro změnu Matyáše, bývalý kolega aby se to nepletlo Matouše… A my máme častější příjmení než Nový ;)

Ale jinak chápu, u nás taky přes Alžbětu nejel vlak, i když je jich víc, než by se mi líbilo… ;) Pro případnou druhou dceru bych chtěla Anastázii, ale asi mi to neprojde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.4.13 09:54
@karolina_a_betuska píše:
Hele já to chápu, když k tomu jménu máš odpor, tak je to blbý… Na druhou stranu, podle všeho už si začínáš zvykat, tak když jsi manželovi dala veto, tak holt asi vyhraje ;) A myslím, že se to naučíte říkat pěkně, to jde u každýho jména…A myslím, že jste na tom líp než známí, ti se nemůžou dohodnout vůbec: ona chce Pavla, on Patrika (obojí je podle mě hrozný, hlavně když jsou Svobodovi), ale neustoupí ani jeden :( Naštěstí mají holku ;)

Pavel Svoboda a Patrik Svoboda je hrozný? To asi nechápu…jak, hlavně když jsou Svobodovi??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.4.13 09:56

Borisovi se dá říkat i Borek (tak jsem chtěla pojmenovat syna, přímo v tomto tvaru) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.4.13 20:22

@RyBANA Mně se Patrik nelíbí k ničemu, a Pavel Svoboda mi zas přijde, že je jen o stupeň lepší než Honza Novák… Ale je to samozřejmě jen můj názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.4.13 20:32

@Kamila Jakub No, mě se strašně líbilo, bo je české(žádné extravagance jsem nechtěla) a taky jsem nechtěla aby bylo hodně časté.
Při první (před 11ti lety) jsem si vymyslela Adélku bo jsem žádnou neznala(ani nikdo kolem a z přátel žádnou neznal) jen co jsem to jméno dala tak se vynořilo těch Adélek asi 10 jen v ulici :zed: No, a vím, že i u té první to bylo, že to bude jako z filmu Adéla ještě nevečeřela a blablabla. No, ale s kamilou to bylo horší :roll:

Zakladatelko ono si to sedne pak napiš, jak jsi dopadla a dal li si tatínek říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.4.13 20:46

@karolina_a_betuska No mě to překvapilo, páč tady věčně čtu jak je nepřípustné dát cize znějící jméno k typicky českému příjmení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze