Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem to s manželem řešila dohromady. shodli jsem se na tom, že jména budou po nás ale obráceně /já jsem Jana - takže Honzík, a manžel je Pavel - takže holčička Pavla/. narodila se nám Pavla. pak jme měli zase Honzíka ale jak dál pro holku? našli jsme Annu. takže máme Aničku.
V žádným případě nedávej jméno, co se Ti nelíbí, to je jasný, zvolte kompromis, musí se líbit oboum a hlavně mamince, vždyť ho nosíš a porodíš. Žádný Boris. Dej Daniel.
A kdyby jsi cekala holcicku a manzelovi se jmeno nelibilo, taky bys ustoupila? Boris je krasne jmeno zvucne jmeno, ale chapu ze se nelibi kazdemu…
@Uju Když prej přišli naši s Kamilou, tak se celý příbuzenstvo bouřilo, že mě ani nechcou vidět, jestli mi dají takové jméno
A teď? Když jsem byla těhu, tak mě všichni přemlouvali, aby holka byla Kamilka, jak nádherný je to jméno…
Naštěstí máme kluka ![]()
Každé jméno je hezké a záleží jen na lidech, jak ho vyslovují. Kamarádka má Boriska a je to moc hezký jméno. Myslím, že ho ocení zvlášť až bude jednou balit holky
Já jsem chtěla móc Jáchyma a nebo Jonáše a nakonec máme panenku Jolanku
Měli by jste se ale domluvit tak, aby jste byli oba dva spokojení! ![]()
Mi meli mit Vincenta, mame Natalku. Boris je krasne jmeno ale nejlepsi je si sednout, napsat jmena co se vam libi a pak najdete, na kterem se schodnete ![]()
Hele já to chápu, když k tomu jménu máš odpor, tak je to blbý… Na druhou stranu, podle všeho už si začínáš zvykat, tak když jsi manželovi dala veto, tak holt asi vyhraje
A myslím, že se to naučíte říkat pěkně, to jde u každýho jména…
A myslím, že jste na tom líp než známí, ti se nemůžou dohodnout vůbec: ona chce Pavla, on Patrika (obojí je podle mě hrozný, hlavně když jsou Svobodovi), ale neustoupí ani jeden
Naštěstí mají holku ![]()
Ségra má taky Adámka. ale všichni mu stejně říkají Áďo. jen je takové zvláštní na štědrý den mu přát k svátku.
Holky moc díky za reakce no zkusím všechny rady a pokusím to s ním prodiskutovat
t… do porodu je ještě čas
teprv jsem v 5měsíci. ale můj chlap je taaaaak tvrdohlavej…
jinak asi bych sama nerozhodla v porodnici je to i jeho dítě
no a jak sem psala už si zvykam jen mi vadí že jako zdrobnelina je jen Borisek
jinak k tomu prijmeni Mičola mi sedí
uvidíme
třeba to bude holka
![]()