Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Erian, taky kdo by chtěl doma ďáblovo dítě, že
Jméno je to hezké, jen si vždycky vzpomenu na ty satanistické horory ![]()
Leníku - a jak myslíš, že by Dominikovi mohli říkat, až bude starší, třeba …náctiletý? Pořád to řešíme ze všech stran, tak si říkám, že malýmu kloučkovi se dá říkat všelijak, ale jak to jméno budou zkracovat v pubertě nebo dospělosti? ![]()
Barborko, za mne by to bylo Dome, Niku, nebo úplně jiným jménem… Bývalý přítel byl Ladislav a říkalo se mu Mechu, i jeho rodina ![]()
barborka79 píše:
Leníku - a jak myslíš, že by Dominikovi mohli říkat, až bude starší, třeba …náctiletý? Pořád to řešíme ze všech stran, tak si říkám, že malýmu kloučkovi se dá říkat všelijak, ale jak to jméno budou zkracovat v pubertě nebo dospělosti?
No, muj manzel taky rikal Dome (jako ze az bude ten skejtak, tak mu tak budou kamosi rikat
), ale me to teda prijde uplne blby
Vsak oni si to nejak upravi ve skole a v parte ![]()
Jinak ja taky cely tehotenstvi ted bojovala za Damiana, ale manzel bohuzel odolal ![]()
Nejlépě k tomu příjmení mi zní „David“…pak i Dominik, ale tam taky trochu váhám díky těm zdrobnělinkám…máme taky dilema, jaké jméno pro chlapečka a shodou okolností se nám v seznamu taky objevuje Daniel a Dominik. Malému kloučkovi se jako Dominikovi dá říkat všelijak „Domísek, Domča, Domík, Nik, Nikýsek..“ Když bude starší, už toho na výběr tolik nebude…ale třeba Nik nebo Domča je v pohodě i pro staršího. Jediné, co se mi nelíbí vůbec, když se Dominikovi říká „DOME“…ale je to věc názoru…tak držím palce při rozhodování!!!
Pokud je na výběr jen z toho, co uvádíte…dala bych k příjmení Pokorný spíš Daniela. Dominiků už je dost a David..je David.Blanka. ![]()
Ahojte holky,máme s přítelem dilema,mám sice termín až 15.června,ale stejně už ted neustále přemýšlím nad jmény.Kdyby to byla holčička bude to pravděpodobně Sára,ale u chlapečka nevíme.Líbí se nám jméno NIKOLAS,ale příjde nám to moc takové ,,americké ",ještě k našemu příjmení.Byl by to totiž Křenek
.Jaký máte na to názor vy?
Nikolase bych nedávala. Už jich je moc…říkaly i sestřičky na porodnici /v listopadu 2010/..A tady ho dávají hodně romky. Vcítím li se do vás…tak k Sáře/ ta je dobrá/, bych dala..Simona Křenka, nebo Šimona, Samuela, Sofien /má ho kamarádka..ale už mu bude 18
/, ..přemýšlím nad jinými písmeny..
..ale líbí se mi nejvíc Simon.Tak ať je vaše miminko se jménem spokojeno ![]()
No, to je něco jako Nicolas Topolánek
Já nevím, ale k typicky českému příjmení se mi tento typ jmen moc nehodí
Nicméně proti gustu...... Když už, tak raději bez toho S na konci. A je fakt, že u nás to taky hodně dávají cikáni (stejně jako dřív Anety, Nikoly, Natálie… ale pak se ta jména stala populární i u ostatních
). Já bych vzhledem k vašemu příjmení moc neexperimentovala. Toť názor nezávislého pozorovatele, jinak mi to je srdečně jedno ![]()
TO JSI NA TOM O MOC LÉPE! JÁ MÁM TERMÍN UŽ V BŘEZNU A TAKY ABSOLUTNĚ NEVÍM! HOLKU JSEM MĚLA JASNOU HNED-JOLANKA!!!! ![]()
U KLUKA SE NĚJAK NEMŮŽEME SHODNOUT S MOU DRAHOU POLOVIČKOU…
TAK MI PORADˇTE!
JO A RÁDA BYCH JMÉNO BEZ R A Ř! ![]()
Moc díky všem za názory.Mi to jde taky hodně proti srsti s tím příjmením,ale přítel pořád ,že to nevadí.Když,mu ale ted ukážu vaše komentáře,tak si to snad teda uvědomí sám.Je to těžké no,moji rodinní příbuzní a moje kamarádky mají skoro všechny 1-2 děti a ostatní jména co se mi líbily tím už vyčerpali,je mi blbé dávat stejné jak oni.Jinak se mi docela líbí některé jiné jména ,ale zase končí na K jako třeba Erik nebo Patrik ,a když příjmení začíná na K tak to blbě zní.No na štěstí mám ještě čas přemýšlet a nechat si poradit ,i od Vás holky!:)
Lubenko a vy chcete nějaké typicky české nabo spíš cizí?
Příspěvek upraven 29.01.11 v 09:19
Otázkou je, co je to „typicky české“
Většina jmen, která spousta lidí považuje za česká, má původ jinde (hebrejština, řečtina apod.)…
(Např. Pavel, Petr…
)
Nevěděla jsem jak to vyjádřit, já myslím prostě jména z českého kalandáře takové ty hodně používané,přesně jak jsi napsala třeba Petr,Jan,Jiří atd.
ANO, JSEM SPÍŠ NA TAKOVÁ TA TZV. NORMÁLNÍ JMÉNA! DOMA MÁM TŘABA ŠTĚPÁNA ![]()